Sana itsensä heikoksi tuntevalle kristitylle

Huomaat, että hengelliset tunteet ovat kadonneet, ja usko on arkipäiväistynyt. Syntiäkin tuli tehtyä. Pohdit, olenko enää kristitty lainkaan? Olenko joutunut liian kauas Jumalasta, koska en tunne mitään? Onko Jumala hylännyt minut?

Voi olla, että olemme lähteneet Jumalan yhteydestä omille teillemme. Mutta voit palata. Ja taivas riemuitsee siitä. Tai ehkä vaan koet tänään kristittynä suurta riittämättömyyden tunnetta. Kyselet, voiko tällainen kelvata Jumalalle?

Vääriä mittareita

Olet kenties alkanut mittaamaan uskosi tilaa itsetehdyillä mittareilla. Mittareina voi olla hengelliset kokemukset: Jos tuntuu hyvältä ja pyhältä, olen kai vielä oikealla tiellä. Jos ei ole tunteita, en kai ole kristitty lainkaan! Ei tunteet ole uskon mittari!

Toinen mittari voi olla moraalinen: Jos en ole tehnyt, mitään pahaa, kelpaan Jumalalle. Tässä tullaan lähelle oman vanhurskauden pystyttämistä.

Kaiken kaikkiaan omaan itseensä keskittyvä kristillisyys on kuin kuumemittarikristillisyyttä, jossa mitataan hengellistä lämpötilaa jollain tavalla omasta kainalosta.

Jos huomaat mittaavasi uskoasi tunteillasi tai kokemuksillasi, tulet epäilemättä pettymään. Olet asettanut – tai sinulle on asetettu – väärät arviointitavat. Ei usko ole minäkeskeistä. Se on jotain paljon parempaa.

Jumala ei hylkää heikointakaan lastaan

Jos koet itsesi heikoksi, riittämättömäksi, huonoksi ja syntiseksi kristityksi, jota elämä on repinyt rajusti hajalle, minulla on sinulle hyviä uutisia.

Elämän rosoisuuden ja rikkonaisuuden keskellä sinulla on ystävä, joka rakastaa sinua.

Jeesus on sovittanut kaikki syntisi. Hän ei hylkää heikointakaan lastaan. Hän on pelastaja, joka vie jokaisen omansa perille. Jokainen, joka kutsuu häntä avuksi, pelastuu.

Jokainen. Jokainen. Sinäkin.

Täydellinen pelastus

Älä kiinnitä uskosi ankkuria itseesi, kokemuksiisi ja tunteisiisi. Ne liikkuvat pörssisähkön hinnan tavoin ylös ja alas. Kiinnitä katseesi Jeesukseen, joka haluaa sinulle aina hyvää.

Usko Jeesukseen tuo sinulle Jumalan täydellisen armon.

Tuntui miltä tuntui, myös kaikkien epäilysten ja syntien kanssa, voit mennä Armonantajan, Jeesuksen, luokse, ja kiittää siitä, että hän rakastaa sinuakin.

Rukous

Jos et tiedä, miten mennä, voit rukoilla vaikka näin:

Jeesus, tässä olen. Tulen luoksesi, sillä tarvitsen sinua. Kiitos Jeesus, että ristinkuolemallasi kannoit syntieni rangaistuksen. Tunnustan sinulle syntini ja pelastuksen tarpeeni. Haluan ottaa sinut vastaan elämäni Herraksi ja Vapahtajaksi. Anna minulle usko, joka pelastaa. Aamen.

Jeesus lahjoittaa sinulle saman pelastuksen kuin parhaimmalle kristitylle. Raamattu sanoo, että Jeesus pelastaa meidät ”täydellisesti”:

”hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan Jumalan tykö tulevat, koska hän aina elää rukoillakseen heidän puolestansa” (Hebr. 7:25).

”Sinä et kelpaa!” tai ”Minä en kelpaa!” – Jeesus: sinä kelpaat!

Ystäväni, jos sinulla on epäilyjä, ahdinkoja, sinulle on ehkä sanottu, ettei tuollainen voi olla Jeesuksen seuraaja, tai olet sanonut itsellesi näin. Sanon sinulle nyt: Jeesus rakastaa sinua. Ja hän antaa heikoimmallekin lapselleen ”täydellisen pelastuksen”.

Koska toisenlaista hänellä ei ole tarjolla.

Kun sinulla on Jeesus, sinulla on niin täydellinen pelastus kuin tässä maailmassa ja taivaassa on mahdollista saavuttaa. Ei ole olemassa puolikasta tai vajaata pelastusta. On vain täydellinen pelastus!

Tämä on valtava sanoma itsensä vajaamittaiseksi Jeesuksen seuraajaksi tuntevalle. Kun syntisellä, heikolla, lankeavalla ja huonolla on Jeesus, hänellä on täydellinen pelastus.

Nosta katseesi itsestäsi Jeesukseen.
Synneistäsi ristin sovitukseen.
Heikoudestasi hänen lupauksiinsa.
Itkusta ylistykseen.
Kiitos Jeesus!


JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Sana itsensä heikoksi tuntevalle kristitylle”

  1. Eipä parempaa sanomaa näin isän päivälle voi olla.kiittäin Siunaten Mika sinua ja tehtävääsi.

    Vastaa

Jätä kommentti