Kirkon tehtävä, seurakuntavaalit ja Pekka Simojoki

Seurakuntavaalit ovat luterilaisille kristityille tärkeä vaikuttamisen paikka.

Suomen evankelisluterilainen kirkko on uskonyhteisö, jolla on kirkkolaissa tarkoin määritelty perusta:

”Suomen evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa sitä Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa, joka on lausuttu kolmessa vanhan kirkon uskontunnustuksessa sekä luterilaisissa tunnustuskirjoissa. Kirkon tunnustus ilmaistaan lähemmin kirkkojärjestyksessä.”

Kirkon tehtävän kirkkolaki ilmaisee näin:

”Tunnustuksensa mukaisesti kirkko julistaa Jumalan sanaa ja jakaa sakramentteja sekä toimii muutenkin kristillisen sanoman levittämiseksi ja lähimmäisenrakkauden toteuttamiseksi.”

Tämän uskonyhteisön seurakuntavaaliehdokkaaksi voi asettua henkilö, joka täyttää kirkkolain asettamat ehdot:

”Vaalikelpoinen seurakunnan ja seurakuntayhtymän luottamustoimeen on kristillisestä vakaumuksesta tunnettu 18 vuotta täyttänyt seurakunnan konfirmoitu jäsen, joka ei ole vajaavaltainen. Vaalikelpoisuusiän on täytyttävä vaalipäivänä.”

Tarvitsemme kirkkoomme päättäjiä, jotka tunnustavat kirkon uskoa, toteuttavat sen tehtävää ja etsivät kirkon parasta.

Asetu ehdolle viimeistään 15. syyskuuta. Valitse lista, joka vastaa arvojasi ja tukee kirkon perustehtävää.

Pekka Simojoki seurakuntavaaleista

Muusikko ja kirkollinen vaikuttaja Pekka Simojoki on myös ottanut kantaa seurakuntavaaleihin ja kirkomme nykypäivään:

Pekka Simojoki ja seurakuntavaalit
Pekka Simojoki / kuva: www.savijoki.net/simojoki/

Monia meistä varmaan huolettaa asiat, mitä Suomen maassa ja kirkossa tällä hetkellä tapahtuu. Minä olen ollut siitä huolissani jo pitkään, sillä maata kiertäessäni saa olla kuin aitiopaikalla katsomassa ja kuulemassa, missä mennään. Muutokset yhteiskunnassa ja yleisessä mielipiteessä ovat muutaman viime vuoden aikana olleet aivan käsittämättömän suuria. Yleiset moraalikäsitykset ovat rajusti liberalisoituneet, avioliittoinstituutio on vaarassa, herätysliikkeet ovat hyökkäyksen kohteina ja se, mitä joku vuosi sitten ajateltiin ’normaalina kristillisyytenä’, on tänään ajettu marginaaliin. Se kuuluisa ’sylttytehdas’ löytyy varmasti suhtautumisesta Raamattuun. Sen asema Jumalan sanana on asetettu kyseenalaiseksi jopa kirkon sisällä ja sen seuraukset alkavat näkyä kaikkialla.

Simojoki kutsuu lähtemään ehdokkaaksi ja vaikuttamaan kirkon tulevaisuuteen. Voit lukea lisää Simojoen ajatuksia uskojayhteys -sivulla.

Vaikuttamista ja rukousta

Jotkut ystäväni ovat eronneet kirkosta perustelleen sitä kirkon luopumisella Raamatun sanasta. Moni on jäänyt kirkon jäseneksi, mutta menettänyt toivonsa kirkon uudistumiseen. Minä rohkaisen vaikuttamaan näissä seurakuntavaaleissa.

Rukoile vaalien puolesta, jotta saisimme sopivimmat ihmiset seurakuntien päättäjiksi. Rukoustyö ei lopu siihen. Rukoile jatkuvasti kotiseurakuntasi ja muidenkin seurakuntien päättäjille viisautta käyttää saamaansa tehtävää seurakunnan tehtävän edistymiseksi.

Nyt on tärkeää, että saamme päättäjiä, jotka tuntevat kirkon käytännön toimintaa ja tietävät, mitä kirkko uskoo ja mikä sen tehtävä on. Se helpottaa käytännön luottamushenkilötoimintaa seurakunnassa ja vahvistaa seurakunnan perustyötä.

Ryhdy ehdokkaaksi, mene äänestämään ja vaikuta, jotta kirkkomme Raamattuun, uskontunnustuksiin ja luterilaiseen tunnustukseen perustuva usko ja toiminta säilyisi ja vahvistuisi keskellämme.

Jätä kommentti