Kristinuskon ja muiden uskontojen suuri ero

Mailis Janatuinen kirjoittaa seurakuntalainen.fi -sivustolla:

Kerrotaan tarinaa – liekö totta vai tarua – intiaanista, joka kohtasi kolme lähetyssaarnaajaa. Ensimmäinen sanoi hänelle näin: ”Olen tullut kertomaan sinulle, että on olemassa vain yksi Jumala.” Johon intiaani: ”Minä tiedän sen, minkä myös esi-isäni tiesivät: Suuri Henki on ainoa Jumala. Sitä sinun ei olisi tarvinnut tulla minulle kertomaan.” Myöhemmin intiaanin luo tuli toinen lähetyssaarnaaja ja sanoi: ”Olen tullut kertomaan sinulle, että ihmisen pitää elää oikein. Lähimmäistä on rakastettava niin kuin itseään.” Tähän intiaani vastasi: ”Kyllä minä sen tiedän, ja sen tiesivät myös esi-isäni. Mikset mene kertomaan sitä valkoiselle miehelle; hän ei näytä sitä tietävän.” Vihdoin intiaanin luo tuli kolmas lähetyssaarnaaja, joka sanoi hänelle: ”Olen tullut kertomaan sinulle, että Jumala tuli ihmiseksi ja kuoli sinun syntiesi tähden, että sinä pääsisit taivaaseen.” ”Sitä minä en ole koskaan kuullut, eivätkä sitä tienneet isänikään”, vastasi intiaani hämmästyneenä.

Tämä lyhyt kertomus kertoo, mikä kristinuskossa on ainutlaatuista.

Jumala, maailmankaikkeuden Luoja ja Herra, syntyi vain yhden kerran ihmiseksi. Jumala valmisti yhden tien pelastukseen, Jeesuksen, joka sanoi olevansa Tie, Totuus ja Elämä. Jeesus sanoi, ettei kukaan pääse Jumalan luokse muutoin kuin hänen kauttaan (Joh 14:6).

Jeesus kantoi kuolemallaan koko maailman syntien rangaistuksen. Ylösnousemuksensa jälkeen hän lähetti opetuslapsensa maailman uskontojen ja ideologioiden keskelle julistamaan kääntymystä, jotta ihmiset saisivat syntinsä anteeksi ja pelastuisivat. Tarkoituksena on, että kaikista kansoista tehdään Jeesuksen opetuslapsia, kristittyjä.

Jeesus tulee takaisin maan päälle. Hänen eteensä kootaan kaikki kansat ja juuri hän on kaikkien ihmisten tuomarina viimeisenä päivänä. Jeesus lupaa antaa ikuisen elämän seuraajilleen.

Jumalan antama ilmoitus Jeesuksessa Kristuksessa ja Jeesuksen sovituskuolema eroaa radikaalisti erilaisista maailmankatsomuksista ja  ihmisen jumalkaipuusta nousevista uskonnoista.  Jeesus on se suuri ero.

Jätä kommentti