Pane murtuneet, sijoiltaan menneet luut paikoilleen evankeliumin armolla.

Kristillisiä kirjoja julkaistaan huikeat määrät. On opuksia, joiden sanoma on puhutellut ja sytyttänyt sukupolvien ajan. Yksi tällainen koetuksen kestänyt teos on Thomas Wilcoxin Kallis hunajan pisara (”Kallis hunajan pisara Kristus-kalliosta eli neuvon sana kaikille pyhille ja syntisille”).

Suomalainen herätyskristillisyys on saanut suuria vaikutteita tästä kirjasta. Teoksesta löytyy seppä Högmanin neuvo Paavo Ruotsalaiselle, joka esiintyy usein muodossa: Yksi sinulta puuttuu ja sen mukana kaikki, Jeesuksen Kristuksen sisällinen tunto.

Tärkein puuttuu?

Hunajan pisaroissa löytyy lause on muodossa: ”Sinulla voi olla monia hyviä ominaisuuksia ja kuitenkin ehkä tärkein puuttuu, mikä saa sinut menemään murheellisena pois Kristuksen luota. Sinä et ole koskaan myynyt kaikkea, mitä sinulla on, et ole koskaan luopunut omasta vanhurskaudestasi ja muusta sellaisesta.”

On ajateltu, että Paavo Ruotsalainen näiden Högmanin opastuksella ymmärsi, että oman hurskauden, uskonnollisuuden ja hyvien tekojen kerääminen on arvotonta ja jopa vahingollista. Hänen täytyy lakata yrittämästä olemaan Jumalalle kelvollinen ja sen sijaan turvautua vain Kristukseen ja hänen sovitustyöhön.

On valittava oman vanhurskauden ja Kristuksen vanhurskauden välillä.

Vinkkejä päivän askareisiin

Kirjoitin tämän blogikirjoituksen koska löysin sopivia hunajanpisaroita aamupalaksi, joita haluan jakaa sinullekin.

”Ole totuudelle uskollinen, mutta älä ole kova ja ivallinen. Nosta langenneet, auta heidät ylös kaikella Kristuksen rakkaudella.

Pane murtuneet, sijoiltaan menneet luut paikoilleen evankeliumin armolla.

Sinä jalo uskon tunnustaja, älä ylenkatso heikkoja pyhiä. Ehkä vielä joskus toivot olevasi halvimman vertainen heidän joukossaan.

Ole toivorikas toisten heikkouksiin nähden, mutta tarkka omistasi.

Käy usein sairaiden ja yksinäisten luona, he ovat erinomaisen koulun oppilaita.

Pysy kutsumuksessasi. Täytä velvollisuutesi kaikissa olosuhteissa niin kuin Jumalalle.”

Jätä kommentti