Jeesuksessa toisen maailman kosketus tuli Betlehemiin

Haluan elää jouluni siten, että se myös tuntuu luissa ja ytimissä. Lämpöä kylmän puristuksessa, iloa arjen ajatusten lomassa ja joulukiireen keskellä rauhallista mieltä. Samalla tiedän, että joulun tulo ei ole riippuvainen tunteistani. Onneksi puhumme joulun sanomasta. Meidän mielenliikutuksista riippumatta on tapahtunut jotain, mikä luo todellisen joulun.

Hän, jonka luomisen jäljen näemme pimeällä yötaivaalla ja talvisen pihan kauneudessa, tuli itse vierailemaan maapallollansa. Jumala syntyi pieneksi lapseksi, kapaloitiin ihmisten tekemään vaatteeseen, kasvatettiin ja koulutettiin puusepäksi. Hän oli yksi meistä.

Joulun sanoma ihmiseksi syntyneestä Jumalasta on radikaali. Mutta radikaali on myös syy, miksi Jumalan täytyi tulla ihmiseksi. Koko ihmiskunta on synnin vuoksi matkalla pimeyteen. Ehkäpä Jumala ajatteli, että minun täytyy mennä luomieni joukkoon, jotta voisin pelastaa edes muutamia. Jumala ajatteli varmasti myös Sinua.

Immanuel – Jumala kanssamme

Enkeli sanoi Marialle, että syntyvä lapsi on ”Immanuel – Jumala meidän kanssamme”. Jeesus ei ole vain yleisesti meidän kanssamme vaan myös juuri sinun kanssasi.

Uskon, että Jumala antaa kansallemme uuden hengellisen herätyksen ajan, jolloin sadat tuhannet ihmiset eivät vain kuule yleisellä tasolla joulun sanomaa – ”Jumala meidän kanssamme” – vaan siitä tulee henkilökohtainen kokemus: Jumala on myös minun kanssani täällä missä olen.

Maassamme on paljon ihmisiä, jotka kaipaavat elämäänsä jotain enemmän. Syvä kaipaus kertoo, että on olemassa jotain muutakin muuta. Jano kertoo, että vettä on olemassa. Monet eivät pysty tässä maailmassa saamaan sielulleen rauhaa ja tyydytystä. Se kertoo siitä, että meidät on luotu toista maailmaa varten.

Taivas koskettaa maata

Jeesuksessa toisen maailman kosketus tuli Betlehemiin.

Nyt sama Jeesus haluaa koskettaa meidän elämäämme, järkeämme ja tunteitamme.

Hän tuli maailmaan ja haluaa olla meidän kanssamme, koska rakastaa meitä. Rakkaudessaan hän muistuttaa myös hengellisen todellisuuden olemassaolosta.

Toivotan sinulle siunattua joulua ja Jumalan radikaalin rakkauden kosketusta!

Jätä kommentti