Mika Tuovisen lähettäjäpiirikirje 12/2022

Mikä on lähettäjäpiiri? Se on palvelutyöni rukouksin, rahallisesti ja rohkaisuin mahdollistava joukko. Kirjoitan heille kerran kuukaudessa kirjeen. Tässä julkisuuteen otteita joulukuun lähettäjäpiirikirjeestäni.


Tärkein työtehtäväni?

Viimeksi kirjoitin sinulle vaikeimmasta työtehtävästäni.

Tärkeimpien työtehtävieni joukkoon kuuluu ehdottomasti tämän kirjeen kirjoittaminen työtovereille eli juuri sinulle! Kiitos rohkaisuista, rakkaudesta ja rukouksesta!

On valtava etuoikeus olla tällaisessa joukkueessa. Meillä kullakin on oma pelipaikkamme ja tehtävämme. Meillä on yhteinen tavoite joukkueena. Jo ikuisuuteen siirtynyt pelaaja, Paavali, kertoi sen viidellä sanalla: ”Voittaakseni niin monta kuin suinkin” (1. Kor. 9:20). Hän ei ollut yksityisyrittäjä vaan tiimipelaaja, jolla oli laaja ystäväverkosto ja monien seurakuntien tuki. Hänkin pyysi seurakuntaa rukoilemaan:

”minunkin puolestani, että minulle, kun suuni avaan, annettaisiin oikeat sanat rohkeasti julistaakseni evankeliumin salaisuutta, jonka tähden minä olen lähettiläänä kahleissa, että minä siitä rohkeasti puhuisin, niinkuin minun puhua tulee” (Ef. 6:19-20).

Tässä on monta itsellekin tärkeitä rukousaiheita:

 • Saisin oikeita sanoja puhua ja opettaa.
 • Hetken koittaessa puhuisin rohkeasti.
 • Sisältö: Julistaisin evankeliumia.

Muistathan minua, lähettilästäsi, rukouksin!

Kansanlähetys nuorten aikuisten raamattubreikki 2022_

Vuosi 2022

Vuosi jää mieleen Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, ja Suomi teki jäsenhakemuksen Natoon. Annoin paljon voimavaroja Se löytyi -missiolle.  Tein monia seurakunta- ja järjestövierailuja.

Aloitin Opiskelija- ja koululaislähetyksen hallituksen puheenjohtajana. OPKO:ssa on muuten eletty kasvun aikaa. Jumala on vastannut rukouksiin, ja työntekijämäärä on kasvanut ennätyslukemiin ja myös hengellinen elämä ja näky näyttää vahvalta. Kiitoksen paikka!

Jouluviikolla tulee ulos jo 328. Voimaa Sanasta -ohjelma TV7:lla. Minua ja Petri Välimäkeä pyydettiin tuottamaan uutta Maailman tärkein tehtävä -ohjelmasarjaa. Joulukuussa meillä oli ensimmäiset kuvaukset, ja ohjelma alkaa viikoittain tammikuun loppupuolella. Jumala on avannut uskomattomia ovia.

Olen aktivoitunut myös YouTube-kanavalla (seuraa siellä Mika Tuovinen -kanavaa!). Joskus tuntuu, että olen yhden miehen monitoimiyritys.

Halua on viedä evankeliumia eteenpäin monella tavalla!

Miksi? Koska se on kutsumukseni! 

Koen, että Jumala on irrottanut minut seurakuntaviroista ja järjestötehtävistä joustavampaan ja ketterämpään työhön evankelistana ja Raamatun opettajana

Ja taas: Tätä varten hän itse on lahjoittanut minulle lähettäjäpiirin! Minun näkökulmastani olet Jumalan lahja!

Minä tulin sinua varten_Maailman tärkein tehtävä_Pekka Simojoki_TV7

Uskossa vuoteen 2023

Lähden luottavaisesti uuteen vuoteen. Rukousaiheeni on nähdä uskossa Jumalan antamia työnäkyjä. Raamattu puhuu uskosta sekä liittyen pelastukseen, jossa otamme Jeesuksessa olevan pelastuksen uskolla ja uskossa vastaan.

Toiseksi Raamattu mainitsee uskon yhtenä Jumalan joillekin antamana armolahjana. Esimerkiksi 1. Kor. 12 usko mainitaan yhtenä yhdeksästä armolahjasta.

Usko armolahjana on monesti liittynyt kykyyn nähdä Jumalan mahdollisuuksia siellä, missä muut eivät niitä näe sekä rohkeutena mennä uusille alueille ja tehtäviin. Monesti uusien työmuotojen, seurakuntien ja järjestöjen perustajilla on ollut tällainen armolahja.

Koen, että Suomen kristikansa tarvitsee nyt uskon näkymiä pessimistisenä aikana. Olen rukoillut itselleni kykyä nähdä, ja sitten kertoa näkemästäni, jotta Jumalan kansa, seurakunnat ja kristityt, rohkaistuneina nostaisivat päänsä pystyyn, puhuisivat ja palvelisivat.

Rukoilen, että vuonna 2023 Jumala antaisi erityisen hengellisen siunauksen kansallemme.

Armolahjat - uskon armolahja - 1 kor 12

Mission Europen haasteena meillä on uusien työntekijöiden, evankelistojen ja kouluttajien, löytyminen sekä kaikille taloudellisen tuen saaminen. Iloitsen mielettömästi kokeneesta työntekijäjoukostamme ja yhteydestämme. Siunaathan heitä kaikkia:

 • Ilkka Puhakka,
 • Petri Välimäki,
 • Seppo Niemeläinen,
 • Helena Jarva
 • Helmuth Garoeb.

Rukousaiheita:

 • Maailman paras lähettäjäpiiri (ainakin minulle tämä on maailman paras!) ja sen tuki.
 • Ovien avautuminen televisiotyöhön.
 • OPKO:n työn kasvu.
 • Jumalan siunaus vuodella 2022.

Kiitosaiheita:

 • Missiopaikkakuntien löytäminen.
 • Viisautta työtehtäviin.
 • Oikeita sanoja ja rohkeutta puhua ja opettaa.
 • Uusien lähettäjäpiiriläisten löytyminen.
 • Jumalan johdatusta vuoden 2023 työtehtäviin.
 • Uskon armolahjaa ja Jumalan suunnitelmien näkemistä omassa elämässä, Mission Europessa ja koko kristikunnassamme.
 • Jumala avaisi jotain uutta valtakuntansa kasvuksi.

Rakkaudella lähettilääsi, Mika Tuovinen

Jälkikirjoitus:

JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Mika Tuovisen lähettäjäpiirikirje 12/2022”

 1. Rukoilen puolestasi sekä siunaan sinut uusissa työtehtävissäsi.

  Alan katsoa sarjaa. TV7 on minulle tärkeä kanava uskoni vahvana pitämisessä. Liikuntarajoitteisena(ja kipukroonikkona) se yhdessä netin kanssa ovat ne jotka kasvattavat minua kristittynä.

  Vastaa

Jätä kommentti