Kun koet olevasi hedelmätön puu

Raamattu kuvaa kristityn elämää hedelmän kantamisena. Johanneksen evankeliumissa Jeesus sanoo olevansa viinipuu, ja me olemme oksat. Kun oksa pysyy Jeesuksessa, yhteys runkoon saa aikaan hedelmää.

Luukkaan evankeliumin luvussa 13. Jeesus kertoo viikunapuusta, joka oli istutettu viinitarhaan. Tässä viikunapuu voisi tarkoittaa Israelia tai Jeesuksen seuraajaa.

Miehellä kasvoi viinitarhassa hedelmätön viikunapuu. Se ei ollut kolmena vuonna kantanut hedelmää, joten hän antoi puutarhurille tehtävän: Kaada tuo puu pois! Puutarhuri pyysi puulle jatkoaikaa: Anna puun vielä olla, muokkaan ja lannoitan maata, jotta hedelmää tulisi.

Hedelmätön viikunapuu saa armonaikaa

Ajattelen nyt, että kristitty on puu. Jeesus puutarhurina katsoo sinua ja puhuu puolestasi eli hän rukoilee sinun puolestasi.

Hedelmättömän puun vierellä Jeesus vetoaa ”Anna sen olla vielä yksi vuosi”. Uuden testamentin alkukielessä tässä on sana afiemi, joka tarkoittaa muun muassa ”jättää” ja ”antaa anteeksi”.

Ikään kuin puutarhuri sanoisi viinitarhan omistajalle: Anna tälle puulle anteeksi. Tuossa puussa tai sen kasvuympäristössä on jotain vikaa. Älä kaada sitä, vaan anna minun huolehtia siitä! Haluan antaa ravintoaineita ja valoa sekä muokata maata, jotta se kantaisi hedelmää.

Emme useinkaan huomaa tuottamaamme siunausta ja hedelmää. Ehkä niin on hyvä. Ehkäpä niitä hedelmiä ei ole. Silloin Jeesus saattaa vedota Isään: Anna anteeksi! Minä hoidan ja kohtelen tätä puuta erityisellä tavalla. En halua ottaa sitä maasta pois. Ehkä se vielä kantaa hedelmää.

Jos koet olevasi hedelmätön kristitty, Jeesus rukoilee puolestasi. Hän haluaa olla lähelläsi ja saada hedelmää aikaan. Tarvitsemiasi ravintoaineita ovat muun muassa Raamatun lukeminen ja/tai kuunteleminen, hengellisen kirjallisuuden lukeminen, rukous ja kristittyjen yhteys seurakunnassa ja toivottavasti pienemmässä ryhmässä.

Tässä vertauksessa hedelmää kantamaton puu on rakastavan puutarhurin erityisen huolenpidon, anteeksiannon ja esirukouksen kohteena. Hedelmä syntyy vain hänen vaikutuksestaan, ja yhteydessä Häneen. Jokainen hedelmä on Jumalan armoa. Muista kaikissa tilanteissa: Jeesus rakastaa sinua!

TÄTÄ SAA JAKAA:

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Kun koet olevasi hedelmätön puu”

Jätä kommentti