Kuuntele ansaitsematonta armoa

raamattubuffet saarna ansaitsematon armo

Viime sunnuntaina opetin RadioDein Raamattubuffet -ohjelmassa. Tuon sunnuntain juhlallinen nimi on Septuagesima, mikä tarkoittaa seitsemäskymmenes. Tämä kertoo päivien lukumäärän pääsiäiseen.

Raamattubuffet -ohjelmassa on aina saarna kyseisen sunnuntain luterilaisen evankeliumikirjan teksteistä. Saarnasin Luukkaan evankeliumin vertauksesta, jossa kaiken vaaditun tehneet palvelijat totesivat, olevansa arvottomia palvelijoita, jotka tekivät vain sen, mitä täytyikin tehdä (Luuk 17:7-10)

Raamattubuffetin saarnan jälkeen vuorossa on keskustelu. Siinä olivat mukana Pirkko Valkama ja Vesa Ollilainen. Ohjelman juonsi Tomi Jurvanen. Ohjelman on tuottanut Kansanlähetys.

Sunnuntain teema oli Ansaitsematon armo. Saarnassani väitän, että armo on ansaittua. Ei meidän ihmisten ansaitsemaa vaan Jeesus hankki meille armon ristinkuolemansa kautta. Pelastumme tekojen kautta, mutta emme omien tekojemme vaan Jeesuksen tekojen kautta. Joka uskoo ja kastetaan se pelastuu, Jeesus sanoi lähetyskäskyssään (Markus 16:15).

Opetuksen voi kuunnella avaimia.net -sivulta.

Share:

Author: Mika Tuovinen

Kirjoittaja on luterilaisen kirkon pappi, joka johtaa Kansanlähetystä. Sydämenasiana lähetystyö ja se, että tavallinen suomalainen voisi löytää uskon Jeesukseen elämän voimavaraksi ja pelastukseksi. Vuoden 2020 loppuun asti työpaikkani on Kansanlähetys. Voit käydä tutustumassa uuteen työpaikkaani Mission Europeen.

Vastaa