Piirijohtaja K.N. 50-vuotta!

Kyllä se on totta! Piirijohtaja Kai Niemelä – PKN – on nyt viisikymppinen!

Olin juhlimassa Etelä-Pohjanmaan Kansanlähetyksen piirijohtaja Kai Niemelän 50-vuotista taivalta. Varsinaisen syntymäpäivänsä Kai vietti ulkomailla, mutta suostui tulemaan juhlittavaksi Vaasan Kansanlähetyksen Kohtaamispaikka -iltaan.

Pidin puheen sankarille. Aloitin sen Psalmin sanoilla (103:1-2,5):

Ylistä Herraa, minun sieluni,
ja kaikki mitä minussa on,
ylistä hänen pyhää nimeään.
Ylistä Herraa, minun sieluni, älä unohda, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt.
Hän ravitsee minut aina hyvyydellään, ja minä elvyn nuoreksi, niin kuin kotka.

50-vuotta on hyvä hetki katsoa elämää kiitollisin mielin taaksepäin. Pohtia,mitä hyvää Jumala on tehnyt.

50-vuotta on hyvä hetki katsoa myös eteenpäin. Jumala antaa lupauksen: Jumala ravitsee hyvyydellään ja 50-vuotiaskin voinee elpyä nuoreksi kuin kotka.

Kansanlähetyksen piirijohtaja Kai Niemelä
Nina, Kai ja minä

Mutta ei kotkana oleminen ole helppoa. Jos joku meidän aikanamme uskaltaa kotkan tavoin lentää korkeuksiin, hän joutuu ihmisten silmätikuksi. Korkealla lentäviä on helppo arvostella ja ampua alas. Joku kotkaksi tarkoitettu ehkä luopuu ja väsyy. Toivon, että Kai uskaltaa nousta, antaa tuulen nostaa ylöspäin, josta näkee enemmän ja kauemmaksi. Kotkan tarkkaa näkökykyä vaaditaan Jumalan sanan tutkimiseen ja opettamiseen. Kotkan kaltaisia piirijohtajia tarvitsemme.

Etelä-Pohjanmaan Kansanlähetyspiiri onnittelee piirijohtajaansa:

Kansanlähetys Kai Niemelä
Etelä-Pohjanmaan Kansanlähetyspiirin puheenjohtaja Jouko Ylinen toivottaa raakasti siunausta

Vanhan testamentin leeviläisille temppelipapeille 50-vuotta taisi olla virkauran loppu. Kaille tämä on toivottavasti vain alku uuteen. Luulenpa, että 50-vuotta on sellainen rajapyykki, minkä äärellä moni kyselee, olenko ollut toteuttamassa Jumalan antamaa näkyä elämässäni vai pelkästään toisten antamia tehtäviä. Toivon, että Kai löytää vaativassa johtajan tehtävässään keinoja, miten siirtää työn haasteissa painopistettä Jumalan antamaan kutsuun.

Etelä-Pohjanmaan Kansanlähetyksen piirijohtaja
Piirijohtaja Niemelän loppusanat

Vaasan Huutoniemen kirkossa oli paljon kiitollista väkeä. Rukoilethan Kai Niemelän, hänen perheensä ja työnsä puolesta. Kaipaamme maahamme herätystä ja tiedän, että tämä on asia on myös Kain sydämellä. Kai muistutti, että Kristuksen lahjavanhurskaus on koko hänen elämänsä perustana. Tälle perustalle mahtuisivat vaikka kaikki suomalaiset.

Piirijohtajan syntymäpäiväseurat
Seurakansaa Huutoniemen kirkossa

Jätä kommentti