Lähettäjäpiirikirje 1/2022

Mission Europen työntekijöillä on lähettäjäpiiri, joka rukoilee, rohkaisee ja lahjoittaa. Tämä tekee työn mahdolliseksi.

Minäkin järjestön toiminnanjohtajana olen samassa tilanteessa kuin toiset työntekijät. Voin jatkaa tätä mielestäni mahtavaa työtä evankelioimisen hyväksi yksittäisten lähettäjien varassa. Olen heille todella kiitollinen. Ja olet tervetullut heidän joukkoonsa.

Tässä otteita tammikuun 2022 lähettäjäpiirikirjeestä. Olen poistanut tästä joitakin kohtia, jotka ovat alkuperäisessä kirjeessäni.

Herran vuosi 2022

Minulle on valtava etuoikeus lähettää tämä kirje juuri sinulle! Olen kiitollinen teistä kaikista työtovereistani. Emme vielä tiedä, mitä vuosi 2022 tuo tullessaan, mutta tiedämme, että oma elämämme ja tämä maailma on Jumalan käsissä.

Työ nuorten parissa jatkuu

Kansanlähetyksestä kysyttiin, olisinko tulossa kesällä vetämään rippileiriä Ryttylään. Ei siinä tarvinnut kauaa miettiä vastausta: ”Kyllä!” Olen siis kesällä Kansanlähetyksen riparilla vetäjänä! Nyt toista kertaa pitkästä aikaa. Viime kesän kokemukset olivat niin hyviä, että nyt vähän jännittää, voisiko sama toistua!

Viime viikonvaihteessa olin Ryttylässä ensi kesän rippileirien isoskoulutuksessa puhujana ja sunnuntaina saarnasin jumalanpalveluksessa. Yli sata tulevien kesien isosta perehtyy tehtäväänsä isosena ja kristittynä maailmassa. On mahtava etuoikeus palvella ja rohkaista näitä nuoria nykyhetken ja tulevaisuuden vaikuttajia.

TV-työ jatkuu

Jatkamme Voimaa sanasta -ohjelmien tekoa TV7-kanavalle. Onneksi Timo Pokki jatkaa kolmikossamme minun ja Petri Välimäen kanssa vaikka Timo siirtyikin vuoden alussa Anjalankosken kirkkoherraksi. Uskon, että ohjelmista on iloa ja siunausta katselijoille, mutta ohjelman tekijänä huomaan sen merkityksen itsellenikin. Kolmen viikon välein saan perehtyä neljään Raamatun tekstiin, ja opettaa niistä. Erityisesti vieraammat Vanhan testamentin tekstien selittämiset ovat tuoneet positiivista haastetta.

Elämä jatkuu

Kevään aikatauluni koostuu seurakuntavierailuista, Se löytyi -mission valmisteluista, TV-äänityksistä, radio-ohjelmista, Mission Europen johtamisesta ja epäilemättä tuttuun tapaan monista yllättävistä haasteista. Kaikki nämä vaativat valmistelua. Etsimme myös välineitä netin käyttöön evankeliumin julistamisessa ja Raamatun opettamisessa. Kartoitamme yhteistyön tarpeita Euroopassa. Tämän vuoden suurin voimainponnistus on Se löytyi -mission valmistelut ja toteutus syksyllä.

Evankelioiminen missio

Se löytyi! -missio tulee

Olen vahvasti mukana valtakunnallisen Se löytyi -mediamission järjestelyissä. Jo nyt mission valmisteluvaiheessa omasta sydämestäni löytyy monenlaisia tunteita. Kaiken yllä on innostus ja kiitollisuus yli kahdesta sadasta mukana olevasta seurakunnasta ja järjestöstä. Näin kristittyjen yhteys vahvistuu. Uskon, että missiolla on tärkeä paikkansa Suomen uudelleen evankelioimisessa. Tunteiden toista skaalaa edustaa pettymys huomatessani välinpitämättömyyden, innottomuuden ja pelon, joka estää monia tulemasta mukaan tähän mukaan. Ei se estä minua kunnioittamasta ja rakastamasta heitä. Siihen olen tietoisesti sitoutunut.

Haluamme heittää vielä verkot veteen uskoen, että tämänkin mission kautta moni löytää pelastuksen uskossa Jeesukseen. Evankeliumi on esillä ensi syksynä eri medioissa neljän viikon ajan 19.9. – 16.10.2022.

Suomen koteihin jaetaan yli 2 miljoonaa missiokirjaa, jossa on henkilöhaastatteluja sekä ohjausta uskon löytämiseen. Maakuntien keskuksissa on missiojuhlia.

Erityinen toiveeni ja tavoitteeni on, että seurakunnat ja järjestöt ottaisivat sydämelleen pienten missio-tapahtumien järjestämisen myös kodeissa, kylissä ja kaupungeissa. Tämä tapahtuu itsenäisesti ja omatoimisesti kristittyjen yhteisenä toimintana. Ehkä sinä voit paikkakunnallasi ehdottaa teille omaa Se löytyi -tapahtumaa!

Yksin uskosta?!

Syksyn missio tähtää uskon syntymiseen.

Lyhyt sana usko on monimerkityksinen. Uskoa on ainakin kahta lajia: a) ihmeitä aikaansaava usko ja b) pelastava Jumalalle kelvolliseksi tekevä usko.

Ensimmäinen näkee Jumalan mahdollisuuksia vaikeissa tilanteissa ja luottaa, että Jumala auttaa. Myös monilla uusia avauksia Jumalan valtakunnassa tekevällä on tämä usko: Jumala voi tehdä suuria ja haluaa tehdä suuria asioita juuri nyt. Epäilevän kristikunnan keskellä he lähtevät rohkeasti uskossa liikkeelle toimimaan.

Jälkimmäinen usko on pelastavaa, vanhurskauttavaa eli Jumalalle kelvolliseksi tekevää. Raamattu monin kohdin vakuuttaa, että usko Jeesukseen pelastaa meidät. Riemuitsen siitä, että meillä on tämä ”uskosta vanhurskauttamisen oppi”.

Olisi kauheaa, jos meillä olisi vaikka ”ilosta vanhurskauttaminen”, ”tunteista vanhurskauttaminen”, ”rukouksesta vanhurskauttaminen”, ”teoista vanhurskauttaminen” tai ”kokemuksista vanhurskauttaminen.” Tuossa pelastuminen olisi epävarmaa, koska se riippuisi omista saavutuksistamme ja tunteistamme.

”Uskosta vanhurskauttaminen” ei kiinnitä huomiota omaan uskoon, sillä usko tarttuu ja katsoo Jeesukseen. Omaan uskoon tuijottaminen tekee alamittaiseksi. Jeesuksen tekojen katsominen antaa toivon: Minäkin kelpaan!

Voit uskoa, että Jeesus sovitti syntisi, pelasti sinut nyt ja lopullisesti taivaassa, lunasti syntisi ristinkuolemallaan! Voit uskoa sen nyt, vaikka et tuntisi ja kokisi mitään. Tai kokisit ihan päinvastaista! Tunteminen ja kokeminen saattaa tulla jälkijunassa. Mutta ne eivät ole ratkaisevia. Turvaa Jumalan armoon Jeesuksen sovitustyön ja sovitusveren perusteella vaikka ilman mitään tunteita! Se on kristillistä uskoa!

(jatkuu kuvan jälkeen)

Evankelioiminen

Lähettäjäpiiri armon kokemisena

Armosta on sanottu, että se on Jumalan ansioton rakkaus meidän osaksemme. Olen kokenut, että armo ei koske vain pelastusta.

Viime vuosi oli elämäni ensimmäinen vuosi, kun toimin lähettäjäpiirin varassa. Kiitos teille! Tämä on ollut minulle armon kokemus. Tulevaisuus tuo uusia haasteita. Pyrin siihen, että lähettäjäpiiri mahdollistaisi kesään mennessä kokoaikaisen palvelun työmäärän lisääntyessä. Rukouksen, rohkaisun ja varojen tarve on jatkuvaa.

En ajattele, että sinun, joka annat omastasi, nostat kannatusta (voi tietysti niinkin tehdä), mutta jospa saisimme lähettäjäpiiriimme lisää lähettäjiä! Jos tunnet jonkun, joka voisi tulla, kerro hänelle, tästä mahdollisuudesta ja kutsu mukaan! Mission Europessa työ ilman lähettäjäpiiriä ei onnistu. Lähettäjäpiirit ovat olleet työn mahdollistajana ja siunauksena jo 30 vuoden ajan. Lähettäjäpiiriin voi ilmoittautua netissä.

Kutsumus vahvistuu

Kaikessa työssäni tämä on tärkeää: Moni löytäisi uskon Jeesukseen ja pelastuksen hänessä. Uskon kadotukseen, uskon taivaaseen. Uskon Jeesuksen olevan ainoa pelastaja. Ja siksi haluan toteuttaa sitä kutsua, minkä Jumala on minulle antanut.

Suuri unelmani on nähdä hengellinen herätys maassamme, joka muuttaa yksilöiden lisäksi hengellisen ja maallisen todellisuuden täällä. Ja tämä vaikuttaa myös lähetystyön uuden innon. Tätä rukoilen, ja tämässä toivossa teen työtäni.

Ystäväni! Sinullekin Jumala on antanut monia tärkeitä tehtäviä ja kutsumuksia. Kiitos, että niihin kuuluu myös lähettäjänä oleminen.

Mika Tuovinen


Tässä oli otteita toiminnanjohtaja Mika Tuovisen tammikuun 2022 lähettäjäpiirikirjeestä. Jos haluat tulla mukaan lähettäjäksi, olet tervetullut! Tarvitsen lähettäjiä tehtävässäni. Lue lisää.

JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN


Yksi kommentti artikkeliin ”Lähettäjäpiirikirje 1/2022”

Jätä kommentti