Mika Tuovisen kirje – elokuu 2015

Laitoin juuri elokuun kirjeen liikkeelle sen tilanneille. Kun katson kirjeen tilaajajoukkoa iloitsen suuresti. Siellä on mukana niitä, jotka olivat takanamme jo 1995 kun lähdimme lähetystyöhön. Moni on tullut joukkoon myöhemmin; viimeisimmät ovat täyttäneet tässä blogissa olevan tilauslomakkeen eilen! Tervetuloa teillekin!

Mistä kerroin kirjeessä?

Tässä tiivistelmä kirjeeni sanomasta.

Puola. Kerroin osallistumisesta European Leadership Forum -tapahtumaan Puolassa. Minulle mielenkiintoisinta oli tavata Lausannen liikkeen nuori hieman yli 40-vuotias johtaja Michael Oh. Hän korosti puheissaan hengellisten johtajien rehellisyyttä sekä elämän ja uskon läpinäkyvyyttä. Ei kannata rakentaa valheellista roolia itselleen.

Evankeliointi Suomessa. Yksi mielenkiintoisista maailmanlaajan kirkon trendeistä on ollut katolisen kirkon innostus uudelleen evankelioimisessa. He korostavat, että kirkon on ensin evankelioitava itsensä. Tähän kuuluu kutsu uskoon ja syvempään hengelliseen elämään. Evankelioimisessa on kutsu kristityille hengelliseen kasvuun, uskovien yhteyteen ja ehtoolispöytään. Toinen kutsu suuntautuu ulospäin palvelemaan ja todistamaan Jeesuksesta. Tarvitsemme Suomessa uutta näkyä ja innostusta evankelioimiseen. Tähän haluan antaa enemmän aikaani ja energiaani!

Kansanlähetyspäivät. Kesän kohokohtiin kuului Kansanlähetyspäivät Turussa. Pidin muutaman puheen, joista kaksi löytyy netistä: Lähetysjohtajan ajankohtaiskatsaus ja puhe lähettien matkaansiunaamisessa. Jälkimmäisessä sanoin muun muassa näin: ”Vaikka meillä olisi kaikki tekniikat, metodit, suunnitelmat, opinkappaleet, viisaus ja loistava kielitaito hallussa, mutta me emme toimisi Jumalan rakkaudessa, kaikki on turhaa.

Kokkola-Aktio. Mainitsin myös Kokkolan telttakokoukset, jossa olin vieraana. Siunattu tapahtuma! Kirjoitin: ”Ei kai ole synti nauttia evankeliumin julistamisesta ja tällaisten kokoussarjojen hengestä. Ainakin minä nautin.”

Suomi sydämellä. Tämänkertaisesta kirjeestäni tuli evankelioimiskeskeinen. Evankelioiminen onkin enemmän ja enemmän sydämelläni. Tätä varten meillä Kansanlähetyksessä on nyt Suomi Sydämellä -elonkorjuukerätys, jonka tarkoitus on koota varoja evankelioimistyöhön sekä lisätä evankelioimisen näkyä ja intoa. Minä en ole hirveän hyvä kertomaan Jeesuksesta henkilökohtaisissa tapaamisissa. En omassa voimassani osaa sitä tehdä. Ainoa ratkaisu on, että Jumala täyttää jatkuvasti Pyhällä Hengellään.

Tässä joitakin poimintoja kirjeestäni. Voit tilata kirjeeni tästä. Laitan sinut, tuttu tai tuntematon, iloiten kirjeen saajien joukkoon. Jokaisen kirjeen lopussa on linkki, josta voit halutessasi irtautua kirjeen vastaanottajajoukosta.

Siunauksin!

Tilaa Mikan ystäväkirje tästä:

Jätä kommentti