Sana heikolle kristitylle

Ystäväni, olet ehkä pettynyt itseesi ja uskoosi. Olisit halunnut olla parempi ja palavampi. Vertaat itseäsi toisiin ja pohdit, ei minusta taida olla tähän. Ehkä tuomitset itsesi syntiesi ja väärien valintojesi johdosta, ja olet häpeissäsi vetäytynyt sivuun uskovien yhteydestä (”jos he tietäisivät mitä olen tehnyt, he hylkäisivät minut”, ja hylkäät näin itsesi toisten ulkopuolelle).

Olet ehkä pohtinut, oletko tarpeeksi hyvä Jeesuksen seuraan, taivaaseen ja pelastukseen tai toisten uskovien joukkoon?

Luuletko, että Jumalan pitäisi kurittaa sinua ja rangaista sinua. Ehkä olet heikko, ja uskosikin on horjuva.

Ehkä olet kiinni jossain rippuuvuudessa, josta et pääse irti, ja siksi pyhyytesi tuntuu kevyeltä ja pohdit, oletko uskossa lainkaan.

Ehkä koet uskonelämäsi olevan kuin nuoralla kävelyä ja pelkäät putoavasi syvyyteen.

Kristuksen hyvissä käsissä

Jumalan lapsena putoat Kristuksen syliin. Usko ei ole tiukkaa tasapainottelua nuoralla vaan lepäämistä jalat tiukasti kalliolla. Jumalan armossa.

Menneet taistelijat ovat sanoneet, että kristitty on samaan aikaan ja loppuun asti vanhurskas ja syntinen. Se on täysin totta.

Täydellinen pelastus

Uskossa Jeesukseen olet täydellisesti vanhurskautettu, lunastettu, sovitettu, anteeksiannettu ja Jumalalle kelpaava taivaan kansalainen.

Itsessämme olemme tämän elämän ajan langenneita ja syntisiä. Mutta langeneena ja syntisenä kristitty nostaa katseensa Jeesukseen ja hänen täydelliseen ristinkuolemaan, jossa Jeesus kantoi syntimme. Tässä on ydin: Katseen siirto itsestämme Jeesukseen!

Golgatalla tapahtui autuas vaihtokauppa: Jeesus otti meidän syntimme, velkamme ja Jumalan vihan. Me saamme itsellemme Jeesuksen ansiot, syntien anteeksiannon ja taivaan!

Jeesus hankki sinulle täydellisen sovituksen, lunastuksen, vanhurskauden, syntien anteeksiannon, Jumalalle kelpaavuuden ja taivaan kansalaisuuden.

Ystäväni,

älä mittaa pelastustasi tunteillasi, kokemuksillasi äläkä edes lankeemustesi määrällä. Älä edes omilla hyvillä teoillasi, onnistumisilla ja saavutuksilla. Sekin on arvotonta valuuttaa pelastuksen asiassa.

Sinun pelastuksesi perusta on Jeesuksen täydellisessä ristinkuolemassa ja ylösnousemuksessa.

Ajatteletko, että sinun pitää jotenkin täydellistää se, mitä Jeesus Golgatalla teki puolestasi? Kuule, et voi lisätä siihen mitään. Tehtäväsi on nyt ottaa vastaan Jumalan lahjat ja kiittää!

Sinä et ole tarpeeksi hyvä pelastumaan! Mutta Jumala rakastaa sinua, ja siksi hän antoi sinulle täydellisen Pelastajan ja pelastuksen lahjana.

Siirrä uskosi keskipiste pois itsestäsi ja uskosi määrästä tai laadusta yksin Jeesukseen. Tämä saa aikaan kiitoksen ja ylistyksen!

Kristitty siskoni ja veljeni,

ihmettele sitä, mitä Jeesus on rakkaudessaan tehnyt meidän puolestamme!

Ja sano: Tämän hän teki minun – vajavaisen, syntisen – puolesta. Hän teki tämän koska hän haluaa olla minun ystäväni ja pelastajani.

Kristillinen usko on sitä, että asetan pelastukseni täysin Jeesuksen Kristuksen ja hänen sovitustyönsä varaan.

Jeesus on syntisten pelastaja. Hän sanoi, että joka saa paljon syntejä anteeksi, rakastaa paljon. Älä anna minkään asian tai ihmisen viedä sinua pois Jeesuksen luota.

Ristin luona on paras paikka

Erkki Lemisen sanoin haluan rohkaista sinua jatkaamaan uskon tietä loppuun asti, ja jäämään ristin juurelle:

Ristin luona kiusatulla,
langenneella vaivatulla
paras paikka on,
paras paikka on.
Siksi älä koskaan lähde,
älä minkään synnin tähden
ristin luota pois
ristin luota pois.

Ristin luona ainoastaan
synnin turmelusta vastaan
voitto saatu on.
Ristin luona ainoastaan
Isä armahtavi lastaan,
rauhan julistaa,
rauhan julistaa.
Ristin luona kiusatulla
paras paikka on.

JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Sana heikolle kristitylle”

Jätä kommentti