Mitä lähetystyö voi saada aikaan?

Kun Fidzi-saarten asukkaiden kanssa oli päästy kaupalliseen kontaktiin, eräs kauppias, joka oli ateisti ja skeptikko, meni saarelle käymään kauppaa. Hän keskusteli fidzi-heimon päällikön kanssa ja huomasi Raamatun sekä muutamia muita uskontoon liittyviä esineitä eri puolilla taloa.

”Mikä vahinko”, hän sanoi, ”ette olette kuunnelleet tuota lähetyssaarnaajien hölynpölyä.”

Päällikkö vastasi: ”Näetkö tuon ison valkoisen kiven tuolla? Se on kivi, jonka päällä me vielä muutama vuosi sitten halkaisimme uhriemme päät saadaksemme aivot ulos. Näetkö tuon ison uunin tuolla? Siihen uuniin me vielä muutama vuosi sitten laitoimme uhriemme ruumiin paistumaan ennen kuin söimme ne suihimme. Ellemme olisi kuunnelleet sitä, mitä kutsut lähetyssaarnaajien hölynpölyksi, vakuutan, että sinun pääsi oli jo halkaistu tuon kiven päällä ja sinun ruumiisi olisi paraikaa kypsymässä tuossa uunissa.”

Lentokoneessa vieressä istuva luki lähetyskirjaa. Pyysin, että saisin itsekin sitä vilkaista. Kirjan nimi oli Vallankumous lähetystyössä ja kirjoittaja K.P. Yohannan. Hän on perustanut lähetysjärjestön Gospel for Asia. Lähetysjärjestön työ perustuu kansallisten työntekijöiden kouluttamiseen ja lähettämiseen saavuttamattomille alueille. Tuossa valokuvaamassani sitaatissa on lähetystyön näkökulma, joka monesti unohtuu.

Myös meidän tehtävämme on olla mukana lähetystyössä.

Jätä kommentti