10 asiaa vuodestani 2022

Vuosi 2022 on pian menneisyyttä. Tässä kymmenen nostoa kuluneesta vuodesta. Ne eivät ole tärkeysjärjestyksessä.

1. Se löytyi -missio

Olin mukana historiallisen mission hallinnossa ja jonkin verran evankelistan tehtävissä. Mitä tämä antoi minulle henkilökohtaisesti? Vaivannäön lisäksi paljon uusia tuttuja, ystäviä ja verkostoja yli kirkkokuntarajojen. Olen teistä todella kiitollinen! Se löytyi -mission tarkemmat analyysit tulevat ensi vuoden puolella.

Se löytyi mediamissio Suomessa syksy 2022


2. Seurakunta- ja järjestövierailut

Muistelen kiitollisena kohtaamisia eri puolilla Suomea seurakunnissa ja kristillisissä järjestöissä opetus- ja julistustehtävissä. Joitakin vierailuja oli myös Virossa ja Kyproksella. Minulle on ollut aina todella innostavaa tavata ja oppia tuntemaan toisia kristittyjä. Tavatessa eri tavalla toimivia ja jossain asioissa eri tavoin opettavia, on mahdollista oppia uutta.

3. Televisio-ohjelmat

Jatkoimme TV7-kanavalla Voimaa Sanasta -ohjelmia Petri Välimäen ja Timo Pokin kanssa. Loppuvuodesta kirkkoherra Timo jäi hieman sivuun ja hänen tilalleen tuli Erkki Suhonen. Petri Välimäen kanssa aloitimme valmistelut tammikuussa 2023 alkavaan Maailman tärkein tehtävä -ohjelmaan.

4. Nuoret

Kansanlähetys antoi mahdollisuuden olla taas rippileirillä vetäjänä. Tämä oli nyt toinen vuosi peräkkäin. Olen nauttinut kahdesta viikosta leirillä. Lisäksi olen saanut olla Kansanlähetyksen nuortentapahtumissa opettajana ja rukoilijana. On ollut mahtavaa tutustua isoon joukkoon nuoria, ja rohkaista heitä Kristuksen seuraamiseen. Olen nähnyt Kansanlähetyksen Nuorten Maailmassa laadukasta ja hengellisesti rakentavaa nuorisotyötä!

5. Kypros ja SAT-7

Vaimoni Anne on toiminut Kansanlähetyksen ulkomaantyön aluekoordinaattorina. Hänet kutsuttiin kristilliselle SAT-7 -televisiokanavalle työelämävalmentajaksi, ja siksi hänet siunattiin kesän Kansanlähetyspäivillä taas kerran uudelle työjaksolle lähetystyöhön. Nyt meitä ei siunattu yhdessä. Anne jatkaa joitakin vanhoja töitä myös Suomessa. Minulle Annen uusi työ ja työmatkat sinne on merkinnyt viipymistä Kyproksella, ja siellä uusien suhteiden ja työkuvioiden luomista. 

Anne Tuovinen sat7 kypros kristillinen televisio

6. OPKO ry

Opiskelija- ja koululaislähetys kutsui minut liittohallituksen puheenjohtajaksi. On ollut etuoikeus seurata kasvavaa hengellistä työtä. Pääsihteeri Jussi Miettisen johdolla työntekijöiden ja vastuuta kantavien opiskelijoiden työ on mennyt eteenpäin. Tällä hetkellä työntekijöitä on enemmän kuin koskaan aiemmin! Tämä on ihme nykyajassa!

7. Mission Europe

Tämä oli toinen vuoteni Mission Europen toiminnanjohtajana ja evankelistana. Minulla on mahtavat työtoverit: Ilkka Puhakka, Seppo Niemeläinen, Petri Välimäki, Helmuth Garoeb, Helena Jarva ja Markku Happonen. Myös tämä tiimi on kahden vuoden aikana kaksinkertaistunut, uusina minä, Helmut ja Helena! Kutsumuksemme on evankeliointi, opetus- ja lähetystyö.

8. Ystävät ja tutut

Vuosikymmenten varrella olen tutustunut moniin. Joidenkin kanssa nähdään usein, jotkut ovat lähellä sydämessä vaikka ei ole aikoihin tavattu. Jotkut ovat tuttuja puhelinsoittojen ja sosiaalisen median kautta. Ystävyys on lahja. Kaipaan monia teitä, ja haluaisin istahtaa viereen ja kysyä kuulumisia. Arvostan teitä. 

Ystävien merkitys

9. Lähettäjäpiiri

Joku ihmettelee, että miten on mahdollista siirtyä työhön, jossa palkka, liikkuminen ja työtarvikkeiden hankkiminen riippuu lahjoituksista? Mission Europessa toimimme näin. Kullakin työntekijällä on lähettäjäpiiri. Kiitos teille lähettäjäpiiri. Te olette minulle paras lähettäjäpiiri maailmassa. Kannatuksessani on ollut vielä vajausta. Uusia lähettäjiä ja tukijoita tarvitaan.

Lähettäjäpiiri


10. Ystävät sosiaalisessa mediassa

Varsinkin Facebook oli minulle vuoden aikana usein aamun hiljentymisen jälkeinen ajatuksien kirjoittamisen paikka. Toivon, että olen voinut tuoda siellä ja muuallakin somessa siunausta ja rohkaisua. 

Kiitos Jumalalle tästä armon vuodesta. Kiitos perheelleni monista hyvistä hetkistä.

Ystäväni, hyvää ja siunattua uutta vuotta 2022!

Ole siunattu ja siunaukseksi kaikkialla missä olet, minne menet ja mitä teet!

JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Yksi kommentti artikkeliin ”10 asiaa vuodestani 2022”

  1. On kyllä ilo kuulla ja nähtä Evankeliumin eteenpäin meno.Voitokasta Alkavaa 2023Vuotta Rukouksin ja Siunaten työtänne .

    Vastaa

Jätä kommentti