Voiman yö

Tänä yönä muslimit valvovat, etsivät Jumalaa ja rukoilevat anteeksiantoa.

Muslimien paastokuukauden ramadanin tärkeimpiin hetkiin kuuluu voiman yö (Laylat Al-Qadr). Muslimit opettavat, että tuona yönä Muhammed sai ensimmäisen ilmoituksen Koraania varten.

Voiman yön tarkkaa ajankohtaa ei tiedetä. Se on jokin ramadanin kymmenestä viimeisestä yöstä. Suurin osa ajattelee, että se on edessä oleva yö eli ramadanin 26. ja 27. päivän välisenä yönä.

Muslimit uskovat , että voiman yönä rukoukset ovat paljon voimallisempia (monesti sanotaan, että tuhat kertaa voimakkaampia) kuin muutoin. Rukousten sisältö on erityisesti anteeksiannon pyytäminen Jumalalta.

Myös kristittyjen tulee rukoilla. Nyt erityisesti muslimien puolesta, jotta he löytäisivät Anteeksiantajan, Jeesuksen. Jumala antaa Jeesuksen ristinkuoleman ja vuodatetun veren tähden kaikki synnit anteeksi kaikille, jotka Jeesuksen nimessä sitä pyytävät. Rukoilen, että veljeni, muslimit, löytäisivät tämän tien.

”Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto.”
– kirje efesolaisille 1:7

”Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.”
– 1. Johanneksen kirje 1:9

Jeesus sanoi: ”Näin on kirjoitettu. Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista, ja kaikille kansoille, Jerusalemista alkaen, on hänen nimessään saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamista. Te olette tämän todistajat.”
– Luukkaan evankeliumi 24:46-48

Jätä kommentti