Kaunein rakkauskertomus

Evankeliumi on maailman kaunein sanoma. Se on kertomus Jumalasta, joka on epätoivoisesti rakastunut henkilöön, joka on antanut hänelle rukkaset. Hän jatkaa rakkauden ilmaisemista.

Kirjoitan sinulle, joka pohdit, mitä annettavaa Jeesuksen ristinkuolemalla ja ylösnousemuksella on sinulle.

Ne kertovat kristinuskon luonteesta. Kysymys on Jumalan teoista meidän hyväksemme.

Ne kertovat suunnattomasta ja ikuisesta rakkaudesta.

Jumala suunnitteli pääsiäisen tapahtumat tarkasti. Tässä rakkaudessa on kyse niin merkittävästä asiasta, pääsiäisen rakkaudentunnustuksia (risti ja ylösnousemus) ei tullut tehdä hutiloiden.

Tämä on kaunis kertomus – ja silti totta! – siitä, että kun meistä ei ollut itseämme auttamaan, joku tuli avuksemme. 

Olet rakastettu.

Olet lunastettu.

Olet Jumalalle tärkeä.

Olet luotu suurta tarkoitusta varten. Se tarkoitus löytyy Jumalassa. Meissä kaikissa vaikuttava synnin tuhovoima pyrkii aktiivisesti estämään tuon tarkoituksen löytymistä. Se laittaa meidät pakenemaan Jumalaa. Mutta Jumala tulee rakastettunsa luokse.

Pääsiäisen tapahtumat risti ja ylösnousemus vakuuttavat tätä:

Olet suunnattoman arvokas, rakastettu ja tärkeä. 

Ajattelen sinua, joka väheksyt Jumalan rakkautta etkä halua antaa elämääsi Jumalan käsiin. Luotu antaa rukkaset luojalleen: En tarvitse sinua! Paluu kotiin on kuitenkin mahdollista. Tuhlaajapojan isä odotti ja juoksi kaiken menettänyttä lastaan vastaan. Ei huutoa eikä valitusta. Sen sijaan vuoden parhaimmat juhlat: ryysyt roviolle, juhlapuku päälle, sormus sormeen, grilli kuumaksi ja muusikot esille. En tiedä, mitä pelkäät, mutta tämä on Jumalan asenne, kun tulet kotiin. 

Ajattelen sinua, joka luulet, että heikkoutesi ja syntiesi vuoksi, et ole oikeutettu juhlimaan pääsiäistä täysin rinnoin. Ajattele nyt ihan päinvastoin! Koko pääsiäinen on juuri järjestetty heikkojen ja syntisten vuoksi. Tämä on meidän juhlamme! Nyt syntiset, epäonnistuneet, heikot ja huonot ihmiset ja kristityt, tulkaa Jumalan luokse. Tunnustamme syntimme, teemme parannuksen ja iloitsemme täydellisestä anteeksiannosta. Jeesuksen veri puhdistaa kaikesta. Siitäkin, mitä sinun on vaikea uskoa! Anteeksianto on täydellinen!

Ajattelen niitä rakkaita, jotka ovat siirtyneet kuoleman rajan tuolle puolen. Muun muassa Jeesuksen lunastustyöhön turvautuneita vanhempiani, hengellisiä opettajiani, työtovereitani ja ystäviäni. Mikä jälleennäkemisen riemu odottaa, sillä Jeesuksella on nyt kuoleman ja tuonelan avaimet.

Ajattelen itseäni. Tarvitsen jatkuvasti Jeesusta. Enkä vain tarvitse vaan hän on suuri juhlariemuni! On etuoikeus seurata häntä ja palvella häntä. Ja kun joskus lähden täältä ikuisuuteen, lähden uskossa Jeesukseen ja turvaten hänen sovintovereensä ja siihen, ettei hänellä ole tuonelan ja kuoleman avaimet päässeet hukkumaan.  

Jätä kommentti