Afganistanissa surmattujen avustustyöntekijöiden muistotaulu paljastettu

Kansanlähetyksen avustustyöntekijät Seija Järvenpää ja Kaija Martin murhattiin Heratissa, Afganistanissa, 24.7.2014. Viime sunnuntaina 9.8.2015 heidän muistokivensä paljastettiin Ryttylässä.

Kun 1980-luvun lopussa kävin ensimmäistä kertaa Ryttylässä, kappelin seinällä ollut Eva ja Erik Barendsenin muistokivi jäi vahvasti mieleeni. Barendsenit tapettiin Kabulissa 30.12.1980. Kun nuorena pohdin paikkaani Jumalan suunnitelmissa tuo muistokivi puhutteli. Jumalan palvelijan elämässä on ilojen lisäksi myös todellisia vaaroja. Ymmärsin, että siihen minunkin on oltava valmis.

Nyt Barendsenien muistokivi saa viereensä toisen muistokiven. Kivessä on Seija Järvenpään ja Kaija Martinin nimet, kuolinpäivä 24.7.2014 ja paikkakunta Herat sekä raamatunlause ”Kuinka ihanat ovat vuorilla ilosanoman tuojan askelet!”.

Tällä muistokivellä on tärkeä tehtävä. Se muistuttaa Seijan ja Kaijan elämästä ja palvelusta. Samalla se on kutsu seurata Jumalan tahtoa kaikissa tilanteissa.

Pidin juhlahetkessä puheen, jossa kuvasin Seijan ja Kaijan elämäntyötä ja asennetta vertauksella: Jos minulla olisi vain yksi kynttilä poltettavana, niin polttaisin sen ennemmin pimeässä tuomaan toisille iloa ja valoa kuin paikassa, jossa on tuhansia kynttilöitä valomerenä palamassa.

Lopetin puheeni kehoitukseen:

Tämä taulu puhutelkoon maamme kristittyjä!
Tämä taulu antakoon intoa evankeliumin työhön!
Tämä taulu muistuttakoon, että Jumalan valtakuntaan kuuluu ristin kantaminen.
Tämä taulu muistuttakoon, että meidän kotimme on taivaassa!

Lue artikkeli muistokiven paljastamisesta Suuressamukana.fi -sivulta.

Tämän blogikirjoituksen kuva on Veijo Ollin ottama. Kuvassa näkyy kaksi muistotaulua. Taustalla seinällä Barendsenien muistotaulu ja edessä Järvenpään ja Martinin muistotaulu.


Lue myös:

Vuosi avustustyöntekijöiden surmasta Afganistanissa. Lehdistötiedotteet.

Rakkauden vuoksi. Blogikirjoitus.

Siunauspuhe Seija Järvenpään hautajaisissa. Puheeni.

Kutsumus muuttaa maailmaa. Kirjoitus Uusi Tie -lehdessä.

Jätä kommentti