Lähettäjäpiirikirje 11/2022

Minulla on joukko tuttuja ja tuntemattomiakin, joille kirjoitan kerran kuukaudessa kirjeen, jossa kerron kuulumisiani. Tässä otteita (ei siis koko kirjettä, jonka postitin lähettäjilleni) marraskuun 2022 lähettäjäpiirikirjeestäni. Olet tervetullut lähettäjäpiiriini!


Vaikein työtehtäväni

Työssäni vaikeinta ei ole kulkea ja kiertää, olla esillä telkkarissa, radiossa ja kirkoissa. Marraskuussa jouduin sen vaikeimman eteen. Minun piti viettää kesälomaa! Kesällä lomat jäivät riparin ja työtehtävien kanssa vähiin. Nyt yritin. Lomailu on ollut kahtena vuonna Mission Europessa erityisen vaikeaa. Aikaisemmin Kansanlähetyksen palveluksessa se oli paljon helpompaa. Miksi loman viettäminen on nyt hankalaa. Jouduin keskusteluun itseni kanssa:

-Miksi se loman pitäminen on vaikeaa?

-Luulen lähettäjieni ajattelevan, että olen saamaton ja he eivät halua tukea enää työtäni. 

-Entäpä jos he ajattelevat, että hyvä, että se meidän lähettämä Mika saa nyt hetken hengähtää.

-Ehkä niin. Toinen asia on, että tulin viettämään lomaa vaimon luokse Kyprokselle, ja se kuulostaa luksukselta verrattuna Soinin vanhaan mökkiin. 

-Ei sillä ole mitään merkitystä. Sä luot korviesi välissä oman mielen tarinoita, jotka eivät ole totta. Nyt lomaile ihan rauhassa, kuten ne lähettäjätkin!

Mitä nuo ”oman mielen tarinat” ovat? Ne ovat tosiasioihin perustumattomia päätelmiä, joita teemme tilanteista ja ihmisistä. Jos toimimme oman mielen tarinoiden mukaisesti, moni hyvä asia jää tekemättä ja luomme ympärillemme vääriin mielikuviin perustuvia muureja. 

Oman mielen kertomukset ja ennakkoluulot

Kalevi Lehtinen kertoi Jumalan valtakunnan työntekijän unesta.

Hän istui rannalla lepotuolissa. Hänellä oli toisessa kädessään romaani ja toisessa kokistölkki. Oli raukean rento olo. Olihan loma. 

Hän kuuli lähestyvät askeleet, joku pysähtyi hänen tuolinsa viereen. Mies kääntyi katsomaan. Se oli Jeesus. Hän oli vaiti ja katsoi ystäväämme. Sisällä kasvoi levottomuus ja syyllisyydentunto. 

Jeesus sanoi: ”Taitaa olla mukava kirja? Kiva, että vihdoin opettelet rentoutumaan! Taidan tulla viereesi ja ottaa pienet nokoset.”

Lehtinen jatkoi: Ystävämme, miten aioit viettää lomasi? Uskalla levätä ilman pienintäkään syyllisyyttä. Jeesus kutsuu sinua rentoutumaan. Hän lupaa: ”Minä annan teille levon…te löydätte levon sieluillenne” (Matt. 11:28-29).

Lepo hengellisessä työssä

Tekoja

Olen tehnyt Radio Deille kahdet Raamattuavain-ohjelmat (10 ohjelmaa), valmistellut Voimaa Sanasta -ohjelmia sekä tehnyt suunnitelmia ensi vuonna alkavaan toiseen TV7:n -ohjelmaan. Olen kiitollinen näistä palvelumahdollisuuksista Radio Deissä ja TV7:ssä.  Sosiaalinen media on yksi päivittäinen opettamisen ja lähetystyön kanavani. Nettikokouksissa olemme käsitelleet mediamission loppuraportteja sekä pitäneet työntekijäneuvotteluja.

Suuret ovat kääntyvät pienillä saranoilla

Olen lukenut ja kuunnellut äänikirjoja. Erityisesti minua kosketti argentiinalaisen evankelistan Luis Palaun kirja. Nuorena luin Palaun elämäkerran, ja se innosti evankeliumin julistamiseen. Jo silloin nuorena jäi mieleen kirjan ajatus: ”Suuret ovet kääntyvät pienillä saranoilla.” Kun Jumala voi avata meille yllättäviä ovia elämässämme. 

Jumala kutsui Palaun jo nuorena evankelistaksi, ja hän paloi kutsumukselleen keuhkosyöpään kuolemiseen asti viime vuonna. Aikamme on rajallinen ja Jeesuksen meille antama tehtävä on suuri. Ainakin minä tarvitsen 

 1. Jumalan voimaa, sillä työ tähtää yliluonnolliseen Pyhän Hengen toimintaan, 
 2. kutsumukseen keskittymistä kuten urheilija keskittyy määrätietoisesti kilpailuun, 
 3. sanoman kirkastumista, 
 4. lähettäjäjoukon tukea ja rohkaisua ja
 5. oikeiden ovien avautumista.

Olen innoissani työstäni

Olen antanut elämäni Jumalan palvelemiseen, jotta moni löytäisi uskon ja pelastuksen. Jumalan tunteminen on elämän tärkein asia. 

Kun Jumala kutsui uuteen tehtävään, hän antoi lahjaksi lähettäjät. Kiitos, että olet tässä mukana. Tämä uusi tehtävä on vaatinut uhrauksia itseltäni, mutta tiedän, että myös monelta teistä. Kiitos sitoutumisesta lähettämiseen!

Olen kiitollinen, että olen saanut elää Jumalaani palvelleen Suomessa, Virossa, Saksassa, Kyproksella ja mihin Jumala vain lähettää. Tämä on valtava kutsumus, johon sitoudun iloiten. Tie ei ole ollut aina helppo, mutta se on ollut täynnä tarkoitusta.

Pettynytkin olen. Ennen kaikkea itseeni ja siihen, että Jumala ei ole vielä antanut kaivattua herätystä, jonka hyväksi olen tehnyt työtä. Olisin halunnut yhä useamman löytävän uskon Jeesukseen.

Rukous lähetystyön puolesta

Lähettäjäni, muistathan minua rukouksin!

KIITOSAIHEITA:

 • Lähettäjäjoukon uhraukset, jotta voin palvella Jumalaa kutsumuksessamme. 
 • Rauhoittumiselle ja suunnittelulle löytyi aikaa.

RUKOUSAIHEITA:

 • Missiopaikkakuntien löytäminen.
 • Viisautta työtehtäviin.
 • Uusien lähettäjäpiiriläisten löytyminen.
 • Jumalan johdatusta vuoden 2023 työtehtäviin. 

Rakkaudella lähettilääsi, Mika

Lisää tietoja lähettäjäpiiristäni.

Lahjoittaminen hengelliseen työhön

JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti