Japanin vierailu: Jumalanpalvelus Sumotossa

Olen vierailulla Japanissa. Tapaan Kansanlähetyksen työntekijöitä sekä yhteistyökumppaneitamme.

Tänään sunnuntaina (22.3.2015) sain saarnata Awajin saarella, Sumotossa sijaitsevassa seurakunnassa. Sumotoon on perustettu seurakunta, jonka jäsenmäärä on nyt noin 30 henkeä. Aiemmin kasvava seurakunta toimi ahtaissa vuokratiloissa ja nyt uudet tilat mahdollistavat uudenlaisen toiminnan. Seurakuntaa hoitavat Kansanlähetyksen lähetystyöntekijät Daniel ja Mari Nummela.

Kirkon rakentaminen Awajille

Kirkon rakentaminen on ollut suuri haaste 30 hengen seurakunnalle. Kirkko on tullut maksamaan 385 000 euroa. Kansanlähetys on luvannut kerätä avustusta 155 000 euroa. Länsi-Japanin ev.lut. kirkko lainaa seurakunnalle 38 000 euroa ja pankista on saatu 192 000 euroa lainaa. Olemme Kansanlähetyksessä kiitollisia yksittäisille kristityille sekä seurakunnille heidän lahjastaan tähän Awajin kirkkoprojektiin.

Tunnetta jumalanpalveluksessa

Jumalanpalvelus alkoi 10.30. Jo alkulaulun aikana olin liikuttunut kun Mari Nummela säesti japaniksi virttä ”Kiitos nyt Herran”. Ajattelin tätä seurakuntaa, jonka perustamisessa olemme olleet mukana.

Iloitsin siitä, että teemme täällä suurta työtä. Uudet kristityt laulavat japaniksi Jumalalle kiitosta. Jumala kokoaa ihmisiä valtakuntaansa kaikista kansoista!

Lopetin saarnani seurakunnalle näin:

”Teidän seurakuntanne on kasvanut, antakaa sen vielä kasvaa. Tehkää tästä kirkosta synnytyssali, jossa syntyy uusia ihmisiä Jumalan valtakuntaan. Tehkää tästä syntisten sairaala, jossa myös heikot, elämän vaikeuksissa olevat ja yksinäiset kokevat seurakuntalaisten ja Jumalan rakkautta ja hyväksyntää. Tehkää tästä majakka, joka näyttää oikeaa tietä koko kaupungille.”

Jumalanpalveluksen jälkeen söimme yhdessä ja kävimme keskustelua evankelioimisesta ja japanilaisten vaikeudesta ottaa vastaan pelastus Jeesuksessa.

Tämä on tosi hienoa!

Jumalanpalveluksen jälkeen olin liekeissä. On aivan käsittämättömän hienoa olla mukana lähetystyössä!

Tätä työtä eivät tee lähetystyöntekijät yksin. Meillä on tällä hetkellä Japanissa töissä Arni ja Eeva Hukari, Henry ja Tuula Liivola, Daniel ja Mari Nummela, Ulla Pendolin ja Jorma Pihkala (kotimaassa Lauri ja Asako Palmu sekä Anssi ja Kaarina Savonen). Liity heidän tukirenkaaseen, tue heitä taloudellisesti (lähetystyö maksaa!) ja pidä lähetysnäkyä esillä.

Kuusi seurakuntaa syntynyt

Kansanlähetyksen työn kautta Japanissa on syntynyt kuusi kasvavaa seurakuntaa. Seurakunnat kuuluvat Länsi-Japanin ev.lut. kirkkoon.

Olen tavannut täällä motivoituneita lähetystyöntekijöitä. Toivon, että Suomessa lähetysnäky syttyy suurempaan tuleen ja voisimme tehdä Japanissakin enemmän ihmisten voittamiseksi Kristukselle.

Lähetysterveisin ja palavaa sydäntä rukoillen,
MikaT

Jätä kommentti