Kolmenlaista herätystä

Herätys kirkossa

Nyt rukoillaan herätystä. Myös profetioita herätyksistä kuulee eri puolilla. Kaikkeen liittyy toiveita paremmasta ajasta, mutta myös ajatus ihmisten pelastumisesta.

On ainakin kolmenlaista herätystä.

  1. Herätys, jossa nähdään oma kadotettu tila. Silloin omantunnon syytöksen edessä etsitään apua ja anteeksiantoa Jumalalta. Tässä herätyksessä sydämen silmät avautuvat totuudelle itsestä.
  2. Herätys, jossa nähdään toisten ihmisten kadotettu tila. Tällainen herätys sytyttää halun viedä evankeliumia lähelle ja kauas. Tässä herätyksessä sydämen silmät avautuvat totuudelle toisista.
  3. Herätys, jossa nähdään Jumalan pyhyys. Silloin tärkeimmäksi muuttuu se, mitä Jumala minusta ja tekemisistäni ajattelee. Maailman ja ihmisten pelko muuttuu Jumalan peloksi. Tässä herätyksessä sydämen silmät avautuvat totuudelle Jumalasta.

Aijaa, mitäpä noista. Tuttua juttua!” Jos nämä eivät kosketa sieluasi ja sydäntäsi, tarvitset herätystä. Mietipäs kaikkia vielä hetki!

Jumala haluaa ravistella meitä herätykseen, jossa nämä kaikki tulevat kristityn ja koko Jumalan kansan matkakumppaneiksi. Sekä iloksi että elämänkestäväksi taakaksi ja tehtäväksi.

Share:

Author: Mika Tuovinen

Kirjoittaja on luterilaisen kirkon pappi, joka johtaa Kansanlähetystä. Sydämenasiana lähetystyö ja se, että tavallinen suomalainen voisi löytää uskon Jeesukseen elämän voimavaraksi ja pelastukseksi. Vuoden 2020 loppuun asti työpaikkani on Kansanlähetys. Voit käydä tutustumassa uuteen työpaikkaani Mission Europeen.

Vastaa