Evankeliumin asialla Kajaanissa

Kainuun Kansanlähetys Kajaani

Olen Kainuussa. Kajaanissa Kansanlähetyksen vieraana. Vaimon kanssa vedämme viikonloppuna ”Evankeliumin ympärillä: kerro eteenpäin” -viikonlopun.

Tänään olimme Kainuun Kansanlähetyskodilla (Sammonkatu 5). Tutustumiskierrokseen jälkeen opetimme kolmesta teemasta: Uskon perustus, uskonelämän hoitaminen ja evankeliumi valtaa maailman. Oli hienoa viettää aikaa kanssanne, kurssilaiset! Huomenna jatkamme.

Ajatukset olivat jo syksyn missio-tapahtumassa.

Kainuun Kansanlähetys on yksi Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen itsenäisistä piirijärjestöistä. Kajaanin opettajaseminaari oli 1960-luvulla yksi herätyksen välikappale.

Kainuun Kansanlähetyksen 40-vuotisjuhlajulkaisu mainitsee neljän opiskelijan nimet, jotka kutsuivat ryhmäänsä Viestinviejiksi. Siihen kuuluivat Heikki Kuosmanen, Juhani Korhonen, Eino Holappa ja Mario Heinilä. Tämä ryhmä perusti rukousryhmiä ja piti tilaisuuksia ympäri Kainuuta. Työstä syntyi Nuorisolähetys, joka vuonna 1970 sulautui perustettuun Kainuun Kansanlähetykseen.

Kiitollisuudella katson menneisiin herätyksiin. Ja rukoilen uutta herätyksen aikaa. Sen tarpeesta kertovat puolityhjät kirkot ja synkät tilastot kansamme kristillisistä käsityksistä. Jokainen aikakausi tarvitsee oman herätyksen ajan. Rukoilethan herätyksen välikappaleiksi kansanherättäjiä.

Share:

Author: Mika Tuovinen

Kirjoittaja on luterilaisen kirkon pappi, joka johtaa Kansanlähetystä. Sydämenasiana lähetystyö ja se, että tavallinen suomalainen voisi löytää uskon Jeesukseen elämän voimavaraksi ja pelastukseksi. Vuoden 2020 loppuun asti työpaikkani on Kansanlähetys. Voit käydä tutustumassa uuteen työpaikkaani Mission Europeen.

Vastaa