10 asiaa pyhäinpäivästä

Suomessa vietetään tänään pyhäinpäivää. Meillä päivää vietetään 31.10.–6.11 välisenä lauantaina. Pyhäinpäivän taustalla on kaksi kirkon juhlaa: Kaikkien pyhien päivä 1.11. ja kaikkien uskovien vainajien muistopäiviä 2.11.

Tässä 10 näkökulmaa pyhäinpäivän merkitykseen:

1. Kaikki Jeesuksen Kristuksen seuraajat ovat pyhiä.

Pyhäinpäivän pyhät ja uskovat viittaavat niihin, jotka kuolivat uskossa Jeesukseen Kristukseen. Raamattu kutsuu kaikkia Jeesuksen seuraajia pyhiksi. Sekä jo kuolleet että vielä elävät ovat pyhiä.

2. Kiitos pyhistä, jotka toivat meille evankeliumin.

Tämä päivä on kiitollisuuden päivä siitä, että meidänkin kansamme keskellä sanoma Jeesuksesta on kaikunut sukupolvien ajan. Tietä taivaaseen on osoitettu ja osoitetaan edelleen. Olen kiitollinen kirkoista, seurakunnista, kristillisistä järjestöistä ja tämän suuren sanoman julistajista! He toivat sanoman minullekin!

3. Muistamme esikuvia uskossa.

Päivä kutsuu muistamaan niitä kristittyjä, jotka ovat olleet kristikunnassa esikuvallisia. Toivottavasti meillä on ollut ympärillämme niitä, jotka ovat auttaneet ja rohkaisseet meitä uskonvaelluksessamme. Heidän esimerkkiään on hyvä seurata.

4. Pyhäinpäivä kutsuu pyhyyteen.

Olemme jo uskossa pyhiä eli Jumalalle kuuluvia. Raamattu kehottaa meitä myös elämän pyhyyteen, joka näkyy Jumalan tahdon mukaisena elämänä arjessa. Pyhitys on ennen kaikkea läheistä ystävyyttä Jeesuksen kanssa: Jeesus elää minussa ja minä hänessä.

5. Pyhäinpäivä muistuttaa kaikkien pyhien yhteydestä.

Pyhäinpäivä muistuttaa kristittyjen jakautuneisuuden keskellä, että lopulta on vain yksi suuri Jumalan kansa, joka kootaan taivaan juhlaan. Tämän uskonyhteyden tulisi näkyä jo täällä.

6. Päivä muistuttaa tehtävästämme.

Pyhäinpäivä kertoo kristikunnan suuresta tehtävästä: Viedä evankeliumi kaikille, koska siinä on voima synnyttää uusia pyhiä (uskovia) ja viedä heidät taivaaseen.

7. Älä jätä uskonmatkaa kesken!

Pyhäinpäivä kutsuu jatkamaan uskon matkaa loppuun asti. Moni on kutsuttu, kastettu ja konfirmoitu. Älä jätä tietä kesken. Jos olet jäänyt matkalle, nouse uudelleen, ja jatka matkaa maaliin asti! Siellä saat voittopalkinnon!

8. Pyhäinpäivä muistuttaa ikuisuudesta.

Jokainen tänne syntynyt on ikuisuusolento. On taivas, on kadotus. Jeesus tuli pelastamaan. Pyhäinpäivä kutsuu meitä asettamaan toivomme pelastajaan, Jeesukseen, joka on tie taivaaseen.

9. Muistuttaa Jeesuksen seuraajien jälleennäkemisen toivosta.

Usko Jeesukseen tuo toivon minulle, mutta myös jälleennäkemisen toivon niille, jotka jäävät minua joskus kaipaamaan. Haluan elää ja uskoa siten, että jälkipolvetkin voivat kiitollisena sanoa: Hän lähti täältä ikusuuteen uskossa Jeesukseen.

10. Pyhäinpäivä on Kristus-juhla.

Pyhäinpäivän keskuksessa on Jeesus Kristus ja hänen meille tuoma armo ja pelastuksen lahja. Hän on toivomme elämässä ja kuolemassa.

Jeesus sanoi: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?” (Joh. 11:25-26).

Heprealaiskirje kehottaa kristittyjä: ”pankaamme pois kaikki mikä painaa ja synti, joka niin helposti kietoutuu meihin. Juoskaamme sinnikkäästi loppuun se kilpailu, joka on edessämme, katse suunnattuna Jeesukseen, uskomme perustajaan ja täydelliseksi tekijään.” (Hepr. 12:1-2).

RUKOUS

Herra Jumala,
sinä ympäröit meidät suurella todistajien pilvellä.
Tänään muistamme autuaasti poisnukkuneita palvelijoitasi
ja heidän elämäänsä.
Auta meitä näkemään silmiemme edessä
sanasi ja heidän esimerkkinsä viitoittama tie
ja kulkemaan sitä evankeliumisi todistajina.
Vie meidät päiviemme päättyessä
pyhiesi joukkoon ikuiseen iloon.
Kuule meitä Poikasi Jeesuksen Kristuksen, Vapahtajamme tähden. Aamen.

TÄTÄ SAA JAKAA:

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti