Valonpilkahduksia ennen herätystä?

Tänään 5.4.2020 neljä asiaa on ilahduttanut mieltäni.

  1. Kuusi kristittyä oli laittanut – ja varmaan maksanut – Keskisuomalaisen etusivulle ilmoituksen: ”Presidentti Kyösti Kallion rukous Suomen puolesta talvisodan aikaan”. Tuskinpa Kallio olisi uskonut, että hänen rukouksensa nousee tärkeään tehtävään myös kahdeksan vuosikymmentä myöhemmin. Kiitos teille, jotka näitte tämän vaivan!
  2. Kuusi kristittyä (mukana kirkkoherra, pappeja, pastoreita, johtajia ei seurakunnista) oli kirjoittanut Turun Sanomiin jutun ”Tuomiokirkon kellot kutsuvat rukoukseen”. Siinä muistettiin Gerda Rytin kutsua rukoukseen kun kansallispyhäkön kellot lyövät 12. Nyt muistutettiin rukoukseen päivittäin kodeissa kello 12. Tärkeä kutsu! Kiitos!
  3. Yhä useampi kristitty on yhä innokkaammin, aktiivisemmin ja taidokkaammin laittanut Facebookin ja internetin kutsumuksensa kanavaksi. Löytyy monenlaista ryhmää, videoblogia, podcastia ja YouTube-kanavaa. Evankeliumia julistetaan ja opetetaan uusilla viestintäkanavilla nyt enemmän kuin koskaan.
  4. Seurakunnat ja kristilliset järjestöt ovat tehneet samoin.

Kristikunnan herääminen

Nuo kertovat, että ainakin osa kristikunnasta on herännyt. Nyt tulee tehdä jotain!

Edellä mainittu kertoo neljän asian vahvistumisesta maassamme:

  1. Elämme rukousherätyksen kynnyksellä. Kriisiaika on laittanut uskovat rukoilemaan enemmän.
  2. Vaikeat ajat luovat otollisen maaperän kristittyjen yhteyden kasvulle. Kristittyjen keskinäinen rakkaus on Jeesuksen käsky ja Jumalan tahto. Voisimmeko eri hengellisistä kodeista tulevat myös tehdä jotain yhdessä maamme ja hengellisen herätyksen ja toistemme hyväksi?
  3. Yhteisen pappeuden mukainen aktiivisuus ja uskon tunnustaminen netissä on vahvistunut. Uskovat kertovat, mitä usko merkitsee, opettavat uskon ydintä ja vaikeampiakin asioita ja jakavat hyvää kristillistä aineistoa eteenpäin ystävilleen.
  4. Kristityt, seurakunnat ja järjestöt ovat lähteneet mukaan aikamme Areiopagille, jossa maailmankatsomukset kohtaavat kuten Paavalin aikaan (Ap.t. 17). Paavalin julistuksen jälkeen oli kolmenlaista kuulijakuntaa: Jotkut pilkkasivat, jotkut halusivat kuulla myöhemmin lisää ja jotkut uskoivat sanoman.

Jeesus Kristus ristiinnaulittuna

Kaikessa uudessa innossa on tärkeää muistaa sanomamme ydin. Se on Jumalan teot Kristuksessa, jonka kärsimystietä käymme seuraamaan.

Herätyksen kaipuu – kunpa moni tulisi uskoon

Kunpa kaikki tämä uusi aktiivisuus – uudenlainen evankelioimisen into – johtaisi siihen, että kuulemme uutisia siitä, että siellä täällä ihmisiä tulee uskoon.

Ainakin minä toivon ja toimin sen hyväksi, että mahdollisimman moni tulisi uskoon! Norjalainen Wislöff puhui kristillisessä kulttuurissa olevista herätysjulistuksen esteistä.

Ehkä kauan rukoiltu ja kaivattu herätys on jo saapuvilla. Jumala tietää. Ja uskon, että Hän haluaa sitä.

Uskon, että Jumala haluaa, että jokainen uskoisi Jeesukseen ja pelastuisi kuten Joh. 3:16 toteaa.

Rukousta Suomen puolesta!

Jatketaan rukousta ja työtä Suomen ja maan asukkaiden ajalliseksi ja iankaikkiseksi parhaaksi.

Lue myös:

Kutsu rukoukseen kansan puolesta vaaran uhatessa

Jätä kommentti