Kansanlähetys kirkossa

*Erään kansanlähetyspiirin pyynnöstä kirjoitin tämän heidän ystäväkirjettään varten. Pyynnöstä toistan myös joitakin samoja asioita, mitä olen sanonut tällä viikolla aikaisemmin.

Kirkko on elänyt myrskyjen keskellä jo 2000 vuoden ajan. Vaaroja on ollut ulkoapäin, mutta myös sisältäpäin harhaoppien, Raamatun opetuksesta luopumisen ja uskon penseyden vuoksi.

Tästä huolimatta – meistä ihmisistä huolimatta! – yksi pyhä Kristuksen kirkko, joka on jakaantunut erilaisiin seurakuntiin, on pysynyt pystyssä ja kertoo Jeesuksesta! Tämä on todiste Jumalan olemassaolosta ja hänen suuresta maailmansuunnitelmastaan!

Viime aikoina on kirkosta erottu vilkkaasti. Joitakin Kansanlähetyksen ystäviä on ollut joukossa. Tämän vuoksi minulta on kyselty, voiko kirkosta eronnut toimia Kansanlähetyksessä. Vastus on selvä: Kyllä voi!

Emme kysele jäsenkirjoja toiminnassamme. Sekä luterilaisen kirkon jäsenet, siitä eronneet ja muutkin ovat tervetulleita mukaan. Tärkeää on sitoutuminen ohjelmaamme ja arvoihimme.

Emme rohkaise kristittyjä eroamaan kirkosta. Ymmärrän kyllä niitä, jotka ovat tämän askeleen ottaneet. Jumala on kutsunut Kansanlähetyksen toimimaan luterilaisen kirkon sisällä evankeliumin, Raamatun, lähetyksen ja ihmisten pelastumisen hyväksi. Tätä on tehty, vaikka se ei aina ole ollut helppoa. Olemme vielä kokeneet, että tämä tie kirkon sisällä on meidän tiemme.

Haluamme olla tukena Suomen ev.lut. kirkon jäsenille, mutta myös jäsenyydestä eronneille. Haluamme tukea seurakuntia ja järjestöjä, jotka pitävät tavoitteenaan seurata Raamatussa ja luterilaisessa opissa ilmaistua käsitystä Jumalan tahdosta.

Tärkeintä on säilyttää usko, luoda silmät jatkuvasti uskon alkajaan ja täyttäjään Jeesukseen, hakea Raamatusta ruokaa ja tienviittoja sekä pysyä kristittyjen yhteydessä. Tällä tiellä on myös vihollisia, jotka haluavat johdattaa kristittyjä eksytyksiin ja harhaoppeihin. Siksi Raamatun kehotus valvomiseen on aina ajankohtainen.

Kirkollisten kamppailujen keskellä emme saa unohtaa suurinta tehtävää: kutsua mahdollisimman monia Kristuksen tuntemiseen kotimaassa ja lähetyskentillä. Suurinta on ihmisen ikuinen pelastus.

Kansamme, kirkkomme ja herätysliikkeemme, myös Kansanlähetys, tarvitsee rukoustasi!

Me pyydämme Henkesi kastetta
ja parannusarmoa uutta.
Me varromme kevättä tuoretta,
me pelkäämme suruttomuutta.
Oi Kristus, nyt kanssamme rukoile,
ja Isäsi sinua kuulee.
Niin saapuvat herätysaikamme
ja taivaasta maan yli tuulee.

Siunaavin terveisin,

Mika Tuovinen
lähetysjohtaja
Suomen Ev.lut. Kansanlähetys

Jätä kommentti