Lopun ajan merkkejä

Milloin kaikki loppuu? Vai loppuuko kaikki koskaan? Jeesuksen puhe lopunajoista löytyy Matteuksen evankeliumista luvusta 24. Siellä Jeesus mainitsee viimeisten päivien merkkejä luonnossa, yhteiskunnassa, kirkossa ja lähetystyössä.

Lopun ajat voidaan ymmärtää väärin. Kristityt eivät odota kaiken olevaisen loppua vaan nykyisen kaltaisen maailman loppua. Ja tarkemmin sanottuna: emme odota loppua vaan Jeesusta Kristusta.

Kun Jeesus Kristus saapuu, alkaa uudenlainen aikakausi ihmiskunnan elämässä. Lopuksi ihmiskunta jaetaan kadotukseen joutuviin ja taivaaseen pelastuviin.

Kun Jeesus puhui tämän maailmanajan lopusta, hän mainitsi ennen hänen takaisintuloaan esiintyviä merkkejä.

Merkkejä luonnossa

Luonnossa on onnettomuuksia ja maanjäristyksiä. ”Aurinko pimenee eikä kuu anna valoaan. Tähdet putoavat taivaalta ja taivaiden voimat järkkyvät”. Jotkut merkit voivat liittyä ihmiskunnan ahneuteen, jossa muun muassa tuhoamme saasteilla ilmaston.

Merkkejä yhteiskunnassa

Yhteiskunnat joutuvat kriisiin ulkoisesti. Sodat ja taistelut ovat todellisuutta. Laittomuus pääsee voitolle. Jumalan ohjeet oikeasta ja väärästä yritetään vaientaa ja muuttaa. Tämän vuoksi yhteiskunnat joutuvat vähitellen sekasortoon.

Merkkejä kirkossa

Kristillisessä kirkossa ennen Jeesuksen paluuta on harhaoppeja ja vääriä opettajia. Nousee vääriä messiaita ja vääriä profeettoja. Jotkut heistä tekevät suuria ihmeitä, mutta eivät ole Jumalan asialla. Oikean uskon tähden tulee vainoja ja ahdistuksia. Näitä on eri puolilla maailmaa.

Monissa maissa kristityt kärsivät fyysisesti, monessa maassa hengellisesti. Kaikki nämä merkit eivät välttämättä toteudu kaikkialla vaan eri puolilla maailmaa eri tavalla. Mutta meidän on muistettava Jeesuksen sanat: ennen loppua kirkkokin on kriisissä!

Merkkinä lähetystyö

On vielä yksi merkki ennen Jeesuksen paluuta. Se on lähetystyöhön liittyvä lopun ajan merkki. Vaikka kristikunnalla on vaikeaa, he kokoavat voimansa lähetyskäskyn toteuttamiseksi. Samaan aikaan kun kirkko on kriisissä, se tekee lähetystyötä. Jeesus sanoi, että evankeliumi julistetaan kaikkialla maailmassa ja sitten tulee loppu.

Kun liityt lähetin tukirenkaaseen, rukoilet ja annat varoja, olet jouduttamassa Kristuksen valtakunnan tuloa. Lähetystyö on eskatologinen merkki, johon jokaisen kristityn on osallistuttava.

Miten tulee mennä eteenpäin?

Kun näemme ongelmia, katastrofeja, kriisejä, luopumusta, tärkeäksi tulee kysymys, miten toimimme.

Kertomus opetuslapsista myrskyn keskellä, antaa yhden hyvän esimerkin. Pietari lähtee veneestä kävelemään veden päällä kohti Jeesusta. Niin kauan kun katse on Jeesuksessa, matkanteko onnistuu. Kun Pietari katsoo myrskyjä ympärillään, hän uppoaa.

Varjellaan ajatuksemme ja sydämemme kaikkien myrskyjen keskellä Jeesuksessa. Ajattelemme häntä, rukoilemme häntä ja kiitämme häntä. Katse pois yhteiskunnan, luomakunnan ja kirkon myrskyistä kohti Herraa Jeesusta. Ja tehdään voitavamme, että kaikki voisivat kuulla Jeesuksesta.

Tule Herra Jeesus.

Jätä kommentti