Viron kristittyjen nuorten talvipäivät – Kirikunoorte talvepäevad Põltsamaal – video

Olin Viron ev.lut. kirkon Põltsamaan seurakunnan nuorisotyöntekijä 1995-1998.

Maaliskuussa 1995 muutin perheeni kanssa lähetystyöhön Viroon Põltsamalle, tuohon pieneen noin 5000 asukkaan kaupunkiin.

Suomessa olin tottunut siihen, että meillä oli paljon kristillisiä nuorisopäiviä.  Toki Virossakin oli joka kesä kirkon nuorisopäivät, mutta minusta tuntui, että kristityt nuoret ovat yksinäisiä. Siellä täällä seurakunnissa oli pieniä nuorten ryhmiä.

Halusin tuoda nuoret yhteen, jotta he tajuaisivat, että kristittyjä nuoria on muuallakin kuin omassa seurakunnassa. Sen tietäminen antaa rohkeutta.

Ensimmäiset Kirikunoorte talvepäevad 1998

Syksyllä 1997 valmistelimme ensimmäisiä nuorten talvipäiviä. Ne järjestettiin Põltsamaalla tammikuussa 1998. Päivät olivat menestys!

Iloitsen, että tuolloin aloitettu perinne jatkuu edelleenkin. Viroksi tapahtumaa kutsutaan nimellä Kirikunoorte talvepäevad. Tammikuussa 2015 vietetiin kristittyjen nuorten talvipäiviä jo 18. kerran!

Hienoa kun on saanut olla mukana perinteen luomisessa!

Netissä löytyy video tämän vuoden talvipäivistä. Siitä selviää, että musiikilla on tärkeä osa kristittyjen nuorten elämässsä. Tässä on kirkon vastuunkantajia!

Jätä kommentti