Alkaako herätys herätysjulistuksesta?

Kansamme tarvitsee kansanherättäjiä. Ilman herättäjiä vain harva herää. Olemmeko nukuttaneet Suomen kansan hengelliseen uneen?

Mistä pitäisi herätä? Synnin unesta ja Jumalasta luopuneesta tilasta.
Miksi pitäisi herätä? Olemme kohta pyhän Jumalan edessä tuomiolla.
Mihin pitää herätä? Uskomaan Jeesukseen ja suojautumaan Jumalan vihalta Jeesuksen veren turvaan.

Leif Nummela kertoo Uuden Tien pääkirjoituksessaan professori Jouko Talosen ajatuksia herätyksestä. Kirkossamme on katoamassa opetus kääntyneistä ja kääntymättömistä, pelastetuista ja kadotukseen joutuvista. Tämä kuuluu herätysjulistuksen ytimeen. Lisäksi tämä jako on Raamatun ja luterilaisen tunnistuksen mukainen.

Nummela kirjoittaa:

Näin oli myös uskonpuhdistuksen aikana. Luterilaisissa tunnustuskirjoissa huolehditaan siitä, ”ettei nyt kukaan luulisi meidän puhuvan sellaisesta uskosta, joka ei mitään vaikuta, pelkästä historiallisesta tiedosta. – – parannussaarna, joka osoittaa meidät syyllisiksi, saattaa omattunnot todellisten ja vakavien kauhistusten valtaan. Näin pelästytettyjen sydänten on määrä taas saada lohdutus. Se tapahtuu, jos he uskovat Kristuksen lupaukseen, että meillä hänen tähtensä on syntien anteeksiantamus. – – Me puhumme nyt sellaisesta uskosta, joka ei ole mikään joutava aate, vaan joka vapauttaa kuolemasta, synnyttää sydämissä uuden elämän ja on Pyhän Hengen työtä.”

Jokaisella kristityllä, mutta varsinkin piispoilla, papeilla ja sananjulistajilla on mielettömän suuri vastuu ihmisten ikuisuuskohtalosta.

Erityisesti herätysliikeiden, myös Kansanlähetyksen, on arvioitava vieläkö olemme todella herätysliikeitä. Tuleeko ihmisiä uskoon toiminnassamme? Kutsummeko edes heitä uskoon ja parannukseen?

Tehtävämme on kertoa hyviä uutisia Jeesuksesta, joka ristillä sovitti meidät Jumalan kanssa.

Raamatun sananjulistus antaa malliksi myös kutsun esittämisen Jeesuksen seuraajaksi.

Rukoile herätystä ja herättäjiä kansallemme. Jotta herätyssaarna ei vaikenisi kansamme keskeltä.

Jätä kommentti