Kansanlähetyksen oppiperusta

Pyhä Raamattu on meidän uskomme, elämämme ja opetuksemme ylin ohje ja sen mukaan kaikkea oppia on tutkittava ja arvosteltava.

Ohjeenamme ovat myös Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuskirjat.

Korostamme erityisesti seuraavaa:

 1. Koko Raamattu on Pyhän Hengen vaikutuksesta syntynyt ja on Jumalan sanana ehdoton totuus.
 2. Kolmiyhteinen Jumala on sanallaan luonut maailmankaikkeuden. Historiassa tapahtuneessa syntiinlankeemuksessa ihminen saatanan houkutuksesta asettui vastustamaan Jumalan pyhää tahtoa, joutui eroon hänen yhteydestään ja hänen vihansa alaiseksi. Lankeemuksen jälkeen ihmiset syntyivät synnin läpikotaisin turmelemina ja ovat luonnollisessa tilassaan saatanan orjia. Ihminen ei voi eikä tahdo rakasta Jumalaa ja lähimmäistään eikä pelastaa itseään tästä tilasta.
 3. Rakkaudessaan Jumalaa lähetti ainoana Poikansa, joka syntyi neitsyt Mariasta todelliseksi ihmiseksi. Synnittömänä Kristus sovitti ristinkuolemallaan maailman Jumalana kanssa ja kantoi synnin, syyllisyyden ja rangaistuksen sekä valmisti syntisille vapahduksen synnin, kuoleman ja perkeleen vallasta. Jumalana herättämä Kristus nousi kuolleista ruumiillisesti jaa astui taivaaseen.
 4. Kun ihminen ottaa uskossa vastaan Kristuksen omakohtaisena Vapahtajanaan, Jumala ei lue hänelle hänen syntejään, vaan antaa ne Kristuksen tähden anteeksi ja pukee hänet Kristuksen puhtauteen ja pyhyyteen: Jumalaa vanhurskauttaa ihmisen yksin armosta.
  Kun ihminen on uudestisyntynyt ja siirtynyt armotilaan, pysyy hän kuitenkin syntisenä ja tarvitsee uudistuvaa anteeksiantamusta Jeesuksen veressä ja yhä kokonaisempaa antautumista hänessä asuvan Pyhän Hengen hallintaan.
 5. Kaste jaa ehtoollinen, joissa armo tarjotaan, ovat Jumalan lahja uskon herättämiseksi ja vahvistamiseksi. Ilman uskoa sakramentteihin yhdistettyyn Jumalana sanaan sen lupaukset jäävät toteutumatta.
 6. Jumalan seurakunta on kaikkien Pyhästä Hengestä syntyneitten uskovien yhteisö, jossa evankeliumia puhtaana julistetaan ja sakramentit evankeliumin mukaisesti jaetaan.
  Kristuksen omat ovat yhtä Pyhässä Hengessä, joka tekee heidät Kristuksen todistajiksi ja lähimmäisen palvelijoiksi seurakunnan rakentumiseksi.
 7. Seurakunta odottaa Kristuksen toista tulemista. Viimeisellä tuomiolla uskovat saavat omistaa heille varatun iankaikkisen ilon ja epäuskoiset tuomitaan iankaikkiseen kadotukseen.

Lähde: Kansanlähetyksen Ohjelma vuodelta 2011.

Jätä kommentti