Lähettäjäpiirikirje 6/2020

Kirjoitan kuukausittain kirjettä, jossa kerron työni kuulumisia niille, jotka haluavat olla työssäni mukana. Vuoden 2020 loppuun asti lähettäjäpiirini on Kansanlähetyksessä, vuoden 2021 alusta alkaen Mission Europe -lähetysjärjestössä.

Tässä otteita kesäkuun 2020 kirjeestä.


Nyt Ryttylästä kuuluu radikaaleja uutisia: Ilmoitin vaihtavani työpaikkaa. Kertoessani asiasta työntekijöille, sain kahdenlaista palautetta. Ensimmäiset sanat sisälsivät pettymyksen: Miksi lähdet pois? Etkö voisi jäädä vielä joksikin aikaa tai pysyvästi? Kehuja tuli niin paljon, että luulin olevani hautajaisissani! On luonnollista, että esimiehen vaihdos aiheutta jonkinlaisen kriisin. Suurin osa sanoi heti tämän jälkeen: Ymmärrän, ja olen tosi iloinen puolestasi! Pääset tekemään sitä, mihin sydämesi kutsuu!

Minulla on aivan samat tunnelmat. Vanhasta tehtävästä luopuminen on vaikeaa. Työssä Kansanlähetyksen johtajana on ollut erittäin paljon hyvää. Käyn jo nyt surutyötä, joka liittyy tästä työstä luopumiseen. Olen ollut täällä työntekijänä eri tehtävissä miltei 30 vuotta. Nyt tämä aikakausi päättyy.

Samalla sydämessäni on ilo siitä, että pääsen keskittymään asioihin, joihin koen kutsumukseni liittyvän suoremmin, ja joille on suuri tarve Suomessa ja Euroopassa.

Minulla on näky tulevaisuudesta, jossa erilaiset kristityt ottavat rohkeasti yhdessä askeleita julkisen evankeliumin todistuksen puolesta. Uskon kristinuskon parempaan menestykseen maassamme. Se onnistuu yhteistyöllä, rohkeudella ja rakkaudella. Tähän näkyyn kuuluu kristittyjen yhteyden todellisuus, jonka eteen haluan tehdä enemmän töitä; kukin pysyköön omassa seurakunnassaan, mutta voisimme kunnioittaa ja rakastaa toisiamme enemmän. Jeesus korosti kristittyjen keskinäistä rakkautta. Rakkautemme on myös todistus tälle maailmalle. (Jh. 13:35).

Mihin siirryn?

Minut on kutsuttu töihin Mission Europe -järjestöön. Sen perustivat vuonna 1991 Kalevi ja Eine Lehtinen sekä Markku ja Aulikki Happonen tukeakseen missio-tapahtumia Euroopassa, erityisesti Venäjän alueella. 1990-luvulla suuria missioita olivat mm Missio Leningrad, Missio Ural ja Missio Volga. Myös Suomessa järjestettiin kymmeniä missioita. Minulla on elävänä mielessä kotiseudun Missio Jyväskylä 1989, jossa tyttöystäväni Annen kanssa jaoimme Palokassa missiolehtiä. Tällä hetkellä Mission Europessa on neljä perhettä: Happoset, Marjo ja Ilkka Puhakka, Tarja ja Seppo Niemeläinen sekä Marianne ja Petri Välimäki. Siirryn tuon tiimin vetäjäksi ensi vuonna. Vaimo Anne jatkaa vanhassa tehtävässään Kansanlähetyksessä. Asumme edelleen Ryttylässä.

Miksi siirryn Mission Europeen?

Syy työpaikan vaihtamiseen on halu keskittyä evankeliumin tutkimiseen, opettamiseen ja julistamiseen. Toki uudessakin tehtävässä on johtamistehtäviä, mutta pienessä järjestössä se on vähäistä. Haluan tehdä vielä enemmän, jotta mahdollisimman moni suomalainen ymmärtäisi Jeesuksen merkityksen ja lähtisi seuraamaan häntä. Haluan nähdä vaivaa sen hyväksi, että erilaiset kristityt yhdessä antavat todistuksen heitä yhdistävästä uskosta ja Jeesuksesta. Tätä maamme ja kristikuntamme tarvitsee.

Haluan keskittää omia vähäisiä voimavaroja. Kaipaan myös vapautta ympärilleni. Uusi Tie -lehdessä sanoin:

”Sydän vetää minua johtajan kulmahuoneesta kansan keskelle, paperien ja hallinnollisten kokousten keskeltä työhön, jossa saa osallistua selkeämmin evankeliumin julistamiseen.”

Tämä on oikeastaan paluuta nuoruuden näkyyn ja kutsuun. Nyt viisaampana ja kokeneempana.


Oletko vielä mukana?

Lähettämässäni kirjeessä oli myös rukousaiheita ja kuvia sekä kysymys: Oletko vielä mukana lähettäjäpiirissä? Jos haluat olla vuoden 2021 alusta alkaen mukana lähettäjäpiirissäni, liity siihen Mission Europen -kotisivulla. Voit liittyä lähettäjäksi jo nyt.

Siunattua kesää sinulle!

PS. Muista seurata Kansanlähetyspäiviä 3.-5.7.2020 Radio Dein ja netin kautta.

Jätä kommentti