Hän muutti kaiken

Viime yönä näin unen: minulle annettiin paperi luettavaksi. Se oli tulostettu paperiarkki, mutta kirjaimet olivat niin sumuisia, etten voinut lukea sitä. Ponnistelin saadakseni tekstistä selvää, mutta en onnistunut.

Olen johtanut Kansanlähetystä yhdeksän vuotta. Tällaisessa vapaaehtoisliikehdinnässä työn ytimessä on näky, ja sen on oltava kirkas. Teologiamme perustana on kolme pilaria: Raamattu Jumalan ainutlaatuisena ilmoituksena, luterilaiset Tunnustuskirjat sen tulkitsijana ja Ylioppilaslähetykseltä (nykyinen Oppilas- ja Koululaislähetys eli OPKO) lainattu lyhyt oppiperusta.

Työnäky kirkkaana

Työnäkymme on johdattaa mahdollisimman monet Jeesuksen tuntemiseen. Tämä on tärkeää, sillä ilman uskoa Jeesukseen jokainen tulee olemaan Jumalan vihan kohteena ikuisessa kadotuksessa. Koulutamme ja lähetämme uskovia Jeesuksen todistajiksi lähiympäristössään. Lähetämme lähetystyöntekijöitä niiden pariin, jotka eivät vielä tai enää ole evankeliumin pelastavan sanoman lähellä.

Yhdessä ja omatoimisesti vastuuta lähellä ja kaukana

Tätä varten tarvitsemme rakenteen. Maakunnalliset piirijärjestöt (17) ovat työmme ytimessä. Kansanlähetyksen ystävät pitävät maakuntaansa Samariana tai Juudeana (Ap.t. 1:8), jonka puolesta he rukoilevat, ja jonka kylissä ja kaupungeissa he saarnaavat ja opettavat. Palkatut työntekijät näyttävät esimerkkiä ja rohkaisten kouluttavat uskovia näkemään lähialueensa lähetysalueena. Tässä uskovien tulee olla omatoimisia: mitä minä ja me voimme tehdä omalla paikkakunnallamme?

Näky työn tarkoituksesta voi himmetä

Kansanlähetyksessä kuten monissa muissa järjestöissä ja seurakunnissa teemme kutsumustemme ja Raamatun kehotusten mukaisesti monenlaista tärkeää työtä. Joskus kiire tai asioiden paljous voi sumentaa perimmäisen tekemisen motiivin.

Hämmästyin taas kerran jeesuksen antamasta kirkkaasta lähetysnäystä Paavalille. Jeesus kutsui Damaskon tiellä Paavalin lähetystyöhön kirkkaalla tehtävänannolla:

”…avaamaan heidän silmänsä ja saattamaan heidät pimeydestä valoon ja Saatanan vallasta Jumalan luo. He saavat syntinsä anteeksi, kun uskovat minuun, ja heillä on oleva paikkansa niiden joukossa, jotka Jumala on pyhittänyt.” (Ap.t. 26:18)

Jeesuksen diagnoosi kansoista on radikaali:

  • silmät kiinni,
  • pimeys,
  • saatanan valtakunta,
  • synnit anteeksiantamatta ja
  • erossa Jumalan kansasta.

Jeesuksen, kirkon Herran, kuvaus ihmisestä ja evankeliumin tuomasta muutoksesta on niin raju, että siitä jopa kirkossa usein vaietaan.

Samalla siinä oleva lupaus kuvaa sitä, mikä uskovassa on Jumalan näkökulmasta jo tapahtunut:

  • Silmäni ovat auenneet!
  • Olen valossa!
  • Olen Jumalan luona!
  • Syntini on annettu anteeksi!
  • Olen Jumalan kansan jäsen!

Älä koskaan väitä, ettei Jeesus tuonut muutosta elämääsi!

Taivaallinen näky

Jeesuksella oli kirkas näky kristikansan ja kirkon ydintehtävästä. Teksti ei ollut sumuista. Ja kun Paavali sen kuuli, hän sanoi: ”En voinut olla tottelematta taivaallista näkyä.” Tätä näkyä minäkin haluan seurata ihmisten parhaaksi ja Jumalan kunniaksi.


Kirjoitus Uusi Tie -lehdessä 22.10.2020. Väliotsikot lisätty, asettelua muutettu ja Jeesuksen tuoma muutoslista lisätty.

Jätä kommentti