Lähettäjäpiirikirje 3/2020

Kirjoitan kuukausittain kirjettä niille, jotka seuraavat ja tukevat työtäni. Tässä muokattu maaliskuun kirje. Olen poistanut siitä rukousaiheita, kuvia ja joitakin yksityiskohtia. Tervetuloa mukaan lähettäjäpiirini.

Pienikin voi saada paljon aikaan

Kooltaan pieni virus laittoi suuren maailman ylösalaisin! Myös omaan elämääni ja työhöni se on vaikuttanut. Olemme kehottaneet ja kouluttautuneet etätöihin. Neuvottelut pidetään pääosin tietokoneiden kautta. Olemme perustaneet Ryttylään studion, josta lähetämme päivittäin nettiin ohjelmaa Kansanlähetyksen YouTube -kanavalla. Olen tässä mukana juttelemassa maailmalla olevien lähettien kanssa. Työpäiväni vietän Kansanlähetyksen päämajassa, jossa on rauhallista, sillä suurin osa tekee töitä kotoa käsin. Virus ei ole lamaannuttanut väkeä, vaan olemme löytäneet uudenlaista intoa työn keskelle.

Paikallisseurakunnissa ja Kansanlähetyksen piirijärjestöissä korona vienyt kokous- ja seuratoiminnan tauolle. Tulevaisuutta on suunniteltu ja netissä aktivoiduttu.

Muutoksia työssä

Seuraamme ulkomailla toimivien työntekijöidemme tilannetta aktiivisesti. Lähtökohtana on, että työntekijämme ovat hyvässä turvassa kun noudattavat viranomaisten ohjeita. Olemme kehottaneet erityiseen huolellisuuteen. Käymme keskusteluja työntekijöiden kanssa heidän jaksamisestaan ja työtilanteistaan. Työ jatkuu lähetyskentillämme!

Kansanlähetysopiston pitkät opintolinjat Ryttylässä jouduttiin sulkemaan lähiopetuksen osalta, mutta opiskelijat jatkavat työskentelyä etänä internetissä. Myös viikonloppujen tapahtumat on jouduttu perumaan. Katsotaan, miten kauan tämä poikkeustilanne kestää.

Tilanne on haaste järjestöille ja seurakunnille. Tässä tilanteessa tulee punnita vanhaa ja arvioida uutta evankeliumin etenemiseksi!

Vielä työrintamalta

Työrintamalle on kuulunut aktiivuus Radio Dein kanavalla Kansanlähetyksen ohjelmissa. Minut valittiin Suomen Teologisen Instituutin hallituksen puheenjohtajaksi. Aloitimme Kansanlähetyskoulun, joka on vastuukoulutus järjestömme vanhoille ja uusille toimijoille. Vuoden päästä sinne alkaa uusi rekrytointi. Kansanlähetyspäivien suunnittelu on käynnissä; aika näyttää, miten ne järjestämme. Johtoryhmä ja teologinen jaos ovat kokoontuneet etäneuvotteluissa. Kotimaan- ja ulkomaan matkat ovat jääneet pois.

Vapaa-ajan iloja

Yritin pitää maaliskuussa rästiin jääneitä vapaita. Korona toi kuitenkin kiireitä. Yhtenä päivänä kalenterissa oli merkintänä kutsu Jaakko Pirttiahon kirjanjulkaisuun. Jaakosta on tehty kirja ”Juokse, Jaakko, Juokse”. Sain toisenkin uunituoreen kirjan tavatessani Petri Välimäen. Hän antoi evankelioimisesta kertovan kirjan ”Maailman tärkein tehtävä”. Illat on kulunut kotona rouvan kanssa. Tammikuussa uudelleen aloittamani kuntosaliharrastus jäi nyt väliin, mutta kävelylenkkejä pyrin tekemään.

Diagnoosi ja lääke

Minulla ei ole (ainakaan vielä) koronavirusta. Minulla on sitäkin pahempi virus. Se on ollut jo ihan syntymästä alkaen. Ja se on kaikilla. Synnin virus on tartuttanut minutkin. Ja pahasti!

Jumala poisti viruksen saaneen ihmisen paratiisista karanteeniin nykyoloihimme. Taivas pysyy kiinni, jos lääkettä ei saada. Jumala järjesti lääkkeen: Jeesuksen Kristuksen veri. Golgatan ristillä saatiin lääkettä. Se on jo maksettu, ja sitä riittää kaikille!

Jakelupisteitä löytyy!

Jakelupisteitä on melkein kaikkialla maailmassa. Nyt joissakin maissa pisteisiin on asetettu kokoontumismääriin rajoituksia.

Jos uskot saaneesi tartunnan syntivirukseen ota yhteyttä jakelupisteissä oleviin lääkevalmistajan edustajiin. Myös etäpalvelu on toiminut hyvin: Ota rukoillen yhteyttä Jumalaan ja pyydä lääkettä, Jeesuksen veren puhdistusta syntiisi. Vaikutus on todettu toimintavarmaksi.

Meidät on laitettu nyt aikaan, jossa evankeliumin toivon ja pelastuksen sanomaa tarvitaan!

Kiitos sinulle kun olet tässä työssä kanssani! Kiitos lahjoituksista ja rukouksista!

Siunauksin!

 Mika Tuovinen

Ps. Kiitos kun luit tänne asti. Vanhoja lähettäjäpiirikirjeitäni löytyy tältä sivustolta. Lisätietoja työn tukemisesta ja mukana olemisesta: Tervetuloa mukaan lähettäjäksi.

Kun on turva Jumalassa virsi 397

Jätä kommentti