Lähettäjäpiirikirje 5/2021

Olen vuoden 2021 alusta Mission Europen työntekijä. Tämän työn tekee mahdolliseksi henkilökohtainen lähettäjäpiiri, jolle kirjoitan kerran kuussa. Tässä sinullekin, blogini lukija, otteita viimeisimmästä kirjeestäni. Jos haluat tulla lähettäjäpiiriini, tämän viestin lopussa on ohje liittymiseen.


”Kun sinä lähetät Henkesi,
se luo uutta elämää.”
(Ps. 104:30)

Vietimme juuri helluntaita, seurakunnan syntymäpäivää, lähetystyön lähtölaukausta ja evankelioimisen esiinmarssia.

Helluntaiaamun arat opetuslapset olivat iltapäivällä rohkeita leijonia. Pietari kutsui juhlaväkeä kääntymykseen. Seurakunta sai illalla ensimmäiset 3000 jäsentä! Kastaminen ja ihmettely kesti varmaan aamukahville asti. Se oli maailmanhistorian tärkeimmän liikehdinnän alku, joka jatkaa kulkuaan. Päivittäin kristillinen seurakunta saa kymmeniä tuhansia uusia jäseniä. Jeesuksen seuraajien joukko kasvaa.

Mutta kasvu tapahtuu muualla kuin länsimaissa. Suomessa ja Euroopassa kasvaa kristinuskon vastaisuus ja ivaaminen. Myös Raamatun vähättely on trendikästä. Mutta juuri tällaiseen tilanteeseen Jumala on meidät asettanut. Tehtävämme on olla uskollinen Jumalalle, hänen Raamatussa ilmoitetulle tahdolleen ja evankeliumin julistamiselle.

Jumala tekee työtään Suomessa ja Euroopassa. Täällä on paljon uskovia ja Jumalan sanan julistusta. Uskon, että Jumalan uutta luova Henki haluaa tehdä täällä enemmän. Sitä rukoilemme, ja sen vuoksi Mission Europekin haluaa sytyttää herätyksen kipinöitä.

Lähetystehtävä Virossa

Pyhä Henki sytytti kipinän lähetystyöstä sydämeeni jo nuorena. Kun rouvan kanssa kyselimme paikkaamme lähetystyössä, Kansanlähetys halusi lähettää meidät Viroon. Maa oli vapautunut Neuvostoliiton ikeestä, ja työvoimaa tarvittiin. Lähdimme kahden pienen tyttäremme kanssa Põltsamaalle vuoden 1995 alussa. Viimeinen työkautemme päättyi 2010.

Olen iloinen, että yhteys Viroon on vahva taas tässä uudessa työssäni. Elokuun 20. päivä tulee kuluneeksi 30 vuotta Viron uudelleen itsenäistymisestä. Juuri samaan aikaan vuonna 1991 Kalevi Lehtinen oli pitämässä missiota Länsi-Viron Haapsalussa ja Pärnussa. Tuon mission aikana Viro itsenäistyi. Mission Europen työntekijät on kutsuttu 30-vuotisjuhlamissioon elokuussa.

Työtehtäviä, elon ja ilon merkkejä

Minua kuten monia muitakin on väsyttänyt korona-ajan rajoitukset. Olen viime aikoina iloinnut kutsuista seurakuntiin, järjestöihin ja kyläseuroihin.

Se on osin vastausta viime kirjeessä kertomistani kolmesta toiveesta: Löydämme paikkakuntia kristittyjen yhteisiin missiotapahtumiin, kotiseurojen järjestämismahdollisuuksia ja rukousiltojen avautumista.

Olen aloittanut päiväni ennen aamiaista Raamatun lukemisella ja kirjoittamalla tekstin Facebook-sivulleni. Tämä on ollut minulle tärkeä hengellisen elämän virvoitus, mutta samalla mahdollisuus opettaa Jumalan sanan aarteita.

Te saatte voiman

Jeesus lupasi seuraajilleen Pyhän Hengen voiman. Raamattua ja kristikunnan historiaa lukiessa näemme, että Henkeä ei voi laittaa piparkakkumuottiin. Pyhän Hengen voima ja työ ilmenee eri tavoin. Joskus Henki toimii jopa inhimillisessä heikkoudessa ja häviössä (kuten Jeesuksen kuolema), toisinaan voitokkaina ihmeinä ja merkkeinä.  Emme voi emmekä saa laittaa Pyhää Henkeä omiin kaavoihimme. Hän puhaltaa, missä ja miten tahtoo. Pyhä Henki ei ota määräyksiä meiltä, meidän tehtävämme on totella ja seurata häntä.  Jeesus lupasi Pyhän Hengen voiman lähetystehtävän toteuttamiseksi.

Ystäväni, lähettäjäni. Yhdessä on hyvä kulkea! Vahvistamme ja varustamme Jumalan kansaa heidän tehtävässään, ja autamme monia kansaan kuulumattomia löytämään uskon Jeesukseen.

Rakkaudella, Mika Tuovinen


Tässä oli otteita kuukausittaisesta lähettäjäpiirikirjeestäni, jonka lähetin toukokuussa niille, jotka haluavat taloudellisesti ja/tai rukouksin olla työssäni mukana. Tutustu Mission Europeen!


JAA TÄMÄ

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti