Lähettäjäpiirikirje 3/2022

Mission Europen kaikilla työntekijöillä on oma lähettäjäpiiri. Se koostuu niistä, jotka rukoilevat ja/tai haluavat tukea työtä taloudellisesti sekä pitävät evankelioimis- ja opetustehtävää tärkeänä. Kirjoitamme piirillemme säännöllisesti. Minä kirjoitan kirjeen kuukausittain. Tässä on otteita maaliskuun 2022 kirjeestä. Olet tervetullut lähettäjäpiirini, jolloin saat kirjeen sähköpostiisi tai postiisi lyhentämättömänä.

Lähettäjäni,

tässä kirjeessä kerron sinulle näystä, jonka toivottavasti koet omaksesi. Ainakin minua se innostaa, ja saa tällaisen tavallisenkin liikkeelle!

Joitakin päiväkirjamerkintöjä

2.3. Matka Mission Europen syntysijoille Etelä-Saksan Kanderniin. Lentokentällä vastassa Mission Europen yksi perustajista ja nykyinen puheenjohtaja Markku Happonen. Ajamme Kanderniin, jossa Mission Europen toimisto. Otan haltuun saksalaista taloushallintoamme, kustannuspaikkoja ja tiliöintejä, joita Markku on hoitanut näitä ansiokkaasti.

3.3. Kirjanpitoasioiden, pankkiasioiden, tiliöintien käsittely jatkuu. Pohdin majapaikkani seinällä olevaa taulua ”Expect a miracle” (Odota ihmettä). Mietin, odotanko niitä, vai odotanko vain varmoja – ikään kuin itsestään toteutuvia asioita. Mikä on sellainen ihme, jota tarvitsen? Pohdin Mission Europen tulevaisuutta. Miten toimia evankelioimistehtävän ja ihmisten pelastumisen kannalta parhaalla tavalla? Rukoilen avoimia ja Jumalan johdatusta ovia Euroopassa. Tarvitsemme täsmäjohdatusta: Mihin mennä ja keiden kanssa toimia? Rukoilen uusia työtovereita tiimimme maailmanvalloitustehtävään. Tarvitsemme uskovia, jotka liittyvät lähettäjärenkaisiimme, jotta kaikki työntekijämme voivat tehdä kutsumustyötään.

Odota ihmettä

4.3. Saksalaisessa pankissa sekä kirjanpitäjän tapaaminen. Illalla avaan historiadokumentteja sisältävän kansion. Sydämeni syttyy Mission Europen syntyhetkien näystä yli 30 vuoden takaa. Ensimmäinen kohta visiopaperissa: ”Auttaa voittamaan miljoona ihmistä Jeesukselle.” Ylihuomenna kotiin.

8.3. TV7-kanavalle Voimaa Sanasta -ohjelmien kuvauksia Lahdessa. Nyt olemme Timo Pokin ja Petri Välimäen kanssa tehneet 216 ohjelmaa!

10.3. Kansallisella rukousaamiaisella Helsingissä. Rukousta, kohtaamisia ja uusia ystäviä.

16.3. Ajan Keravalle IRR-TV:lle. Olen tulevan valtakunnallisen mediamission missiotoimikunnan puheenjohtaja. Tässä historiallisessa missiossa on mukana jo yli 30 järjestöä ja yli 300 seurakuntaa. Kahden tunnin kokouksen jälkeen Mikko Matikaisen johdolla haastattelu Radio Deihin. 

Kiitos lähettäjäpiirille!

Olen Jumalalle kiitollinen teistä jokaisesta lähettäjäpiiriläisestä! Rukousaiheeni on joukon kaksinkertaistaminen. Tarvitsen lisää lähettäjiä, jotta voin jatkaa tässä työssä. Laita minulle viestiä, jos haluat tulla mukaan lähettäjäksi!.

Jokaiselle Mission Europen työntekijällä on oma lähettäjäpiiri, joka kattaa kunkin työntekijän omat kulut: palkat, palkan sivukulut, matkakulut, työkulut (mm. tämän kirjeen lähettämisen kulut).

Kiitän rukouksistanne, taloudellisista lahjoista ja viesteistänne. Olen kiitollinen, että saan tehdä juuri tätä työtä, joka tähtää ihmisten tavoittamiseen ja seurakuntien vahvistamiseen.

Lähetystyö ja evankelioiminen

Kerro, kutsu, kouluta!

Sähköpostilla kirjeen saajille kirjoitin viime viestissäni kolmen koon ohjelman. Kun näppäilin sanat kerro, kutsu ja kouluta, tajusin, että tässähän on työni tarkoitus kolmella sanalla kiteytettynä.

KERRO. Tehtäväni on kertoa Jumalan valmistamasta pelastuksesta Jeesuksessa Kristuksessa ja siitä, miten tuo pelastus otetaan uskossa vastaan.

KUTSU. Minun ei tule vain tutkijan tavoin analysoida evankeliumin sanomaa, vaan esittää kutsu Jeesuksen seuraan. En ole vain tuote-esittelijä, joka kuvaa evankeliumia vaan Jumalan yhteyteen kutsuja: Ottakaa vastaan! Tulkaa ja maistakaa! Kääntykää! Antakaa pelastaa itsenne!

KOULUTA. Jumala haluaa lähettää koko seurakuntansa rakastamaan, palvelemaan, kertomaan ja kutsumaan. Tehtäväni on kouluttaa kristittyjä ja seurakuntia, jotta mahdollisimman moni löytäisi paikkansa Jumalan työtoverina. Suomessa on satoja tuhansia Jeesuksen seuraajia. Se on suuri vallankumouksellinen joukko, ja meitä tulee rohkaista ja kouluttaa evankeliumin eteenpäin viemiseen. 

”Suuri näky hulluuttaa sinut”

Kansallisella rukousaamiaisella kävin kysymässä kansanedustaja Antero Laukkaselta hänen näkemästään yliluonnollisesta unesta. Siinä hän seisoi taivaassa ja ympärillä oli valtavasti ihmisiä, joilla oli Suomi-pipot päässä.

Hän kysyi: Keitä nämä ovat? Vastauksena hän kuuli: Nämä ovat ne miljoona sielua, jotka pelastuvat Suomessa viimeisessä suuressa herätyksessä.

Kun Antero kertoi tästä Kalevi Lehtiselle, Kalevi painoi päänsä alas ja alkoi itkeä ja lopulta sai sanottua Anterolle: Vihdoinkin joku yhtä hullu kuin minä.

Mission Europen näky ja Antero Laukkasen näky kertoo suuresta tehtävästämme. Jumala ei halua pelastaa vain miljoonaa suomalaista, vaan kaikki. Hän rakastaa jokaista, ja yksikin kadotukseen joutuva on suunnattoman suuren surun aihe.

Tuo näky miljoonasta pelastetusta johtaa työn ajatukset oikeaan suuntaan, omasta ryhmästä katsomana ulospäin ihmisten tavoittamiseen. Jumala tietää työn lopulliset tulokset ja pelastettujen määrän. Onhan jokaisen pelastetun nimi hänellä Elämän kirjassa. Tuo suuri näky on ymmärrykseni Jumalan tahdon mukainen. 

Juuri NÄKY evankeliumista ja Jeesuksesta sytytti 31 vuotta sitten Mission Europen. Pieni innokkaiden tiimi – ja heidän takanaan uskolliset lähettäjät – visioi ja toteutti suuria. Oli Venäjän missiot Leningradissa, Volgalla ja Uralilla, monet missiot Suomessa ja muualla Euroopassa. Näyt osoittavat oikean suunnan. Suuret voidaan toteuttaa yksinomaan Jumalan armosta ja voimasta. 

Lähettäjäni, minä kaipaan uusien näkyjen ja rohkeiden askelien aikaa sekä työtovereita ja lähettäjiä rinnalle, kenen kanssa yhdessä pohtia ja toteuttaa hulluja haasteita!

Edellä kuvattu näky sytyttää minua luoden elämälle ja toiminnalle tarkoituksen. Kiitos, että lähettäjänäni olet mukana näkyä toteuttamassa, Jumalan kunniaksi ja ihmisten ikuiseksi parhaaksi!

Rakkaudella lähettilääsi maailmalla, Mika


Kiitos, kun luit tänne asti. Mission Europen työnäkynä on evankeliumin kertominen, uskoon kutsuminen sekä kristittyjen vahvistaminen ja varustaminen. Olet tervetullut lähettäjäksi. Taloutemme perustuu lahjoituksiin, kiitämme niistä. Siunauksen toivotuksin, Mika.

JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

2 kommenttia artikkeliin ”Lähettäjäpiirikirje 3/2022”

Jätä kommentti