Herätyksen hetki eilen ja nyt

Herätyksen aikana tapahtuu enemmän kuin aikaisempina vuosikymmeninä yhteensä.

Vuonna 450 eKr

On vuosi 450 eKr. Ensimmäiset juutalaiset ovat palanneet pakkosiirtolaisuudesta Jerusalemiin. Siellä he ovat kuulleet kertomuksia vanhoista loistokkaista ajoista. Nyt arkea vietetään raunioiden keskellä hengellisen apatian vallassa.

Yhdessä miehessä herää kaipaus muutokseen. Nehemia itkee, paastoaa ja rukoilee kansan ja seurakunnan vuoksi. Silloin Jumala antaa tehtävän: Sinun on rakennettava kaupunki ja kunnostettava sen muuri. Jeremian on avattava kaikkien silmät todellisuudelle! Kaupungin ja muurin rakentaminen on katkennut 19 vuodeksi. Surkeaan tilaan tottuu. Nyt yhteistyössä muurin kunnostaminen kestää vain 52 päivää. Herätyksen aikana saavutetaan uskomattomia tuloksia.

Vuonna 1967

On vuosi 1967. Suomessa eletään herätyksen aikaa. Kristuksen rakkauden kokeminen synnyttää herätyksen, jonka keskellä syntyy myös Kansanlähetys, jonka johtana toimin. Kansanlähetys on toiminut kirkon parhaaksi ja ihmisten pelastumiseksi. Tunnussanoina ovat olleet aina ajankohtaiset Raamattu, herätys ja lähetys. Kiitollisuus täyttää mieleni kun katson tämän herätyksen hedelmiä.

Vuonna 2015

On vuosi 2015. Monin paikoin koetaan tyytymättömyyttä kristillisyytemme laatuun. Herätyksen jano, tietämättömyys uskon perusteista ja hätä kadotetuista ajaa uskovia rukoilemaan kristittyjen ja kirkkojen uudistuksen puolesta.

Herätys tarvitsee hengellisiä johtajia ja uudistajia. Ei vain yhtä vaan tuhansia! Ole sinä niiden joukossa!

Kun Nehemia otti johtajan tehtävän vastaan, hän istui ”monta päivää maassa itkien ja murehtien ja paastoten.” Hän tunnusti omat syntinsä sekä ne kansansa synnit, jotka olivat johtaneet kansan itsenäisyyden menettämiseen ja pakkosiirtolaisuuteen. Tämän jälkeen Nehemia ei odottanut jonkun toisen toimivan vaan lähti itse liikkeelle.

Rukoukseen

Nehemia on esimerkki Suomen uskoville. Kerää sinäkin oman paikkakuntasi uskovia rukoukseen ja toimintaan herätyksen ja Jumalan valtakunnan puolesta. Nehemiaa pilkattiin ja ehkä sinuakin.

Vaarana on, ettet uskalla lentää kotkan tavoin uusiin korkeuksiin. Korkealla lentäviä on helppo arvostella ja ampua alas. Nehemia joutui valtapelin, juonien ja väärien syytöksien kohteeksi. Hän voitti pelkonsa ja toimi oikean asian puolesta.

Rakkaus saa aikaan rukousta ja rukous rakkautta.

Sadonkorjuu

Jumala on säännöllisesti tuonut herätyksen tuulahduksia maahamme. Rukoilen, että ihmisten sielujen tähden saisimme vielä nähdä odotetun sadonkorjuun. Ikuisuuden näkökulmasta muu on merkityksetöntä.

Ps. Sain juuri tietää, että eräs rukoilija on siirtynyt ikuisuuteen Jeesuksen luokse. Se on tietenkin hyvä juttu hänelle, mutta nyt tarvitaan uusia esirukoilijoita muurinaukkoon rukoilemaan paikkakuntamme, kansamme, kirkkomme ja herätyksen puolesta.

 (julkaistu aikaisemmin hieman muutettuna Uusi Tie -lehdessä)

Jätä kommentti