”Sitä, joka luokseni tulee, minä en aja pois.”

”SITÄ, JOKA LUOKSENI TULEE,  MINÄ EN AJA POIS” (Jeesus Kristus, Joh. 6:37)

Miksi kaikki eivät tule elämän antajan, Jeesuksen luokse. Joitakin estää pelko, joitakin häpeä, joitakin epävarmuus. Moni ajattelee, että voiko tällainen tulla. Jotkut vaan unohtavat asian.

Jeesuksen sanoissa tulijalle ei aseteta vaatimuksia tai ehtoja. Kaikki ja kaikenlaiset saavat tulla. Sitä, joka tulee, hän ei aja pois!

Miten löydän tien Jumalan luokse

Pacon tarina

Ernest Hemingway kirjoitti novellin Maailman pääkaupunki (The capital of the World). Siinä hän kertoo isästä ja hänen teini-ikäisestä Paco-pojasta.

Erään kerran Paco tekee väärin isäänsä kohtaan ja häpeillen lähtee kotoa karkuun.

Isä lähtee etsimään poikaansa ympäri Espanjaa. Kun etsintä ei tuo tulosta Isä päättää laittaa Madridin sanomalehteen ilmoituksen. Siinä lukee:

Tavoittaako ilmoitus poikaa oikeaan aikaan? Lukeeko poika sanomalehteä? Huomaako hän ilmoituksen? Uskaltaako poika tulla paikalle?

Tiistaina isä lähtee kävelemään kohti hotelli Montanaa. Hän hämmästyy hotellin edessä olevaa mielettömän suurta ihmisjoukkoa. Siinä on järjestysmiehiä ja poliiseja rauhoittelemassa joukkoa.

Selvisi, että paikalle oli tullut 800 Pacoa ilmoituksen perusteella. He toivoivat, että heidän isänsä olisi laittanut ilmoituksen lehteen. 

Voit palata kotiin!

Suomessakin on näitä pacoja, jotka toivovat, että heidät huomattaisiin, että he saivat kaiken anteeksi ja voisivat palata kotiin. 

Mikään ei ole niin raskasta kuin se, että jokin syy estää kodin oven avaamisen. 

Jumalan kotiin on jokaisella tie auki. Jeesus Kristus on tämä tie. 

Moni suomalainen on kastettu, ja heidät on annettu Jeesuksen yhteyteen. Moni on lähtenyt pois, ja jatkaa karkumatkaansa, vaikka sydämessä on kaipuu palata. He toivovat, että heidät löydettäisiin. 

Moni on konfirmoitu, ja siinä he ovat luvanneet seurata Jeesusta. 

Ja tänään Jeesus sanoo: ”Joka nyt tulee minun luokseni, sitä en heitä pois.” Joka tulee, hänet otetaan vastaan. 

Milloin voin tulla uskoon

Kaikki saavat tulla

Tässä ei aseteta rajoituksia ja ehtoja tulijalle. Kaikki ja kaikenlaiset saavat tulla. Kaiken ikäiset. Kaikessa onnistuneet, kaiken menettäneet. Miehet ja naiset. Joka vain haluaa tulla, voi tulla. 

Minulle tärkeä sanoma

Tämä lupaus on minulle itselleni tärkeä kahdesta syystä. 

Ensinnäkin se muistuttaa minua, että minä saan tulla. Ja usein tulenkin, rukoilen päivittäin. Olen kiitollinen niistä, jotka johdattivat minut aikoinaan Jeesuksen tietoiseen tuntemiseen.

Toiseksi Jeesuksen lupaus muistuttaa tehtävästäni: saan kutsua toisia Jeesuksen luokse. Tämä on elämäntehtäväni: Kutsun kaikkia kotiin. Esitän kutsun tulla Jeesuksen seuraan. Tämä on kutsu myös sinulle! Mitä sinä menetät, jos käännyt kristityksi, Jeesuksen seuraajaksi? Se, mitä saat on paljon enemmän.

Ansioton rakkaus meidän osaksemme - armo

Miksi tulla Jeesuksen luokse?

Ensinnäkin löydämme hänet, joka on meidät luonut.

Toiseksi kohtaamme hänet, jota varten meidät on luotu.

Kolmanneksi löydämme ratkaisun syyllisyyteemme ja syntiimme. Jumalan pyhyys vaatii vääristä teosta rangaistusta. Jumala tulee maailmaan Jeesuksessa Kristuksessa, ja kärsii rangaistuksemme! Turvautuminen Jeesukseen on uskoa. Voimme osoittaa uskon rukouksella, joka on Jeesuksen luokse tulemista.

Sinäkin voit tulla.

Kaikissa tilanteissa. 

Kaikissa paikoissa.

Kaikenlaisessa kunnossa.

Kaikenlaisina kellonaikoina.

 

Ainoaakaan pois ei heitä, ”tulkaa kaikki”, huutaa hän, kaikille hän tahtoo antaa autuuden ja elämän.

Rukous

TÄTÄ SAA JAKAA:

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti