Lähettäjäpiirikirje 12/2021

Työskentelen Mission Europe -järjestössä. Mission Europen erityiskutsumuksena on evankelioiminen, missioiden ja seurakuntatapahtumien järjestäminen sekä kristittyjen ja seurakuntien varustaminen lähetystehtävän toteuttamiseen.

Minullakin on lähettäjäpiiri, mikä rukouksin ja taloudellisin lahjoituksin mahdollistaa työni. Kirjoitan heille kuukausittain kirjeen. Tässä alla joulukuun 2021 kirjeen otteita. Olet tervetullut lähettäjäpiiriini!


HYVÄ TAISTELUTOVERINI!

Jumala pukeutui sellaiseen asuun, jonka hän oli itse suunnitellut. Mahtoiko hän pohtia ihmistä luodessaan, että luo samalla kehon itselleen.

Joulun mahtava sanoma on: Jumala on tullut ihmiseksi! Meille on syntynyt Vapahtaja!

VUOSI TÄYNNÄ UUTTA PALVELUTEHTÄVÄÄ

Ensimmäinen vuosi Mission Europessa alkaa olla takana. Kaikki ei mennyt odotetulla tavalla. Olin valmis kiertämään, julistamaan, kohtaamaan ja johdattamaan ihmisiä Jeesuksen tuntemiseen. Korona jarrutti. Tälle vuodelle olimme suunnitelleet järjestömme perustajan Kalevi Lehtisen ympärille kiitos- ja näkytapahtumaa ja samalla Mission Europen 30-vuotissynttäreitä. Tämä siirtyi tulevaan. Sinne siirtyi myös monien ystävien tapaaminen.

10 tapahtumaa vuodelta 2021

Mutta paljon hyviä asioita on tapahtunut. Tässä kymmenen työhön liittyvää asiaa vuodelta 2021.

1. Valtakunnallisen mediamission 2022 liikkeellelähtö. Ensi vuonna yritämme tavoittaa jokaisen Suomessa asuvan, ja värvätä kaikki kynnelle kykenevät ja prosessiin uskaltautuvat mukaan suureen näkyyn! Minut kutsuttiin missiotoimikunnan puheenjohtajaksi, ja iloiten siihen ryhdyin. Tässä on niin iso näky koko Suomen tavoittamisesta, että haluan antaa siihen aikaani, energiaani ja maineeni peliin! Jos jokin menee vikaan, joudun häpeään tai missio ei onnistu toivotulla tavalla, ainakin yritimme. Ja tarvittaessa kannamme evankeliumin tähden häpeää, pilkkaa, arvostelua ja ivaa ihan iloiten! Ainakaan ei voida sanoa, että apaattisen aikamme keskellä ei olisi nyt yritystä.

2. Vierailut seurakunnissa ja kristillisissä järjestöissä. Tämä on minulle rakas tehtävä, jossa toteutuu se, mihin koin Jumalan minut vuoden alusta irrottavan ja keskittyvän. Haluan opettaa Jumalan sanaa, rohkaista ja rekrytoida uskovia lähetysnäyn toteuttamiseen ja esittää ei-vielä-uskoville kutsun Jeesuksen seuraan. Kiitos teille, jotka järjestitte näitä!

3. Voimaa Sanasta -ohjelmat TV7:lla. En olisi uskonut vuoden alussa, että olen säännöllisesti opettamassa televisiossa! Keväällä aloitin Petri Välimäen ja Timo Pokin kanssa nämä ohjelmat, joissa vuoroviikoin selitämme edellisen sunnuntain raamatuntekstejä neljänä päivänä viikossa. TV7 kertoi hyvästä katsojapalautteesta, ja minulle valmistelut ovat olleet merkittäviä Raamattuun syventymisen hetkiä.

4. Uudelleen syntynyt työ nuorten parissa. Olin kesällä pari viikkoa Kansanlähetyksen rippileirin vetäjänä. Tuona aikana tapahtui jotain ihmeellistä; Jumala sulatti ja sytytti sydäntäni työhön nuorten pariin. Tämä oli minulle aikoinaan tärkeää, mutta se jäi monien muiden vastuiden alle. Nyt tämän kutsun päältä on pölyjä pyyhitty, ja olen luvannut olla viidessä nuortentapahtumassa mukana talvikauden aikana. Olen näyttänyt varovaista vihreää valoa ensi kesän riparille, jos minulle siellä tarvetta on.

5. Mission Europen työntekijäpäivät Virossa. Vuoden alusta alkaen olemme pitäneet tapaamisiamme netin kautta. Ilo valtasi, kun elokuussa melkein kaikki julistajat pääsivät kolmeksi päiväksi Viroon, jossa palvelimme kirkon lähetyspäivillä. Oli mahtavaa tavata. Tänä vuonna Mission Europen työntekijämäärä tuplaantui. Vanhojen Ilkka Puhakka, Seppo Niemeläinen ja Petri Välimäki, lisäksi joukkoon tulivat minä, Helmuth Garoeb ja Helena Jarva. Markku Happonen jatkaa puheenjohtajana.

6. Evankelistapäivät Seinäjoella. Sydämeni sykkii evankeliumin julistamiselle ja evankelistoille. Siksi yritän vuosittain suunnata Evankelistojen yhteyspäiville, vaikka minulla ei olisi puhujavastuuta. Haluan olla mukana ja jo
olemassaolollani osoittaa: Tämä on todella tärkeää. Lisäksi näillä päivillä rohkaisemme toisiamme.

7. Evankelistakoulutus Perheniemessä. Olin yli kymmenen vuoden ajan kuullut Perheniemen evankelistakoulutuksesta. Nyt sain kutsun opettamaan. Tämä oli mahtava viikonloppu. Minun teemani koskettivat evankelistan kutsumusta ja lähetysnäkyä. Myös lähetystyössä tarvitaan evankelistoja! Tehtävästä opettaminen terävöittää ja vahvistaa omaakin kutsumusta. Me tarvitsemme paljon erilaisia evankelistoja eri ryhmistä ja kirkkokunnista Suomeen!

8. Lähtöjuhlat Kansanlähetyksessä. Kansanlähetys järjesti minulle mieleen jäävät lähtöjuhlat. Juhlasta jäi todella hyvä mieli! Kiitos Kansanlähetys! Työnantajani on vaihtunut, mutta yhteistyö jatkuu.

9. Rukoukseen ja Raamatun lukuun aikaa. Varsinkin keväällä osasin varata tähän runsaasti aikaa. Syksyllä oravanpyörä alkoi taas pyöriä vimmatusti. Oravanpyörähän ei pyöri, jos siellä ei juosta; se pyörii, koska siellä juostaan. Voi kuulostaa hassulta, mutta hengellisessä työssä kiire ja tekeminen voi muuttua Jumalan siunauksen esteeksi. Pastorilla työstäkin voi tulla epäjumala, jos siinä Työnantaja unohtuu. Hengellisen työn tekijän on pidettävä huolta myös omasta henkilökohtaisesta uskonelämästä, rukouksesta ja Raamatun opiskelusta. Tämä on jatkuvaa kamppailua Jumalan eteen pysähtymisen ja asioiden tekemisen välillä. Mutta suunta on hyvä!

10. Lähettäjäpiiri! Jotkut varoittivat minua siirtymästä Mission Europen työhön. Yksi syy on se, että Mission Europe ei voi maksaa muuta palkkaa kuin mitä lahjoituksina tulee. Toimintaperiaatteisiin kuuluu se, että jokainen on vastuussa omasta palkastaan, palkan sivukuluista ja työkuluistaan. Siksi onkin ihme, että minulla on lähettäjiä, jotka ovat mahdollistaneet työni. Olen toiminut tämän vuoden osa-aikaisena. Lähettäjäpiirin lahjoitustulot eivät vielä täysin kata kulujani. Olen kiitollinen sinulle, lähettäjä sekä Jumalalle.

MUITA KUULUMISIA

Tänä syksynä vaimoni Annella oli suuri muutos työasioissa, kun hän jätti Kansanlähetyksen keskustoimiston ulkomaan aluekoordinaattorin työstä 60%, mikä tarkoitti joidenkin lähetyskenttien työn lähijohtamisesta luopumista. Sillä osuudella hän on syksystä taas Kansanlähetyksen ja Suomen ev.lut. kirkon lähetystyöntekijä. Hän toimii kristillisen SAT-7 televisioaseman johdon työelämävalmentajana. Kanava lähettää kristillistä ohjelmaa Lähi-Itään ja Pohjois-Afrikkaan. Lopun 40% Anne jatkaa entisessä tehtävässään aluekoordinaattorina.

TERVETULOA, JOULUN HERRA!

Jeesuksen syntymäpaikaksi harkittiin kahta vaihtoehtoa. Majatalossa oli liian kiirettä ja täyttä, ovi pysyi kiinni. Tallissa ei ollut liian likaista ja haisevaa, sinne Jeesus syntyi. Nämä ovat kuin kaksi sydäntä. Joulun aikana moni sulkee sydämensä, toinen ehkä pohtii, onko se tarpeeksi puhdas Jeesuksen tulla. Jeesus on erikoistunut likaisiin paikkoihin! Hän tulee luoksemme!

Jokaisella on oikeus sanoa: ”Minulle on syntynyt Vapahtaja! Hän on Kristus, Herra!”.

Tämä on minulle joulun ilosanoma! Jeesus syntyi minua varten, minun pelastajakseni ja ilokseni.

Ystäväni ja lähettäjäni, kiitän sinua tästä vuodesta! Ja toivotan sinulle hyvää joulua ja siunattua uutta vuotta 2022!

Rakkaudella, Mika Tuovinen


Jos tahdot olla mukana työssäni, lue lisää


JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN


Jätä kommentti