Sana kristillisen työn tekijöille

Kesäkuun alussa kolme nuorekasta maailmanvalloittajaa siunattiin lähetystyöntekijän tehtävään. Saarnatekstini Hausjärven kirkossa oli Matt. 16:24-27. Tuossa Jeesus antaa käskyn seurata häntä.

Seuraamiseen ei kuulu vain asioiden tekeminen vaan myös Jeesuksen kanssa oleminen. Jos jälkimmäinen unohtuu, tekeminenkin suuntautuu pikkuhiljaa väärin. Annoin uusille lähetystyöntekijöille tällaisen ohjeen:

Meillä on jumalanpalveluksessa tänään juhlahetki, jossa kolme nuorta asetetaan lähetystyöntekijöiksi. Anu, Saara ja Sakari ovat kuulleet Jumalan kutsun lähteä palvelemaan sanoin ja teoin Jumalaa ja toisia ihmisiä.

Erityisesti teille haluan sanoa, että Jeesuksen sanat ”seuraa minua” eivät tarkoita vain tekoja evankeliumin puolesta vaan seuraaminen on Jeesuksen seurassa kulkemista ja olemista. Yksi suurimmista vaaroista länsimaisen kirkon ja lähetysjärjestöjen työssä on se, että työstä tulee epäjumala ja hengellisen työn tekijöillä on vain vähän halua ja aikaa rukoukseen ja Raamatun tutkimiseen. Painakaa jarrua kiireelle! Seuratkaa Jeesusta! Ei vaatimuksille, joita teille tullaan esittämään suuret määrät! Varatkaa aikaa säännölliseen uskonelämän hoitamiseen.

Yksi kommentti artikkeliin ”Sana kristillisen työn tekijöille”

  1. Kiitos Mika, hyvä ohje ja tarpeellinen. Välillä kun omaa ”tukkoisuutta” pohtii, niin silloin on saattanut huomanneensa ammentavansa työstään elämään – kun juuri tämä Jeesuksen kanssa vietetty aika olisi se josta ammennetaan, tai pikemminkin josta nousee elämää niin työhön kuin muuhun. Hyvä ohje – pätee, vaikka tekisikin työnsä ”ei hengellisissä” töissä.

    Hyviä hetkia Jeesuksen seurassa Mika!

    Vastaa

Jätä kommentti