3 asiaa vuoden 1969 kuulennolta

1. Ensimmäinen ehtoollinen avaruudessa 21.6.1969

Astronautti Buzz Aldrin oli toinen ihminen kuun pinnalla. Juuri ennen häntä kuuhun oli astunut Neil Armstrong. Mutta kristitty Aldrin oli ensimmäinen, joka vietti ehtoollista avaruudessa. Ennen astumista kuun pinnalle, hän otti esille seurakunnasta tuomansa ehtoollismaljan, viiniä ja leipää. Aldrin luki Jeesuksen sanat Johanneksen evankeliumista:

”Minä olen viinipuu ja te olette oksat. Se joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään.”

2. Koitko Jumalan läsnäolon?

Aiemmin Neuvostoliiton Juri Gagarin kertoi, ettei nähnyt Jumalaa kun kiersi maapallon Vostok-aluksellaa 1961. Kuka tahansa olisi voinut kertoa jo etukäteen tämän Gagarinille. Tai joku olisi voinut sanoa, että jos otat avaruuskypärän päästäsi, saatat nähdä Jumalan. Kun Buzz Aldrin oli avaruudessa, hänellä oli toisenlainen kokemus. Hän välitti sieltä maapallon asukkaille viestin (Psalmi 8:4-5):

”Kun minä katselen taivasta, sinun kättesi työtä, kuuta ja tähtiä, jotka olet asettanut paikoilleen -mikä on ihminen! Kuitenkin sinä häntä muistat. Mikä on ihmislapsi! Kuitenkin pidät hänestä huolen.”

Aldrin ei nähnyt Jumalaa, mutta tunnisti hänet luomistyön ihmeellisyydessä. Ja tämä universumin Luoja on kiinnostunut juuri maapallosta ja jokaisesta sen asukkaasta!

3. Suureen näkyyn sitoudutaan

Vuonna 1962 presidentti John F. Kennedy puhui avaruuden valloituksesta ja kuuhun menemisestä. Hän kutsui kansan vaaralliseen ja suureen seikkailuun. Presidentin mukaan toimeen ei ryhdytä siksi, että tehtävä on helppo vaan koska se on vaikea. Noin 400 000 työntekijää palkattiin, parhaat ammattilaiset yritettiin saada mukaan, miljardeja dollareita kulutettiin.

Tavoite on saada mies kuuhun ja samalla yliote Neuvostoliitosta, joka edellisenä vuotena oli lähettänyt Juri Gagarinin kosmokseen.   

Ihmisen lähettäminen kuuhun on pieni tehtävä sen rinnalla, mitä universumin Herra Jeesus Kristus antoi kristittyjen ja kirkkojen tehtäväksi: Evankeliumi tulee viedä kaikille kansoille.

”Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.” (Markus 16:15-16).

”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.  Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.” (Matteus 28:19-20)

Kirkkoina ja kristittyinä tehtävämme ei ole lähettää ihmisiä kuuhun vaan Jumalan valtakuntaan.  Tähän pitää sijoittaa nyt enemmän energiaa ja parhaimmat voimavarat, sillä Herra on antanut tämän tehtävän koko kristikunnalle.

Tehtävä ei ole helppo! Siksi kaikkien kristittyjen – sinun ja minun – on sitouduttava siihen uudella päättäväisyydellä.

3 kommenttia artikkeliin ”3 asiaa vuoden 1969 kuulennolta”

Jätä kommentti