Lähettäjäpiirikirje 10/2022

Takana on taas valtavan hieno kuukausi. Olen saanut olla monessa mukana ja kokea valtavan upeita asioita. Kerron niistä tarkemmin ryhmälle, joka mahdollistaa työni. Tämä ryhmä on lähettäjäpiirini.

Olet tervetullut lähettäjäpiiriini ja kirjeen vastaanottajiin. Mitä lähettäjäpiiri tekee? Joku rukoilee, toinen antaa varoja, kolmas valintansa mukaan pitää työtä esillä. Joku tekee muuta. Voit olla omalla tavallasi mukana. Tule mukaan tästä.

Tässä alla on otteita lokakuun kirjeestäni.

Ystäväni, lähettäjäni!

Juuri nyt pohdin elämää ennen ja jälkeen Se löytyi -missiota. Koko tämä 20 kuukautta, jotka olen ollut Mission Europessa, on liittynyt tuohon missioon. Mieli alkaa etsiä uusia haasteita.

Se löytyi

Olette lähettäneet minut missiotilaisuuksiin Forssaan, Jokelaan, Kuusankoskelle ja Kouvolaan sekä nuorten pariin Helsinkiin, Lahteen ja Ryttylään. Olen vahvasti kokenut olevani näissä oikealla paikalla ja tekeväni juuri sitä, mitä rakastan. Olette mahdollistaneet tämän. Kiitos!

Erilaisia Se löytyi -tapahtumia oli Suomessa yli tuhat. Seurakuntia tuli mukaan vajaat 400. Moni kristillinen järjestö oli mukana. Valtakunnallinen taso hoiti mediamission näkyvyyden, paikallinen taso tapahtumat ja jalkautumisen. Pienellä ja kevyellä organisaatiolla saimme kristittyjen laajan sitoutumisen vuoksi paljon aikaan. Arviointi tulee myöhemmin. Missio toki jatkuu vielä monilla paikkakunnilla.

Se löytyi missio 2022

Tulevaisuuden missioita

Tämä missio on alku uudelle missioinnostukselle. Olemme sopineet ensi vuodelle yhteen kaupunkiin mission, johon haluamme liittää vahvan koulutusjakson. Rukoilemme ja etsimme lisää kaupunki- ja kylämissiomahdollisuuksia, jossa voisimme palvella paikallisia seurakuntia ja kristittyjä. Tässä olemme Mission Europen työnäyn ytimessä.

Näkymme ytimessä on missiokokoussarja, johon liittyy missiojuhlia edeltävä kristittyjen koulutus- ja rohkaisujaksot. Kuten Kalevi Lehtinen sanoi: ”Missiot ovat tekosyy uskovien varustamiselle.” Rukoilethan, että löytäisimme paikkakunnat, joihin seuraavaksi annamme voimiamme. Voit ottaa yhteyttä, jos kiinnostaa järjestää missio tai puhujavierailu omalla paikkakunnallasi.

Monen ilon kautta

Haluan antaa oman kokemukseni, lahjani ja intoni seurakuntien palvelemiseen erityisesti evankeliumin julistamisessa ja hengellisessä työssä olevien rohkaisemisessa. Monet johtajat ja työntekijät tarvitsevat vierelläkulkijaa.

Seurakuntavierailujen lisäksi viimeisen kuukauden aikana olemme jatkaneet TV7:n kanssa Voimaa Sanasta -ohjelmia. Suunnittelemme juuri nyt toisenlaista ohjelmasarjaa tuon ohjelman lisäksi.  Kansanlähetysopiston apologialinjalla pidin opetuspäivän kristinuskon ensimmäisistä kasvun ja vainon vuosisadoista. Osallistuin Lapuan hiippakunnan pappina Seinäjoella pappien synodaalikokoukseen. Oli mahtavaa tavata piispaani Mattia ja suurta pappisjoukkoa. Lupauduin ensi kertaa elämässäni seurakuntavaaliehdokkaksi.  Suostuin vihkimään ystäväni Toden ja Elinan.  Osallistuin Ryttylässä MissioForum -tapahtumaan.

Lähetystyöntekijä Anen Tuovinen SAT7

Nuoret ovat voittaneet sydämeni

Viime viikonloppuna (21.-23.10.) Ryttylässä oli 150 nuorta Kansanlähetyksen isoskoulutuksessa. Perjantai iltana puhuin vanhimmalle isosryhmälle johtamisesta. Kyselin, mitä nämä noin 18-vuotiaat ajattelevat johtamisesta ja mikä estää heitä johtamispolulla. Vastauksina tuli muun muassa epäonnistumisen pelko, itsevarmuuden puute, ujous, kuvitelma, että muut osaavat paremmin ja siksi jään sivuun sekä oman pätevyyden puute. Rohkaisin heitä ottamaan johtamistehtäviä vastaan muuallakin kuin rippikoulun isosena. 

Kansanlähetyksen isoskoulutus

Viihdyn näiden nuorten parissa. On suuri ilo oppia tuntemaan heitä, kulkea vierellä, rohkaista ja rukoilla heidän kanssaan ja puolestaan.

Koko joukolle puhuin Jumalan lupauksista, joihin uskomme kiinnittyy. Tämä tuo armon ja vanhurskauden. Ja ilon! Jos uskomme ei ole ankkuroidu Raamattuun, se löytää ankkurinsa kokemuksistamme ja tunteistamme. Silloin perusta on väärä. Mieti tällainen keskustelu:

-”Uskotko Jeesukseen?” 

-”Joo! Tämä on mahtavaa!” 

-”Uskotko tarpeeksi?” 

-”En mä osaa sanoa?”

-”Oletko alkanut uskomaan oikealla tavalla?” 

-”No nyt kun sä noin kysyt, niin ehkä sitten en.”

Mikä tässä menee pieleen? Kun katseemme on Jeesuksessa ja hänen pelastusteoissa meidän hyväksemme voimme iloita uskosta ja pelastuksesta.

Jos huomio keskittyy uskon suuruuteen, laatuun tai uskon alkamisen tapaan, huomio keskittyy tekemiseemme. Uskon kohde pelastaa! Halusin varustaa näitä nuoria tulevaisuuden haasteisiin, jossa meitä mankeloidaan ja pyöritellään monin tavoin.

Kaiken rosoisuuden ja rikkonaisuuden keskellä on yksi varma kestävä asia: Jeesus Kristus. Joudumme pettymään itsemme ja omiin lupauksiimme monesti, mutta Jeesukseen ei. 

Evankelioiminen ja lähetystyö

Antakaa koko elämänne Jumalan palvelukseen

Tein puheeni aikana teon, johon en ole koskaan ryhtynyt. Otin kengän pois jalasta. En jonkun toisen, vaan omasta jalastani. Ja sitten kun olin selittänyt syyn, rohkaisin toisia samaan.

Se on vertauskuvallinen teko, jolla rohkaisin nuoria kahteen asiaan:

a) Tuomaan menneisyyden reissut Jeesukselle. Mihin tahansa askeleemme ovat meidät vieneet, tuomme sen Jeesuksen eteen.

b) Mitä tahansa on edessämme, annamme askeleemme Jeesuksen johtoon.

Tässä nuorisojoukossa on tulevia vaikuttajia yhteiskunnassa ja kirkoissa. Rukoilin, että he antaisivat tiensä Jeesuksen ohjattavaksi. Samalla itsekin sitouduin lavalla julkisessa rukouksessa siihen, että annan koko elämäni, mahdolliset tulevat vuodet Jeesuksen ja evankeliumin palvelukseen. 

Antakaa itsenne Jumalan palvelukseen

Rukous- ja kiitosaiheita

Rakas lähettäjäni tässä sinulle vielä jotakin rukousaiheita. Rukous voi paljon!

KIITOSAIHEITA:

  • Se löytyi -mediamission onnistuminen. 
  • Palvelutehtäväni nuorten parissa.
  • Uskolliset lähettäjät.

RUKOUSAIHEITA:

  • Missiopaikkakuntien löytäminen.
  • Viisautta uuden TV-ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen. 
  • Uusien lähettäjäpiiriläisten löytyminen.
  • Kirjaprojekteihin hyppääminen? Eri puolilta on toivottu opetus- ja rohkaisukirjoja. 

Rakkaudella lähettilääsi,

Mika Tuovinen

Tämänkaltainen kirje lähti lähettäjäpiirilleni. Piirini mahdollistaa työni nuorten ja aikuisten parissa. Lähettäjäpiirin rukousten ja tuen ansiosta voin keskittyä evankeliumin palvelemiseen. Moni teistä on kuukausilahjoittajana, kiitos siitä. Kokoaikaiseen lähettäjäpiirin varassa toimimiseen on vielä matkaa. Olet lähettäjäpiirissäni tai et, halutessasi voit antaa lahjan työlleni Mission Europen nettisivulla. Jos haluat saada kirjeen kotiisi tai sähköpostiisi, voit tilata kirjeen täältä.

Kristillinen järjestö lähettäjäpiiri

JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Lähettäjäpiirikirje 10/2022”

Jätä kommentti