Voita, varusta ja lähetä

Tulin Kansanlähetyksen toimintaan mukaan tosimielessä vuonna 1990, jolloin tammikuussa 22-vuotiaana aloitin opiskelun 22-vuotiaan järjestön raamattukoulussa Ryttylässä. Sen jälkeen olen toiminut monissa tehtävissä Kansanlähetyksessä viimeiseksi liikkeen johtajana (lähetysjohtaja).

Kansanlähetys on Suomessa toimiva lähetysherätysliike, jonka juuret ovat luterilaisessa herätyskristillisyydessä. Järjestö toimii Suomen lisäksi neljällä eri mantereella: Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa ja Oseaniassa.

Kansanlähetyksessä minua on alusta alkaen innostanut työnäky. Ilmaisen sen tässä kolmella sanalla: Voita, varusta ja lähetä.

Työnäky on kirjattu selvästi

Tämä näky liittyy Kansanlähetyksen sääntöihin. Yhdistyksen säännöissä kerrotaan yhdistyksen tarkoitus. Kansanlähetyksen toiminnan tarkoitus on määritelty näin:

”Liiton tarkoituksena on edistää Jumalan valtakunnan leviämistä sekä oman kansamme että muiden kansojen keskuudessa johdattamalla ihmisiä Kristuksen tuntemiseen ja ohjaamalla heitä kasvamaan uskossa sekä toimimaan Jumalan valtakunnan työssä. Liitto korostaa uskovien vastuuta ja omatoimisuutta. Luterilaisen tunnustuksen ja oppiperustansa mukaisesti liitto pyrkii toimimaan uskollisena Raamatulle ja sen Herralle Pyhässä Hengessä.” (Suomen Ev.lut. Kansanlähetys r.y:n säännöt 2. §)

Tässä liitto tarkoittaa koko Kansanlähetystä, joka juridisesti muodostuu maakunnallisista kansanlähetyspiireistä, joita on 17.

Säännöissä tarkoitus sanotaan selvästi:

Kansanlähetyksen tehtävänä on

johdattaa ihmisiä tuntemaan Jeesus Kristus,

jonka jälkeen heitä autetaan kasvamaan uskossa

ja Jumalan valtakunnan työssä.

Tästä tulee näyn sanat voita, varusta ja lähetä.

Tämä on työnäky kotimaassa ja ulkomailla.

Voita!

Toisten voittaminen Kristukselle on teema, joka sisältyy Raamattuun (1. Kor. 9). Apostoli Paavali halusi toimia siten, että ”voittaisi mahdollisimman monia” Kristukselle. Haluamme toimia siten, että tuomme monia Jeesuksen yhteyteen. Jeesuksen Kristuksen tunteminen on kaikkien maailman asukkaiden suurin ihmisoikeus.

Varusta!

Varustamme uskovia löytämään omat armolahjansa ja kutsumuksensa Jumalan palvelijana. Siksi opetamme Raamattua ja kristinuskon perustotuuksia ja koulutamme uskovia. Jumalan tahto on, että koko seurakunta varustetaan ”valmiiksi palvelutyöhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen” (Ef. 4:12).

Lähetä!

Jumala lähettää kristityt palvelemaan ja todistamaan omassa lähiympäristössään. Lisäksi lähetämme työntekijöitä täältä hengellisen yltäkylläisyyden keskeltä alueille, joissa sanomamme on harvinainen. Teemme työtä uskoen, että Jeesus on ainoa tie pelastukseen ja Jumalan yhteyteen. Jumalan tahto on, että sanoma viedään kaikille kansoille ja jokaiselle ihmiselle (Matt. 28:18-20; Mark. 16:15-16).

Ruoki ja rakasta!

Kaikki edellä mainitut kolme sanaa ovat varsin aktiivisia. Vaikka suuri työnäky innostaa, se voi myös uuvuttaa tai tuoda väsyneelle tunteen, että olen toisen tason kristitty. Suuren näyn äärellä työntekijöiden ja vastuunkantajien on syytä huomata kaikki toiminnassa olevat ja siihen haluavat; erityistä huolta on annettava väsyneille ja uupuneille. Emme saa kaukaisista ihmisistä innostuneina unohtaa lähellä olevaa ystävää. Heille tulee antaa hengellistä ravintoa Jumalan sanasta ja osoittaa rakkautta.

Kaikki toiminta nousee kiitollisuudesta ja armon kokemisesta.

Kansanlähetyksen ei tule hylätä innokasta perimäänsä, mutta meidän tulee huomioida koko järjestössä mukana tuleva kansa ja heidän paimentaminen Jumalan sanalla ja inhimillisellä ystävyydellä.

Tässä järjestössä on tilaa myös niille, jotka eivät nyt jaksa voittaa, tulla varustetuksi ja lähteä valloittamaan ketään; sellaisille, jotka vain kaipaavat Jumalan sanan armohoitoa. Sekin kyllä itse asiassa kuuluu tuohon varustamiseen!

Mielestäni Kansanlähetyksellä on hieno työnäky!

Jätä kommentti