Jumalan lähettiläitä

Suomella on lähettiläänsä ja suurlähettiläänsä vieraissa maissa. Samoin kansainvälisillä järjestöillä. Nämä ovat tärkeitä, hienoja ja haluttuja hommia.

On vielä yksi suurempi taho kuin YK, EU ja yksittäiset valtiot. Kolmiyhteinen Jumala, kaiken luoja ja ylläpitäjä.

Sunnuntain aihe ev.lut. kirkossa on Jeesuksen lähettiläät. Jokainen kristitty on Jumalan viestinviejä ja edustaja tässä maailmassa. Lähettiläs ei edusta omaa vaan lähettäjänsä tahtoa.

Tämä maailma ei kaipaa niinkään analyysiä siitä, kuinka huonosti maailman asiat ovat ja miten pahoinvointi ihmisten keskellä leviää. Lähettilään tehtävä on julistaa pessimismin sijasta iloista sanomaa – uskoa, toivoa ja rakkautta – jonka Jumala antaa kun ihminen palaa Kotiin ja uskoo Jeesukseen.

Lähettilään sanoma ulottuu pidemmälle kuin vain tähän maailmaan. Sekä taivas että kadotus on totta. Taivaassa Jumalan tahto toteutuu täydelliseti meidän kohdallamme.

Kuvassa on Tarton Paavalin kirkon uusi alttaritaulu, jonka keskuksessa on kuva Jeesuksesta avaamassa tietä Jumalan luokse. Lisäksi taulussa ovat Pietari, Johannes Kastaja, Maria ja Paavali. He edustavat erilaisia lähettiläitä, erilaisia elämäntapoja ja kutsumuksia sekä erilaisia elämänkohtaloita. Tänäänkin Jumalan kansa ja Jeesuksen sanansaattajien joukko koostuu erilaisista ihmisistä, joita yhdistää sama sanoma ja sama Herra.

Jätä kommentti