20 luetuinta blogikirjoitusta vuonna 2015

Vuosi 2015 on takana. Vuoden aikana kirjoitin aktiivisesti blogiini. Tässä 20 luetuinta blogikirjoitusta.

1. Olen kuullut on kaupunki tuolla

Kari Tapio laulaa Olen kuullut on kaupunki tuolla. Tämä laulu tuo mieleen muistoja menneisyydestä sekä kertoo taivaan todellisuuden. Tämä oli suosituin blogikirjoitus vuonna 2015. Lue sanat ja kuuntele laulu.

2. Matti Kari – Suuren sydämen mies

Muistoja evankelista Matti Karista. Matti tuli nuorena uskoon, sai evankelistan kutsumuksen ja kantoi näkyä loppuun asti: ”Saisinpa vielä johdattaa jonkun Jeesuksen tuntemiseen.” Lue lisää tästä evankelistasta.

3. Matti Karin muistokonsertti

Tammikuussa seinäjoella Lakeuden Ristin kirkossa oli Matti Karin muistokonsertti. Mattia oli muistelemassa muun muassa Anne Kari, Suvi Lehtimäki, JJouppi Band, Juha Tapio, Jukka Leppilampi, Nina Åström ja Pekka Simojoki. Lue lisää Matin muistokonsertista.

4. Lopun ajan merkkejä

Milloin Jeesus tulee takaisin? Milloin elämme lopun aikoja? Jeesus mainitsi lopun ajan tunnuksina merkit luonnossa, yhteiskunnassa, kirkossa ja lähetystyössä. Lue lopun ajan merkeistä.

5. Siunauspuhe Seija Järvenpään hautajaisissa 30.8.2014

Avustustyöntekijät Kaija Martin ja Seija Järvenpää surmattiin Afganistanissa kesällä 2014. Tässä siunauspuheeni Seijan hautajaisissa Törnävän kirkossa.

6. Täällä Pohjantähden alla

Kristitty on kahden maan kansalainen. Elämme tässä Jumalan luomassa maailmassa, joka synnin vuoksi on menettänyt alkuperäisen hohtonsa ja kauneutensa. Odotamme toista kotimaata Jumalan luona. Siitä kertoo laulu Täällä Pohjantähden alla.

7. Suomen Teologinen Instituutti

Vuoden aikana oltiin kiinnostuneita myös Suomen Teologisesta Instituutista. Instituutti perustettiin 1987 vahvistamaan teologista opetus- ja tutkimustyötä sekä tukemaan teologian opiskelijoita. Tutustu STI:n toimintaan.

8. 30 näkökulmaa Jeesuksen ylösnousemukseen

Kristinuskon kulmakivi on Jeesuksen ylösnousemus. Tässä näkökulmia ylösnousemukseen.

9. Kuka uskaltaa nyt ottaa kengät jalasta?

Miksi Mooses, Daavid ja Jeesus ottivat kengät jalastaan? Uskallatko sinä tehdä samoin? Lähetysnuorten perustajan Loren Cunninghamin teksti laittoi minutkin miettimään elämäni perusteita. Lue jos uskallat.

10. Ai kuka tätä kirjoittaa?

Tässä kerron lyhyesti itsestäni ja näystä. Pyydän myös ihmisiä tilaaman ystäväkirjeeni. Lue lisää Mikasta.

11. Voinko rukoilla puolestasi? Kertomus miten tämä pyyntö muutti ihmiselämän

85-vuotiaan rouvan elämä muuttui kun häneltä kysyttiin, voinko rukoilla puolestasi. Rouva kertoo: ”Olen 85-vuotias. Kukaan ei koko elämäni aikana ole kysynyt, että saisiko rukoilla puolestani. Kysymyksesi oli niin yllättävä, etten siihen osannut oikein vastata. En kuitenkaan halua menettää mahdollisuutta. Rukoilisitko nyt puolestani?” Mitä tästä rukousta seurasi.

12. Hengellinen herätys

Herätystä rukoillaan ja herätystä odotetaan Suomeen. Siitä profetoidaan ja sen hyväksi toimitaan. Herätyksen saa aikaan Jumala. Kristittyjen tehtävä on viedä evankeliumi kaikille ihmisille. Evankeliumissa on voima, joka voi herättää uskon. Kun moni tulee uskoon, puhutaan herätyksestä. Lue lisää herätyksestä.

13. Viron kirkkoon uusia piispoja: Urmas Viilma, Joel Luhamets ja Tiit Salumäe

Viron ev.lut. kirkko sai vuonna 2015 uusia piispoja. Tässä toteutui pitkään keskusteltu ajatus piispojen lisäämisestä kirkossa. Lue lisää Viron ev.lut. kirkosta ja piispoista.

14. Radikaalin liikkeen oppi paljastuu – lue 24 kohtaa

Maailmalla leviää radikaalisti kristinopin tulkinta, jonka 24 kohtaa paljastetaan tässä.

15. Tuliko Jasser Arafat uskoon? (katso lyhyt suomenkielinen haastattelu)

Tuliko PLO:n johtaja Jasser Arafat uskoon ennen kuolemaansa? Tässä eräs kertomus Arafatista.

16. Maailman suosituimmat raamatunjakeet Twitterissä 2014

Suosituin raamatunjae Twitterissä vuonna 2014 Christianity Today -lehden mukaan oli Paavalin kirjeestä filippiläisille 4:13: ”Kestän kaiken hänen avullaan, joka antaa minulle voimaa.” Entä muut jakeeet? John Piper oli suostuin Raaamatun twiittaaja. Lue lisää, jos Raamatun käyttö Twitterissä kiinnostaa.

17. ”Tiedän, että tapat minut, mutta annan sinulle Raamattuni”

Kristityt veljemme ja siskomme joutuvat monissa maissa kärsimään uskonsa vuoksi. Lue tämä lyhyt kirjoitus marttyyrista, joka luovutti Raamatun tappajalleen.

18. Oho!! Viisikielinen ja annihilaatio-oppi 😉

”Ilman sua elämäni vailla selvää suuntaa on, ilman sua kaikki tyhjiin raukeaa…” Annihilaatio-oppi tarkoittaa, että ei-kristityt eivät joudu olemaan helvetissä ikuisesti vaan heidän olemassaolonsa lakkaa, raukeaa tyhjiin. Lue ja tulkitse pilke silmäkulmassa.

19. Edullinen matka Israeliin keväällä 2016

Lähden Ari Malmin kanssa Israeliin pääsiäisviikolla. Nyt matkalle pääsee aika halvalla normaalihintoihin verrattuna. Matkanjärejstänä Toiviomatkat. Lue lisää edullinen matka Israeliin.

20. 9 tosiasiaa heprealaiskirjeestä

Heprealaiskirjeessä on lohdutusta, rohkaisua ja kehoitusta kristikansalle. Tärkeä sanoma myös meidän ajallemme. Lue nämä tosiasiat heprealaiskirjeestä.

Jätä kommentti