Lähetys herätys liike

Näky voi kadota. Kansanlähetyksen johtajana yksi kauhuskenaarioni on se, että lähetys- ja evankelioimisnäkymme sammuu ja muutumme sisäänpäin kääntyväksi nukutusliikkeeksi, jossa itsetyytyväisinä eristäydymme penkkeihimme puhumaan ja kuuntelemaan omia juttujamme.

Kristillisillä järjestöillä on erilaisia kutsumuksia ja näkyjä. Kansanlähetyksen näyn voi kuvata sanalla lähetysherätysliike.

Lähetys

Lähetystyössämme korostamme evankeliumin sanallista julistusta, raamatunkäännöstyöstä ja seurakuntien perustamista. Tätä tarvitaan, sillä lähetyksen painopiste uhkaa siirtyä kirkkojen väliseen yhteistyöhön ja avustustoimintaan. Kirkon Herra antoi tehtäväksi tavoittaa koko maailma evankeliumilla. Kotimaassamme evankeliumia kuullaan kaikissa kylissä ja kaupungeissa. Haluamme evankeliumin kuuluvan sielläkin, missä sitä ei ole aiemmin kuultu. Siksi jokaista kristittyä tarvitaan lähtijänä tai lähettäjänä.

Herätys

Kirkon ja järjestöjen tehtävä on herättää ihmisiä. Jostain kumman syystä Raamatun suorat sanat uskoontulon ja parannuksen tekemisen välttämättömyydestä sekä helvetin todellisuudesta usein laitetaan maton alle. Suuri osa suomalaisista on matkalla kadotukseen! Me uskovat tarvitsemme herätyksen tälle totuudelle. Nykyisin puhumme enemmän kadotukseen menevistä kuin kadotukseen meneville. Jos teemme muutoksen tähän, ehkäpä herätyksen tuulet koskettavat maatamme.

Liike

Kansanlähetys ei ole kirkko eikä sellaiseksi pyrkimässä. Toimimme luterilaisen kirkon sisällä hengellisenä uudistusliikkeenä. Alussa liike suuntautui vahvasti ulospäin tuoden uusia ihmisiä uskoon. Nyt me herätyskristityt ryhdymme helposti rakentamaan muureja itsemme ja ympäröivän maailman välille. Tehtävämme on purkaa niitä, jotta evankeliumi pääsisi mahdollisimman monen ulottuville. Opin jo nuorena rukouksen, josta tuli elämänasenne: Anna minun elää elämäni siten, että ainakin yksi ihminen olisi taivaassa sen vuoksi, että vein hänelle evankeliumin.

Lähetysherätysliikkeenä oleminen

Lähetysherätysliikkeenä tietä käydessä on muistettava, että Jeesus kutsui opetuslapset ”olemaan kanssaan lähettääkseen heidät saarnaamaan”. Ensin oleminen, sitten tekeminen. Toiminta nousee siitä, että elämme lähellä Vapahtajaa. Ulkoisesta paineesta käsin toimiminen tappaa näyn lisäksi luovuuden, ilon ja hengellisen yhteyden Herraan. Sydämestä nouseva näky tuo motivaation, voiman, ilon ja tulen palvelemiseen. Kun tuli kerran syttyy, se leviää itse eikä sitä tarvitse väkisin levitellä.

(Julkaistu Uusi Tie -lehdessä toukokuussa 2015)

Jätä kommentti