Suuri näky saa aikaan ihmeitä

Kansanlähetyksen keskus on Riihimäen lähellä Ryttylässä. Äskettäin perustettu järjestö osti ränsistyneen poikakodin tilat vuonna 1969.

Eräs nuori kuvaa tunnelmiaan ennen ostopäätöstä vuoden 1969 Uusi Tie lehdessä näin:

”Meitä oli masentanut koko paikan synkkyys, rappeutuneet, kolkot rakennukset, niiden kylmyys ja rumuus”.

Jo parin kuukauden päästä näytti ihan toiselta. Uskovilta oli kerätty lahjoituksina rakennustarvikkeita, huonekaluja, tyynyjä ja lamppuja. Uudessa Tiessäkin oli ilmoitus:

”Ruokatavarapuolella tarvitsemme vielä perunoita 5.000 kg, porkkanoita 2.500 kg, punajuuria 900 kg, lanttuja 1.000 kg, sipuleita 1.300 kg, selleria ja purjoa 300 kg. Lisäksi Lähetyskoulun kanat tarvitsevat kauroja ja porsaat pikkuperunoita.”

Sadat ihmiset tulivat talkoisiin. Remontoinnin alkuvaiheessa Kansanlähetyksen hallituksen puheenjohtaja Eino J. Honkasen visio oli, että lähetyskoulun lisäksi alueelle tulisi asuntoja lomalla oleville läheteille ja vanhainkoti. Hän halusi Ryttylästä lähetyskylän.

Ryttylän Lähetyskoulun avajaisissa 10.9.1969 Eino J. Honkanen lausui sanat, jotka kuvaavat Kansanlähetyksen ja lähetyskeskuksen toimintaa vieläkin:

”Herra tahtoo, että saisimme olla herättämässä kiitollisuutta Jumalaa kohtaan sydän-Savossa, Etiopiassa, muhamettilaismaailmassa, niin että siellä kohoaisi ylistys Jeesukselle.”

Näiden sanojen lausumisesta on kulunut yli 45 vuotta.

Näissä sanoissa näkyy Kansanlähetyksen perustajasukupolven näky: työtä tehdään sekä kotimaassa ja lähetyskentillä. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni ylistäisi Jeesusta.

Kansanlähetys on perustettu näyn varaan. Näky on pidettävä aina uudelleen esillä, sillä tässä maailmassa se katoaa helposti.

Monet ovat löytäneet Vapahtajan kotimaassa, lähetyskentillä on paljon uskoontulleita ja seurakuntia on perustettu. Uskovat ovat saaneet Raamattuopetusta pirteissä, kokouksissa, radion ja television kautta. Sinapinsiemenestä on kasvanut puu.

Jumala kutsuu kristittyjä jatkuvaan uudistumiseen. Pyhä Henki voi saada aikaan sen, että luemme innokkaasti Raamattua, rukoilemme ja annamme omastamme  kotimaan evankelioimistyöhön, yhteisöjen perustamiseen, Raamatun opettamiseen ja lähetystyöhön.

Alussa saatu näky Raamatun, herätyksen ja lähetyksen yhteenkuuluvuudesta on ajankohtainen tänäänkin. Näihin asioihin haluan sitoutua itsekin.


”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”


 

3 kommenttia artikkeliin ”Suuri näky saa aikaan ihmeitä”

  1. Kiitos Mika postauksesta. Sitä lukiessa miettii kuinka merkityksellinen paikka itselle on, siis lähetyskeskus ja siinä koetut asiat. Kumpa moni tulisi kokemaan tapahtumiin, tilanteisiin ja vaikka työntekijänä tämän paikan siunauksellisuutta. On hienoa kun on paikka jossa voi kokoontua yhteen.

    Vastaa
    • Kiitos Veijo kommentistasi! Minä kävin ensimmäisen kerran Ryttylässä 30 vuotta sitten. Tässä taas tajuaa, miten vanha sitä onkaan! Parasta oli tavata nuortenpäivillä toisia uskovia, kuunnella raamatunopetusta sekä tietoa lähetystyöstä. Siitä se alkoi. Olen iloinen, että edellisellä sukupolvella oli näky perustaa tällainen lähetyskeskus. Se on ollut tärkeä monille.

      Vastaa

Jätä kommentti