Lähettäjäpiirikirje 11/2021

Mistä saan varat työllen? Tätä jotkut ovat kyselleet. Vastaus on: lähettäjäpiiriltäni. Työnantajani on Mission Europe, jonka kaikilla työntekijöillä on lähettäjäpiiri.

Se on ystäväjoukko, joka lahjoittaa, että voin tehdä työtä. Jotkut ovat ystäviä, tuttuja ja tuntemattomia. Tämä tuki ei kata vielä kokoaikaista työtä, mutta tämän varassa on hyvä mennä eteenpäin. Olen todella kiitollinen tästä joukosta, ja tässä on tilaa vielä muillekin! Olet tervetullut lähettäjäpiiriini!

Kirjoitan lähettäjäpiirilleni kerran kuukaudessa. Tässä joitakin otteita marraskuun 2011 kirjeestä. Olen lyhentänyt ja muuttanut tekstiä jonkin verran alkuperäisestä.

Kansanlähetyksen nuorisotyössä

Tämän talvijakson aikana olen mukana Kansanlähetyksen nuorisotyön viikonlopuissa. Melkein kaksisataa nuorta oli kokoontunut isoskoulutusviikonloppuun etsimään paikkaansa Jumalan suunnitelmissa tähtäimenään tulevien vuosien lastenleirit ja rippikoulut. Nuo ovat tärkeitä tehtäviä nuorille. On etuoikeus tutustua, varustaa ja rohkaista tätä nuorta joukkoa, joka ottaa vastuuta tämän maan ja maailman evankelioimisesta. Me siirrymme joskus syrjään, ja uusi sukupolvi ottaa vastuun.

Lähtöjuhlani

Lähtöjuhlani Kansanlähetyksen johtajan tehtävästä järjestettiin vuosittaisen Vastuunkantajaretriitin yhteydessä. Olin pitkään järjestön palkkalistoilla (1993-2020), joista viimeiset yhdeksän vuotta johtajana. Olen mielettömän kiitollinen tästä ajasta ja hyvästä juhlasta. Oli vähän piinallistakin kuunnella kehuja ja kauniita sanoja. Onneksi lähtöjuhla äänitettiin. Aion kuunnella sitä aina, kun tarvitsen rohkaisua!

Mikan lähtöjuhla Kansanlähetyksessä

Sananjulistusta

Olin Kansanlähetyksen vieraana KokkolassaTV7:n Voimaa Sanasta -ohjelmien teko on jatkunut. Olen ollut mukana joissakin Radio Dein ohjelmissa. Sain myös kutsun Kansanlähetyksen julistajapäivään kertomaan näystäni missioiden ja seurakuntatapahtumien suhteen. 

Johtamista

Arjen tehtävääni kuuluu Mission Europen johtaminen. Järjestömme on rekisteröity Saksaan, jossa Eine ja Kalevi Lehtinen sekä Aulikki ja Markku Happonen sen perustivat, ja jossa Markku Happonen tekee paljon Mission Europen töitä vieläkin. Työntekijätiimi (Helmuth GaroebHelena JarvaSeppo NiemeläinenIlkka PuhakkaPetri Välimäki ja minä) asuu Suomessa. Tehtäväni on mahdollistaa tämän tiimin työ. Nyt syksyllä voimavaroja on kuluttanut hallintoon liittyvien teknisten järjestelmiemme uudistus.

Missionäky elää!

Olin työtoverini Seppo Niemeläisen kanssa Tallinnassa ensi vuodelle aiotun mission ensimmäisessä neuvottelussa. Olimme kaupunginosassa, jossa on 66 000 asukasta, ja siellä on kolme pientä seurakuntaa, joiden yhteinen jäsenmäärä alle kaksi sataa. Tosin moni on jäsen toisten kaupunginosien seurakunnissa. Nämä jäsenmäärät osoittavat Viron olevan lähetyskenttä. Mission Europe on tässä missiossa mukana.

Melkein heti Tallinnan matkan jälkeen suuntasin Sepon kanssa Rovaniemelle, keskustelemassa ensi vuoden missiotapahtuman valmisteluista.

Mahtava viikonloppu

Viime viikonloppu oli todella työllistetty ja siunattu. Pastori-evankelista Petri Välimäki pyysi, että tulisin viikonlopun opettajaksi yhdistettyyn TV7:n Maailman tärkein tehtävä ja Perheniemen opiston Kolmannen vuosituhannen evankelista -koulutukseen.

Olen vuosien varrella kuullut paljon hyvää Perheniemen evankelista-koulutuksesta, ja minua jännitti mennä opetusvastuuseen.

Ajatuksia pyöri liikaa päässä, ja en saanut tarpeeksi jäsenneltyä niitä. Soitin ennen lähtöäni työtoverilleni Ilkka Puhakalle, joka rohkaisi kyselemään ja kuuntelemaan. Tämä olikin oppimisprosessi itselleni. Minua rohkaisi nähdä yli vuoden evankelistakoulutuksen prosessiin sitoutuneen 25 opiskelijan motivaatio ja into. Rohkaisin heitä kertomaan Jumalan antamasta työnäystä. Jotkut sanoittivat sitä ensi kertaa julkisesti. 

Kouvolan läheltä Perheniemestä ajoin eilen vielä Savonlinnaan, jossa olin ev.lut. seurakunnan vieraana puhumassa ”Rakas Raamattu” -teemasta. Olen kiitollinen tästäkin kutsusta.

Evankelistakoulutus Perheniemessä

Näky

Evankelistakoulutuksessa kehotin kirjoittamaan oman työnäkynsä paperille. Eli oman tehtävänsä ja elämänsä tarkoituspykälän. Minä olen pohtinut rippikoulussa oppimaani lausetta: ”Elämämme kallein asia on Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen.” Tämä kaikki tapahtuu uskomalla ja turvautumalla Jeesuksessa tarjottavaan pelastukseen. Mikä sitten on parasta mitä voin elämässäni tehdä? Auttaa toisia löytämään tämä elämän kallein asia itselleen!

Evankelistakoulutuksessa kerroin oman työnäkyni kolmella pääkohdalla:

1. Toimia evankelistana, että työni kautta mahdollisimman moni oppisi tuntemaan Jeesuksen Vapahtajanaan.

2. Toimia varustajana, jotta kristityt löytäisivät paikkansa Jumalan palvelijana kotimaassa, ja he kaikki ymmärtäisivät etuoikeutensa ja tehtävänsä lähetystehtävän toteuttamisessa maailmalla. 

3. Toimia yhteydenrakentajana erilaisten kristittyjen välillä. Jumalan seurakunta yksi, joka on jakaantunut moniin ryhmiin ja kirkkokuntiin. Kuitenkin Jumalalla on vain yksi kansa, joka on kerran yhdessä taivaassa. Nyt maanpäällä voisimme harjoitella tätä yhteyttä ja palvella Jumalaa yhdessä. Meidän ei tule kampittaa kanssakristittyjä, vaan rohkaista ja tukea heitä.

Kiitos!

Ystäväni, kiitos esirukouksistasi ja taloudellisista lahjoistasi tälle työlle, johon Jumalan on minut kutsunut. Päivittäin tajuan, että ilman lähettäjäpiiriäni joutuisin tekemään jotain muuta. Kiitän Jumalaa, että hän on kutsunut sinut työtoveruuteen! Arvostan tätä suunnattomasti! 

Siunauksin

Mika Tuovinen

Voit lukea lisää minusta ja Mission Europen työstä järjestön kotisivulta: www.mission-europe.org.


JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN


Jätä kommentti