Täysin armahdettu ja samalla haavoitettu Jumalan lapsi

Kristitty kohtaa elämässään kaksi todellisuutta. Hän on uskossa Jeesukseen täydellisen armahdettu, rakastettu ja hyväksytty Jumalan lapsi. Toisaalta tämän maailmaan raju todellisuus on iskenyt hänen sieluunsa, henkeensä ja ruumiiseensa monia mustelmia ja haavoja. Jollain enemmän kuin toisella.

Teen pastori Petri Välimäen kanssa Maailman tärkein tehtävä -ohjelmaa TV7-kanavalle. Valmistelen ohjelman keskusteluun näkökulmia ja kysymyksiä Petrin samannimisen kirjan pohjalta. Tänään kohtasin tällaisen ajatuksen, jonka haluan jakaa sinullekin:

Jumalan lapsi saa luottaa olevansa täysin armahdettu Jeesuksen Kristuksen sovituksen ja täytetyn työn tähden…Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei uusi uskova voisi kokea suurtakin pelkoa ja epävarmuutta. Tässä on huomattava kaksi hyvin erilaista näkökulmaa, jotka ovat yhtä aikaa molemmat totta. Toinen liittyy Jumalan sanan antamaan vahvaan ja turvalliseen lupaukseen, toinen meidän usein hyvin haavoittuneeseen tunne-elämäämme.”

”Vaikka ihminen tosiasiallisesti on täysin armahdettu ja matkalla taivaaseen, hänen sisimpänsä voi olla pahasti haavoittunut. Vaikka Jumala hyväksy hänet täysin ja näkee hänet erityisen rakkaana lapsenaan, hän voi kokea epävarmuutta ja pelkoa. Silloin on tärkeää tiedostaa, että tuo tunne ei millään tavoin vähennä Jumalan armoa tai uskollisuutta (1. Joh. 3:20).”

Tämä on tärkeä sanoma, jossa on kaksi pääkohtaa:

🔔Jeesuksen seuraaja on täysin armahdettu ja hyväksytty Jumalan lapsi.
🔔Tunteissamme ja kokemuksissamme on kolhuja, joiden vuoksi on vaikea hyväksyä meidän osaksemme tulevaa täydellistä armoa, anteeksiantoa ja rakkautta.

Jumala rakastaa sinua

Ehkäpä sinä kamppailet näiden kahden välillä. Jälkimmäinen tunne on varmasti aito, ensimmäinen tosiasia on silti varma.

Muista elämäsi kaikissa tilanteissa, että Jumala rakastaa sinua. Älä anna minkään asian elämässäsi viedä sinua pois hänen luotaan. Ehkä kohtaat ylitsepääsemättömiltä tuntuvia vaikeuksia. Ehkä toiset ovat loukanneet sinua, kiusanneet sinua, hylänneet sinut. Ehkä itse tuomitset itsesi Jumalan armon ja rakkauden ulkopuolelle. Älä tee niin. Sinä olet tärkeä, ainutlaatuinen ja Jumalan rakkauden ja ilon kohde.

Muista aina nämä kaksi asiaa: Tässä maailmassa ulkoinen tai sisäinen ahdistus voi olla valtava. Mutta Jeesuksen kanssa olet turvassa.

Rukous:

Jeesus, näet elämäni tilanteen. Rukoilen, että ole turvani ja apuni tänään. Anna lohdutusta ja iloa. Kiitos, että sinä osoitit rakkauttasi sovittamalla kuolemallasi syntini ja avasit näin oven Jumalan yhteyteen. Haluan seurata sinua. Näet nämä elämäni kolhut. Älä hylkää minua. Kiitos Jeesus, että sinä voit auttaa. Aamen.

Siunaus:

Ystäväni, siunatkoon sinua kaikkivaltias kolmiyhteinen Jumala, Isä ja Poika ja Pyhä Henki.

TÄTÄ SAA JAKAA

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti