Kolme viikkoa se löytyi missiota

Se löytyi -mediamissio on nyt ollut käynnissä kolme viikkoa. Tässä jotakin ajatuksia.

Merkittävä kristittyjen yhteinen tapahtuma

Se löytyi -missio on yksi merkittävimmistä kristittyjen yhteisistä tapahtumista Suomen historiassa.

Valtakunnallisesta tasosta paikallisiin kyliin ja kaupunkeihin kristityt ovat yhdessä lähteneet liikkeelle sanomalla, jonka voisi tiivistää kolmeen sanaan: Usko Jeesukseen pelastaa.

Jeesus on yhdistänyt eri tavoin toimivat ja opettavat kristityt samaan tehtävään. Tavoitteena on uskon syntyminen ja vahvistuminen. 

Mahdollisuus tekemiseen

Moni kristitty on löytänyt missiossa mahdollisuuden tehdä jotain. Usko on heille tärkeä, ja he ovat pohtineet, mitä he voisivat tehdä oman alueensa hyväksi. Joku palvelee, joku kertoo, joku käy tervehtimässä yksinäistä, joku rukoilee, joku lahjoittaa, joku kutsuu, joku järjestää tapahtumaa, joku keittää kahvia missiokahvilassa, joku seisoo järjestysmiehen liivi päällä missiotapahtumassa, joku antaa autokyydin kirkkoon, joku kertoo omaa tarinaansa Facebookissa, joku kysyy naapurilta, mitä sulle kuuluu. Missio antaa mahdollisuuden palvella Jumalan antamilla lahjoilla.

Kritiikkiä

Missio on saanut kritiikkiäkin. Eikö raha olisi voitu käyttää johonkin muuhun tarpeelliseen? Miksi mediamissiossa käytetään rahaa medianäkyvyyteen? Miksi kristittyjen yhteisessä neljän viikon tapahtumassa ei käsitellä kastetta? (Sille keskustelulle on omat fooruminsa.) Näytetäänkö tässä usko vain tunnekokemuksina? Entä ne, jotka ovat olleet uskossa lapsesta alkaen ilman suuria kokemuksia uskoon kääntymisestä? (Tämähän on parasta. Näitäkin kertomuksia missiossa on. He ovat jo löytyneet, missiossa etsitään niitä, jotka eivät ole).

Saako kastettua kutsua Jeesuksen seuraan?

Yksi suuri aihe omassa kirkossani koskee lapsena kastetun uskoa. Saako kastettuja kutsua uskomaan Jeesukseen? Mielestäni vastaus on selvä: Tottakai saa. Oikeastaan kaste velvoittaa siihen, että hänelle kerrotaan Jeesuksesta. Jos lapsena kastettu ei elä uskossa Jeesukseen, hän voi kääntyä, tehdä parannuksen.

”Parannuksesta seurakuntamme opettavat, että ne, jotka ovat kasteen jälkeen langenneet, voivat saada syntien anteeksiantamuksen milloin tahansa, kun he kääntyvät, ja että kirkon tulee antaa synninpäästö niille, jotka näin palaavat tehdäkseen parannuksen.” (Augsburgin tunnustus XII). 

Kutsun äänensävy

Mielestäni kutsussa Jeesuksen yhteyteen sanoman lisäksi on tärkeää äänensävy, millä kutsu esitetään. 

Äänensävy tarkoittaa tapaa. Pitää varoa karkoIttavaa asennetta. Joskus vaarana on se, että sanoma on kyllä kohdallaan, mutta esittämisen tapa ei. Toisinaan äänensävy ei karkoita, mutta äänessä ei ole sisältöä: Jeesusta ja kutsua.

Erilaiset ja eri tilanteista tulevat tarvitsevat erilaisia sanoman välittämisen tapoja. Ja erilaisia välittäjiäkin. Kullakin Jumalan palvelijalla, kristityllä, on oma persoonallinen tapansa uskosta kertomiseen. Tärkeää on, että sanaa Jeesuksesta pidetään esillä.

Kautta aikojen karjaa on kutsuhuudolla vedetty laitumilta kotipihaan ja talliin turvaan. Kun Jumala Vanhassa testamentissa sanoo ”kääntykää”, se tarkoittaa kutsua kotiin, turvaan. Sana ”kääntyä” viittaa tuohon kutsuhuutoon. Tulkaa takaisin! Nyt on aika palata! Tämä paimenen kutsu on Se löytyi -mission sisältö.

Iloa alhaalla ja ylhäällä

Olen valtavan kiitollinen tästä missiosta ja suuresta kristittyjen joukosta, jotka ovat antaneet voimiaan tähän. Se on tuonut elämää ja toivoa vaikeaan aikaamme. Työnne ja työmme ei ole ollut turhaa!

Jo nyt olen nähnyt ja kuullut uskon löytymisen ihmeestä mission aikana. 

Tämä laittaa sydämeni iloitsemaan. 

Jeesuksen sanoi, että taivaan enkelit iloitsevat jokaisesta löytyneestä.

On toteutunut kirkkoni vanhan kristinopin mainitsema löytö: 

”Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen on elämämme kallein asia.”

JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Kolme viikkoa se löytyi missiota”

  1. Kylläpä Jumala on armollinen kun vaikutti niin suuren mission.varmaan.uskoon tuloja tapahtuu.Rukoillaan ja Siunataan.

    Vastaa

Jätä kommentti