Lähettäjäpiirikirje 2/2022

Mahtavaa, että tulit lukemaan helmikuun lähettäjäkirjettäni. Se on kirje, jonka kuukausittain lähetän niille, jotka mahdollistavat työni Jumalan valtakunnassa rukouksin ja taloudellisin lahjoin. Tämä julkisuuteen tuleva teksti on lyhennelmä varsinaisesta kirjeestäni. Voit liittyä lähettäjäpiiriini ja tilata kirjeen kotiisi tai sähköpostiisi netin kautta.

Kirjeen kirjoittamisen aikaan alkoi Ukrainan sota. Olen rukoillut Jumalalta rauhaa näiden kansojen välille. Ja rukous jatkuu.


Rauhanruhtinaan tarve!

Elämme maailmassa, jossa nyt tarvitaan rauhan tekijöitä. Evankeliumi Jeesuksesta on myös rauhan julistamista, ja me odotamme aikaa, jossa Jeesus – Rauhanruhtinas – tuo täydellisen rauhan tähän maailmaan. Odotamme hänen paluutaan kirkkaudessa.

Se löytyy syksyllä!

Syksyn Se löytyi -mediamissio lähestyy. Mukana on jo kymmeniä järjestöjä ja kohta jo 300 seurakuntaa! Ja vielä mukaan mahtuu! Olen innoissani, että saan olla tässä suuressa projektissa mukana. Haluamme isona joukkona ainakin yrittää evankeliumin verkkojen heittämistä jokaisen suomalaisen ulottuville. Miten hyvin onnistumme, se selviää myöhemmin, mutta emme halua olla toimettomina emmekä toivottomina. Ole rukouksessa mukana, ja kerro tästä muillekin!

Tässä on tie – sitä käykää!

Mediamission merkeissä olen käynyt rohkaisemassa ja kutsumassa seurakuntia ja kristittyjä Turussa ja Lahdessa. Puhelimessa olen ollut yhteydessä eri puolille Suomea. Haluan saada mission taakse laajan joukon väkeä.

Olin työtoverini Seppo Niemeläisen kanssa suunnittelemassa toisenlaista missiota 66000 asukkaan Tallinnan Mustamäelle, jossa seurakunnat järjestävät kesäkuussa kirkkopäivät. Alueen suurin seurakunta on vähän yli sadan hengen luterilainen Maarja Magdaleenan seurakunta. Meillä on ollut valmistelukokouksia kuukausittain, ja into on ollut Tallinnan päässäkin kova. Muistathan tätä Mission Europellekin läheistä maata ja työkohdetta rukouksin.

(Teksti jatkuu kuvan jälkeen)

Turku Rukoilee -ilta
Olin Turku rukoilee -illassa.

Tehtävää olisi paljon! Mutta nyt haluaisin mennä, julistaa ja esittää kutsua lähteä Jeesuksen seuraajaksi enemmänkin. Siksi rukoilen kolmea asiaa: koronan poistumista, lisää lähettäjiä ja uusia kutsuja seurakunnista ja järjestöistä. 

Lunastettu ja lähetetty

Arvomme ei riipu siitä, mitä teemme vaan siitä, mitä olemme. Olet Jumalalle rakas. Jumala punnitsi arvomme Golgatalla Jeesuksen kuollessa puolestamme. Meitä ei lunastettu ”millään katoavalla tavaralla, hopealla tai kullalla, vaan Kristuksen, tuon virheettömän ja tahrattoman karitsan, kalliilla verellä” (1. Piet. 1:18-19). Olemme tärkeitä, rakkaita ja lunastettuja

Toinen kutsumus on lähetetty. Jokainen kristitty on Jumalan palvelija tässä maailmassa.

Olemme erilaisia elämänkokemuksiltamme, lahjoiltamme, tehtäviltämme, mutta olemme kaikki Jumalan lähettiläitä.

Minne tahansa menet, sinne menee Jumalan edustaja, taivasten valtakunnan suurlähettiläs! Mahtava kutsumus ja etuoikeus!

Vaatimuksista lupauksiin

Kansanlähetysopiston opetuspäiväni aiheena oli laki ja evankeliumi. Tämä voi tuntua todella kuivalta. Siinä on tärkeä teoreettinen näkökulma, jota ei saa unohtaa. Aihe on minulle myös julistamisen ja uskoni kannalta keskeinen.

Lailla ja evankeliumilla on omat tehtävänsä. Molempien lähtökohta on Jumalassa, ja ne ovat tarpeellisia. Lain tunteminen on meille synnynnäistä. Tiedämme, että Jumala on. Omatuntomme kertoo, että olemme erossa hänestä ja tarvitsemme yhteyden palauttamista. Tästä tiedosta ovat syntyneet monet uskonnot. 

Laki puhuu ihan totta. Syyttäessään se ei valehtele. Laki vain tuomitsee, se ei lupaa mitään.  Laki on meissä luonnostaan, mutta evankeliumi on tuotava ulkopuolelta. Jeesus sanoi, että sitä pitää julistaa (Mk. 16:15).

Evankeliumissa ei ole tuomion sanoja, se on vain Jumalan lupauksia. Evankeliumi kertoo, mitä Jeesus on tehnyt meidän hyväksemme. Tämä evankeliumi ja sen uskominen saa aikaan myös oikean elämäntavan, pyhityksen.

Jaan evankeliumin kahteen osaan: oppiin Jeesuksesta (kristologia) ja oppiin pelastuksesta (soteriologia). Molemmat ovat tärkeitä. Ensin on Jeesus ja kaikki se, mitä hän on tehnyt puoles-tamme. Toiseksi tulee se, miten saamme sen uskossa omaksemme. Apostolien julistuksessa nämä kaksi kulkivat käsi kädessä.

Julistus ei ollut vain evankeliumin tuotekuvausta ja analysointia, vaan siihen liittyi aina kutsu uskoontuloon, armon omistamiseen: Tulkaa ja maistakaa! 

Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen on elämämme kallein asia.

Kiitos lähettäjät!

Edellisessä kirjeessäni tein vetoomuksen lähettäjäpiirin kasvattamisesta.  

Haaste uusista lähettäjistä on vielä voimassa. Heitä tarvitaan paljon, sillä työtä on paljon.

Minäkin tarvitsen lisää lähettäjiä, jotta voin keskittyä siihen, mihin Jumala on minua neljän vuosikymmenen aikana eri tehtävissä valmistanut: Armon evankeliumin julistamisen ja ihmisten kutsumiseen Jeesuksen seuraajiksi.

(Teksti jatkuu kuvan jälkeen)

TV7 Voimaa Sanasta -ohjelmat
TV7:n Voimaa Sanasta -ohjelmien tekoa Lahdessa.

Lähettäjäpiiriini (ja tämän kirjeen saajaksi) voi ilmoittautua netissä Mission Europen kotisivulla 

Yksi ensimmäisistä lähettäjäpiirini jäsenistä, uskollinen lähettäjäni Suoma, siirtyi kirkkauteen. Hän on siellä, minne kutsumme toisiakin. Kiitos Suoma, kun olit lähettäjäni!

Ystäväni, työtoverini, Jumalan palvelija! Kiitos, että olet olemassa. Ole suuresti siunattu ja siunaukseksi tässä maailmassa!

Mika Tuovinen, toiminnanjohtaja, evankelista / Mission Europe

Voit lahjoittaa verkkopankissasi työlleni ja/tai Mission Europen työlle verkkopankkisi välityksellä. Tämä lomake vie sinut verkkopankkiisi, joten tarvitset pankkitunnuksesi lahjoitukseen. Lahjasi tuloutetaan Mission Europelle Paytrailin kautta.Jätä kommentti