Evankelista Billy Graham ja rukous

Billy Graham on viime vuosisadan merkittävin evankelista. Grahamista ja hänen vaimostaan Ruthista on tänä vuonna ilmestynyt kirja, jonka on kirjoittanut Hanspeter Nüesch. Kyseinen herra lupasi lähettää minulle tämän kirjan tavatessamme bangkokilaisessa hississä keväällä! Kirjan nimi on Ruth and Billy Graham: The Legacy of a Couple.

Billy Grahamista piirtyy nöyrä ja ystävällinen kuva. Häntä ei kuvata suurena älykkönä, mikä on monelle evankelistalle ilouutinen. Inhimillisiä kykyjä suurempi tekijä ja menestyksen salaisuus on evankelistan lahja, jota Graham käytti innokkaasti ja uskollisesti. Hän kieltäytyi jatkuvasti tehtävistä, jotka olisivat vieneet hänet pois kutsumuksestaan kutsua ihmisiä Jumalan tuntemiseen.

Rukouksen mies

Billy Graham ja hänen vaimonsa Ruth olivat rukoilijoita. Lääkäri sanoi Billylle uran alkuvaiheessa, että jos Billy ei vähennä polvirukousten määrää, polvet vahingoittuvat.

Opiskeluaikanaan raamattukoulussa Floridassa Billy meni säännöllisesti salaiseen paikkaan, jossa vietti usein kaksi, kolme tai neljä tuntia rukouksessa Herran kanssa.

Puhuessaan Saksassa kristityille johtajille hän sanoi, että olemme kiireisiä kuin koneet. Emme kykene viettämään aikaa rukouksessa kun täytämme aikamme palavereilla. Graham pyysi Jumalalta, että olisi vähemmän suunnittelukokouksia ja enemmän rukouskokouksia.

Grahamit uskoivat, että rukous on vahva apu paholaista vastaan. Rukouksessa eivät muutu vain olosuhteet vaan myös rukoilija. Hengellinen kasvu tapahtuu ennen kaikkea rukouksessa. Kirjasta selviää, että Ruth käytti aikaa rukoukseen erityisesti aamuisin ennen kuin lapset heräävät ja Billy iltamyöhään.

Tässä kuvakaappaus eräästä kirjan kohdasta, jossa kuvataan tämän pariskunnan käsitystä rukouksen merkityksestä.

Billy and Ruth Graham prayer

Jätä kommentti