Kun koen itseni Jumalan hylkäämäksi

”En minä sinua hylkää enkä sinua jätä” (Hebr. 13:5).

Voiko tulla Jumalan hylkäämäksi? Ainakin Raamatun mukaan voi.

Raamatussa seurakuntia ja seurakuntalaisia varoitetaan ettemme luovu yhteydestä Jumalaan, ja joudu Jumalan hylkäämiksi. Silloin kadotamme täysin mielenkiinnon Jumalaan emmekä enää pohdi häntä. Saatamme jopa pilkata Jumalaa ja kristinuskon sisältöä. Me voimme uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan vain jos Jumala meitä kutsuu ja vetää uskoon. Jos Jumala olisi hylännyt meidät, emme edes halua uskoa.

Kotiinpaluu

Jos olet joutunut kauaksi Jumalasta, voit palata hänen luokseen. Se voi olla vaikka kuinka mones tuhlaajapojan tai tuhlaajatytön paluu. Uskon, että Jumalalla ja taivaassa on juhlat jokaisesta paluusta.

Ketä Jumala ei hylkää?

Sitä, joka häntä etsii ja tarvitsee. 

Moni kristitty kuitenkin kokee tulleensa Jumalan hylkäämäksi ja pelästyy tätä tunnetta: ”Koska en tunne ja koe Jumalan rakastavan minua, hän on minut varmaan hylännyt, sillä olen tehnyt syntiä ja muutoinkin uskonelämäni on vähän hunningolla.”

1. Ensiksi on tärkeää muistaa, että tunteemme eivät määrittele suhdettamme Jumalaan.

Jos koet ettei Jumalan rakasta ja välitä sinusta, se voi johtua omista huonoista hylkäämisen kokemuksistasi ihmissuhteissa. Siirrät ne Jumalaan. Uskosi perusta ei ole tunteissasi vaan Jumalan lupauksissa.

2. Toiseksi Jumalan lupaukset otetaan vastaan uskossa. Voit sanoa: ”Jumala, en nyt tunne ja koe, että rakastat minua. Koen olevani hylätty. Mutta uskon Raamatun lupausten perusteella, että et hylkää lastasi. Kiitos, että rakastat minua.”

3. Kolmanneksi, jos koet ja syyttelet itseäsi, että Jumala on hylännyt sinut pahojen tekojesi tähden, muista että Jeesus ristillä kantoi synneistäsi rangaistuksen. On huono juttu, että teit väärin. Vielä huonompi on se, jos jäät surkuttelemaan tilannettasi etkä mene juttelemaan siitä Jeesukselle. Jeesuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä.

Älä mittaa uskoasi tunteilla ja kokemuksilla vaan Jumalan lupauksilla

Katso Kristusta, näet suuren arvosi. 

Katso Kristusta, näet miten paljon Jumalan rakastaa sinua.

Usko tarttuu sanoihin: ”En minä sinua hylkää enkä sinua jätä”.

Tiedän, että monilla hylkäämisistä tuleva paranemisprosessi on pitkä eikä välttämättä täydellistä paranemista tämän elämän aikana tule.

Muista kuitenkin, että tunteesi ja kokemuksesi eivät määrittele sitä, mitä ja kuka lopulta olet. 


JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Kun koen itseni Jumalan hylkäämäksi”

  1. Eipä parempaa sanan kohtaa tähän elämäni koetukseen .ikää ja sairauksia talouten huolia.Rukouksin SIunaten työtänne.

    Vastaa

Jätä kommentti